Στον κόσμο του κινηματογράφου, η λεπτομέρεια είναι το παν. Όσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγή, τόσο μεγαλύτερος είναι ο προϋπολογισμός για τα κοστούμια, τη διακόσμηση, καθώς και την πρόσληψη μιας ομάδας ειδικών σε ένα συγκεκριμένο τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η δουλειά του κάθε τομέα είναι να είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερος, ώστε το κοινό να μπορεί κυριολεκτικά να απορροφηθεί από την ιστορία. Γι’ αυτό, οι κριτικοί κινηματογράφου, χαίρονται όταν βρίσκουν λάθη στην ταινία. Κάποιος θα σκεφτόταν ότι αυτές οι ταινίες με το μεγάλο προϋπολογισμό θέλουν ν’ αποφύγουν δια ροπάλου τα λάθη.

Εδώ είναι, όμως, τα χειρότερα ενδυματολογικά λάθη που έχουν βρεθεί σε ταινίες.

#1. Περηφάνεια και Προκατάληψη

Το κλασικό μυθιστόρημα “Περηφάνια και Προκατάληψη”, που γράφτηκε από την Jane Austen δημοσιεύθηκε το 1813. Στην έκδοση ταινιών του Χόλιγουντ, η Lizzie φοράει μπότες από καουτσούκ, κάτι που δεν υπήρχε τότε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


#2. Περλ Χάρμπορ

Πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μια γυναίκα θεωρούνταν κακοντημένη όταν δεν φορούσε κάλτσες νάιλον. Στην ταινία, η οποία αναφέρεται χρονικά σε μερικές εβδομάδες πριν από την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ στις 7 Δεκεμβρίου του 1941, οι γυναίκες έχουν τα πόδια τους γυμνά.

#3. Django Unchained

Ο χαρακτήρας του Jamie Foxx φοράει γυαλιά ηλίου στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας, η οποία αναφέρεται στην εποχή της σκλαβιάς. Η σκλαβιά έληξε επίσημα στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 6 Δεκεμβρίου του 1865. Τα γυαλιά ηλίου, όμως, δεν υπήρχαν μέχρι το 1925.

#4. Dirty Dancing

Στην ταινία, η Jennifer Grey φοράει τζιν σορτς. Η ιστορία αναφέρεται στο έτος 1963, αλλά αυτό το στυλ των σορτς δεν είχαν φτάσει στη σκηνή της μόδας μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960.

#5. Braveheart

Ο William Wallace ήταν ένας Σκωτσέζος ιππότης που πολέμησε για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από την Αγγλία στα τέλη του 1290. Ο Μελ Γκίμπσον ο οποίος έπαιξε τον Wallace στην ταινία Braveheart φοράει μια σκωτσέζικη φούστα. Μόνο που οι Σκωτσέζοι δεν φορούσαν σκωτσέζικες φούστες μέχρι το 1720.

#6. My Girl

Η μικρή Vada, την οποία υποδίεται η Anna Chlumsky, φοράει ένα δαχτυλίδι που αλλάζει χρώμα ανάλογα με τη διάθεση. Η ταινία αναφέρεται στο 1972, και τα δαχτυλίδια αυτά εφευρέθηκαν μετά το 1975.

#7. American Hustle

Ο Louis Ο.Κ. υποδίεται έναν επόπτη του FBI, τον Stoddard Thorsen στο American Hustle. Σε μια σκηνή, ο Thorsen φαίνεται να φοράει ένα ρολόι Rolex 116718 GMT Master II. Η ταινία αναφέρεται στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές του ’80. Αυτό το μοντέλο ρολογιού δεν είχε κατασκευαστεί πριν το 2010.

#8. Ο Μονομάχος

Η ταινία αναφέρεται στον Ρωμαίο αυτοκράτορα Μάρκο Αυρήλιο που έζησε από τις 26 Απριλίου 121 μ.Χ. έως τις 17 Μαρτίου 180 μ.Χ.. Στην υπερπαραγωγή αυτή, ο Ράσελ Κρόου φαίνεται να φοράει σορτς lycra, ενώ παλεύει με τους τίγρεις.

#9. The Informant

Η ταινία αναφέρεται στην περίοδο από το 1992 έως το 1994. Σε μια σκηνή που οι χαρακτήρες παίζουν γκολφ, φοράνε Nike golf spikes. Η Nike δεν είχε μπει στο χώρο του γκολφ πριν το 1996.

#10. Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν

Στην ταινία, μερικοί από τους αλεξιπτωτιστές φορούν μαύρες μπότες. Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, το χρώμα της μπότας ήταν το καφέ. Μετά το 1950 άλλαξε σε μαύρο.

#11. Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία

Στην ταινία, η οποία αναφέρεται στο 1938, οι ηθοποιοί φοράνε διάφορα μετάλλια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Ο πόλεμος, όμως, δεν είχε αρχίσει πριν την 1η Σεπτεμβρίου του 1939.

#12. Catch Me If You Can

H Amy Adams διαθέτει ένα όμορφο χαμόγελο με σιδεράκια στην ταινία που αναφέρεται στη δεκαετία του 1960. Αυτά τα σιδεράκια δεν υπήρχαν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1970.

#13. Robin Hood: Prince of Thieves

Ο Robin Hood, στην ταινία με τον Kevin Costner και τον Morgan Freeman, χρησιμοποιεί ένα τηλεσκόπιο. Αυτή η συσκευή δεν είχε ευφευρεθεί πριν τον 17ο αιώνα.

#14. Η λίστα του Σίντλερ

Οι γυναίκες στην Ευρώπη, τις δεκαετίες του 1930 και του 1940 δεν ξύριζαν τις μασχάλες και τα πόδια τους. Στην ταινία του Steven Spielberg, όλες οι γυναίκες είναι ξυρισμένες.

#15. Seabiscuit

Η ταινία αυτή βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός μικρού αλόγου με το ίδιο όνομα και αναφέρεται στην εποχή της Μεγάλης Ύφεσης. Στην ταινία, οι αναβάτες όπως ο Tobey Maguire φορούν πλαστικά γυαλιά και τα καπέλα τους έχουν υποσαγόνια. Τα γυαλιά άρχισαν να χρησιμοποιούνται μετά το Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο και οι ιμάντες στα καπέλα δεν υπήρχαν πριν το 1956.

#16. The Aviator

Το Aviator δείχνει τη ζωή του μεγιστάνα Howard Hughes. Σε αυτή τη σκηνή, ο Brent Spinner φοράει γυαλιά τα οποία είναι πολύ λεπτά και μοντέρνα για το 1920.

#17. Amadeus

Σε πολλές σκηνές, τα φερμουάρ των ρούχων είναι ορατά. Ο Μότσαρτ έζησε από το 1756 έως το 1791, αλλά το φερμουάρ δεν είχε εφαρμοστεί στα είδη ένδυσης μέχρι το 1893.

#18. Οι Δέκα Εντολές

Η Anne Baxter έπαιξε τη Nefretiri στην ιστορία του Μωυσή. Σε ορισμένες από τις σκηνές μπορείτε να δείτε τα δαντελωτά τελειώματα του σουτιέν της ηθοποιού που βγαίνουν έξω από το φόρεμά της.

#19. The Wedding Singer

Η ταινία αναφέρεται στη δεκαετία του 1980, αν και πολλοί επεσήμαναν ότι το στυλ των μαλλιών της Drew Barrymore δεν είχε γίνει γνωστό πριν τη δεκαετία του 1990.

#20. Picnic at Hanging Rock

Η ταινία αυτή του 1970 γυρίστηκε στην Αυστραλία για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 1900. Το στυλ των μαλλιών της μαθήτριας φαίνεται να ανήκουν στην εποχή των hippies και όχι στις αρχές του 20ου αιώνα.

διαφορετικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ