Καυτή εβδομάδα στο Αιγαίο αρχίζει από αύριο, Δευτέρα. Η Τουρκία με τις NAVTEX 360-361-362-363 και 364/18 δεσμεύει περιοχές στο Αιγαίο για το χρονικό διάστημα 12-16/3 με πρόσχημα τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων όπως μεταδίδει το militaire.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πιο συγκεκριμένα, δεσμεύει περιοχές στον Κόλπο Ξηρού (Ανατολικά Σαμοθράκης), εντός του Κόλπου Σμύρνης (1 από τις 2 περιοχές είναι στη Φώκαια, όπου και η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και ο αποβατικός Στόλος) και στο κόλπο Φετχιγιέ (Ανατολικά Ρόδου), Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ήδη αυξημένη δραστηριότητα του τουρκικού ΠΝ στην Ανατολική Μεσόγειο, προμηνύει μια “καυτή” εβδομάδα.

Είναι σίγουρο πως η έντονη τουρκική στρατιωτική δραστηριότητα, προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Στο ΓΕΕΘΑ προετοιμάζονται για όλα τα σενάρια, αφού ύστερα από το τουρκικό χτύπημα στον Έβρο, όλα είναι πιθανά να συμβούν σε επίπεδο τουρκικών προκλήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η δέσμευση όλων εκείνων των περιοχών και ειδικά η εμπλοκή των δυνάμεων πεζοναυτών αφήνει την εντύπωση μιας “μαζικής πρόκλησης” στο Αιγαίο. Χωρίς διάθεση κινδυνολογίας, μοιάζει η Τουρκία να θέλει να δείξει πως για κάτι σοβαρό ετοιμάζεται στο Αιγαίο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ