Ζώα με κινητικά προβλήματα – Όταν οι πιστοί μας φίλοι έχουν ανάγκη τη βοήθεια μας
Ενδιαφεροντα

Ζώα με κινητικά προβλήματα – Όταν οι πιστοί μας φίλοι έχουν ανάγκη τη βοήθεια μας

Ζώα με κινητικά προβλήματα – Όταν οι πιστοί μας φίλοι έχουν ανάγκη τη βοήθεια μας

H αναπηρία είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση είτε αφορά τους ανθρώπους είτε τα ζώα, και ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να το καταλάβουν αυτό και έχουν αφιερώσει τις ζωές τους στο να βοηθάνε τα ζώα με κινητικά προβλήματα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Δεν υπάρχει λόγος να αφήνουμε, λοιπόν, στα περιθώριο τα ζωάκια με κινητικά προβλήματα, καθώς πλέον υπάρχουν ακόμα και στη χώρα μας ειδικοί οι οποίοι μεριμνούν και με τα χέρια τους και μεγάλα φορτία αγάπης κάνουν θαύματα.

Ακόμα και στα χρόνια της κρίσης η φαντασία και η ανθρωπιά των ατόμων δεν χωλαίνει, αλλά δυναμώνει και ζωντανή απόδειξη είναι οι φίλοι μας που φτιάχνουν αμαξίδια για ζωάκια με προβλήματα.

Βασίλης Τζιγκούρας:

Ο Βασίλης Τζιγκούρας μέσα σ’ ένα χρόνο και μερικούς μήνες έχει καταφέρει να κατασκευάσει περίπου 200 αμαξίδια και να κάνει τους μικρούς μας φίλους αλλά και τους κηδεμόνες του χαρούμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πως, όμως, ξεκίνησε; Βλέποντας videακια στο internet κυρίως από την Αμερική. Στην αρχή έφτιαχνε τα αμαξίδια από πλαστικούς σωλήνες αποχέτευσης και στη συνέχεια εξέλιξε την τεχνική του χρησιμοποιώντας χαλκό για να φτάσει στο αλουμίνιο.

Ο υδραυλικός από τη Λάρισα,Βασίλης Τζιγκούρας ,παραδίδει μαθήματα σεβασμού στη ζωή και μας κάνει να καταλάβουμε, πως όταν έχεις πίστη στη ζωή όλα είναι δυνατά.

Μπορεί το πρώτο του αμαξίδιο, όπως ήταν λογικό να του πήρες ημέρες αλλά πλέον χρειάζεται μόνο λίγες ώρες για την κατασκευή του.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι όμως στην ιστορία του Βασίλη είναι ότι η αγάπη του και η προσπάθεια του δεν περιορίζεται στα σκυλιά αλλά απλώνεται σε όλο το ζωικό βασίλειο με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχει φτιάξει αμαξίδια για κουνελάκια, για χελώνες αλλά και για αρκούδες!

  1. Τι είναι το πιο συγκλονιστικό που έχετε δει στη δουλειά σας;
  2. Η αλλαγή συμπεριφοράς του ζώου. Το ευχαριστώ του σκύλου προκαλεί φοβερά συναισθήματα. Μπορεί ένα σκυλί το οποίο είναι επιθετικό να αλλάξει τελείως και εκεί που παλιότερα είχε επιθετική συμπεριφορά απέναντι μου τώρα να μου δίνει φιλάκια.
  3. Τι θέλετε να αλλάξετε στο μέλλον στα αμαξίδια;
  4. Μέσα στο χρόνο που δουλεύω πάνω σ΄αυτό έχω ήδη κάνει πολλές βελτιώσεις. Στόχος μου στο μέλλον είναι να το βελτιώσω σχεδιαστικά και να το κάνω πιο ελαφρύ, αλλά παράλληλα και πιο γερό. Οι ιδέες, όμως, έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις. Για παράδειγμα, η ιδέα για την αρκούδα μου ήρθε τα ξημερώματα μέσα στον ύπνο μου.
  5. Ποια βλέπετε να είναι η στάση του κόσμου; Πιστεύετε πως η πολιτεία πρέπει να κάνει περισσότερα;
  6. Ο κόσμος έχει δραστηριοποιηθεί και μπράβο του γι΄αυτό. Αν και οι κτηνίατροι είναι υπέρ της ευθανασίας πλέον ο κόσμος δεν τους ακούει. Μέσα σ΄αυτό το χρόνο κατάφερα να δω ακόμα και γνωματεύσεις γιατρών που συνιστούν τη χρήση αμαξιδίου. Θα έπρεπε σαφώς να υπάρχουν σχετικά κονδύλια, αλλά είναι τελείως ουτοπικό. Μόνο για τους άρρωστους βουλευτές υπάρχουν κονδύλια, ούτε για τους πολίτες, ούτε φυσικά για τους σκύλους.
  7. Τι θα ζητούσατε από τους κηδεμόνες σκύλος και γενικά απ΄όσους βλέπουν σκυλάκια με προβλήματα και δεν τα βοηθούν;
  8. Απλά να έρθουν στη θέση τους και να πράξουν αναλόγως. Να σκεφτούν, πως θα ένιωθαν αυτοί αν ήταν σε μια γωνία μόνοι και όλοι τους κοιτούσαν αδιάφορα.

Δημήτρης Καρτάλης:

Ο Δημήτρης Καρτάλης είναι επίσης ένα από τα άτομα τα οποία βοηθούν τα ανάπηρα ζωάκια και κατασκευάζει γι΄αυτά ειδικά αμαξίδια. Ο κ. Κάρταλης ασχολείται με τα αμαξίδια από το 2002 και σαν σκέψη του ήρθε στο μυαλό όταν το σκυλάκι του έπαθε ένα ατύχημα και έπρεπε να το βοηθήσει.

https://www.facebook.com/anapirikakarotsakia/videos/348754562132554/

Ποια τα σχέδια σας για το μέλλον;

  1. Στόχος μου είναι να χρησιμοποιήσω ακόμα καλύτερα υλικά έτσι ώστε οι κατασκευές να είναι ακόμα πιο ανθεκτικές.

https://www.facebook.com/anapirikakarotsakia/videos/324741004533910/

  1. Τι συμβαίνει αν το ζωάκι μας μεγαλώσει, θα χρειαστεί να αλλάξει και αμαξίδιο;
  2. Δεν υπάρχει λόγος να συμβεί κάτι τέτοιο καθώς το αμαξίδιο προσαρμόζεται στο μέγεθος του σκύλου. Εκτός από το μέγεθος του το οποίο αλλάζει έχει και διαφορετικό κάθισμα ανάλογα με το φύλλο για να μπορεί να ζωάκι να κάνει την ανάγκη του.
  3. Από τι υλικά κατασκευάζετε τα αμαξίδια;
  4. Από αλουμίνιο και από ρόδες ειδικές για αμαξίδια.

https://www.facebook.com/anapirikakarotsakia/videos/315222328819111/

  1. Τι πρέπει σαφώς να γνωρίζει κάποιος για να κατασκευάσει ένα αμαξίδιο;
  2. Τα αμαξίδια δεν είναι δική μας ανακάλυψη έχουν κατασκευαστεί εδώ και χρόνια στο εξωτερικό. Εμείς απλά βασιζόμαστε στα σχέδια που έχουν γίνει. Απλά πρέπει να γνωρίζεις από κατασκευές και φυσικά να θες να βοηθήσεις τον τετράποδο φίλο σου.

https://www.facebook.com/anapirikakarotsakia/videos/324742001200477/

Ολυμπία Σταφυλίδου- Πάρης Γκουντρούμπης:

Η Ολυμπία και ο Πάρης βρίσκονται στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας κι εδώ και ένα χρόνο κατασκευάζουν αμαξίδια όχι μόνο για σκυλάκια αλλά για οποιοδήποτε ζωάκι χρειαστεί.

  1. Πως ξεκινήσατε να ασχολείστε με τα ζωάκια που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα;
  2. Όλα ξεκίνησαν μέσω του φιλοζωικού σωματείου που ιδρύσαμε πριν 3 χρόνια, εκεί είχαμε την πρώτη μας επαφή με τα ανάπηρα ζωάκια. Το πρώτο σκυλάκι που φροντίσαμε ήταν η Wednesday η οποία βρέθηκε ανάπηρη από πυροβολισμό στον νωτιαίο μυελό. Μας πρότειναν ευθανασία την οποία και αρνηθήκαμε και έτσι τη μεταφέραμε σε προστατευμένο χώρο οπού την φροντίζαμε. Η ανάρρωση της θα περιλάμβανε χρήση αναπηρικού αμαξιδίου αλλά δυστυχώς κατέληξε. Όλοι μας, λοιπόν, η δράση είναι αφιερωμένη στην μνήμη της.
  3. Πόσο καιρό ασχολείστε με την κατασκευή αναπηρικών αμαξιδίων και πόσα έχετε κατασκευάσει;
  4. Ασχολούμαστε τον τελευταίο χρόνο και έχουμε κατασκευάσει περίπου 100 αμαξίδια για σκύλους, γάτες αλλά και για ένα κουνελάκι.
  5. Πιστεύετε πως είναι εύκολο ένα ζώο να δεχτεί το αμαξίδιο;
  6. Είναι στη ψυχοσύνθεση του κάθε ζώου. Μας έτυχαν και περιστατικά που δεν το δέχτηκαν καθόλου.
  7. Συνεργάζεστε και με το εξωτερικό;
  8. Πρόσφατα ξεκινήσαμε μια συνεργασία με τον αγγλικό οργανισμό marley’s foundation και το πρώτο καροτσάκι το στείλαμε στη Ρουμανία. Επίσης έχουμε κάνει αμαξίδιο και για μια σκυλίτσα που ζούσε με βηματοδότη και έχουμε ταξιδέψει μέχρι και στο Λίβανο.
  9. Τι θέλετε να δείξετε στον κόσμο;
  10. Θέλουμε να αποδείξουμε πως και τα ανάπηρα ζώα έχουν δικαίωμα στη ζωή και μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Ο κυνίατρος, Ηλίας Κορσαββίδης, μας εξήγησε τι μπορεί εκτός από τον τραυματισμό να δημιουργήσει κινητικό πρόβλημα, αλλά και το πως μπορούμε να βοηθήσουμε τους πιστούς τετράποδους φίλους μας.

Το κινητικό πρόβλημα ενός σκύλου μπορεί να έχει διάφορες αιτιολογίες, μπορεί να είναι τραυματικής αιτιολογίας, νευρωτικής ή και κυκλοφορικής. Το συνιθέστερο είναι το κινητικό πρόβλημα να προέρχεται από πάθηση νευρολογικής φύσηςΑκόμα μία αιτιολογία είναι να υπάρχει κάποια πίεση στο νωτιαίο μυελό με αποτέλεσμα το ζώο να μην μπορεί να περπατήσει.

  1. Ποια διαδικασία ακολουθείτε όταν διαπιστωθεί πως υπάρχει πρόβλημα;
  2. Πρώτα γίνεται νευρολογική εξέταση ώστε να φανεί εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή αν είναι κάτι άλλο αυτό που συμβαίνει με το ζώο. Μετά την νευρολογική εξέταση θα πρέπει να προχωρήσουμε σε ποιο εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως είναι κάποια ακτινογραφία που μπορεί να φανεί εάν υπάρχει κάποιος τραυματισμός στην σπονδυλική στήλη ή αν δεν φαίνεται κάτι τέτοιο τότε πρέπει να πας σε μυελογραφία που σημαίνει πως βάζεις σκιαγραφική ουσία στο νωτιαίο μυελό ώστε να μπορέσεις να δεις σε ποιο σημείο υπάρχει πίεση στο νωτιαίο μυελό.
  3. Ποιες είναι λύσεις που μπορεί να υπάρχουν;
  4. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να κάνεις ότι μπορείς για να αποκαταστήσεις το πρόβλημα, δηλαδή κάποια εγχείρηση και το καροτσάκι είναι η τελευταία μας λύση όπου αν πλέον δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να βοηθήσεις θα πρέπει να ψάξεις κάποιον ειδικό που κατασκευάζει αμαξίδια για να απευθυνθείς.
  5. Παλιότερα ήταν πιο εύκολο ένας γιατρός να πει πως η καλύτερη λύση  είναι η ευθανασία;
  6. Ακόμα το λένε. Η ευθανασία είναι η εύκολη λύση και για πολλούς ιδιοκτήτες γιατί, όπως και να έχει ένα ανάπηρο ζώο είναι δέσμευση. Σας το λέω γιατί κι εγώ έχω ένα παράλυτο σκύλο που αντιμετωπίζει πρόβλημα εδώ και εννιά μήνες και η αλήθεια είναι πως χωρίς να είναι μαζί μου δεν μπορεί να πάει πουθενά.
  7. Εσείς τι έχετε κάνει για τα προβλήματα του δικού σας σκύλου;
  8. Του έχω πάρει καροτσάκι. Το πρόβλημα στη δική μας περίπτωση είναι ότι είναι αρκετά μεγαλόσωμο και μεγάλης ηλικίας οπότε η κίνηση του ήταν ήδη δύσκολη.
  9. Τι θα συστήνατε στους κηδεμόνες σκύλων με προβλήματα στην κίνηση;
  10. Αφού γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και αφού έχουν  γίνει όλες οι προσπάθειες πρώτα να αντιμετωπιστεί το θέμα ιατρικά είτε χειρουργικά είτε μέσω κάποιας αγωγής θα τους σύστηνα να περάσουμε στο επόμενο στάδιο το οποίο για μένα είναι να πάρουν ένα αμαξίδιο. Εγώ σαν γιατρός είμαι ενάντια στην ευθανασία του ζώου, θα πρέπει να είναι πολύ άσχημη η κατάσταση του για να συστήσω κάτι τέτοιο.
  11. Η χώρα μας στο θέμα των αμαξιδιών για ζώα θεωρείτε πως είναι σε καλό δρόμο;
  12. Ενώ παλιότερα ήταν δύσκολο το όλο θέμα με τα αμαξίδια στην Ελλάδα καθώς η λύση έπρεπε αποκλειστικά να έρθει από το εξωτερικό τώρα υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που έχουν αναλάβει τη συγκεκριμένη δουλειά. Αυτό σημαίνει πως το κόστος έχει μειωθεί και παράλληλα πλέον είμαστε σε θέση να κάνουμε τροποποιήσεις στο αμαξίδιο ειδικά για το ζωάκι μας.
  13. Είναι δύσκολο τα σκυλάκια να συνηθίσουν το αμαξίδιο;
  14. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η ηλικία του, η θέληση που έχει το ζώο και το βάρος του. Επίσης σημαντική είναι και η υπομονή και επιμονή που χρειάζεται και από τον ιδιοκτήτη.

Η συμβουλή της φυσικοθεραπεύτριας για ζωάκια, Δανάης Θανοπούλου:

Για να μπορέσει βέβαια ένα ζωάκι να περπατήσει ξανά ή ακόμα και να σταθεί στα πόδια του εκτός από δύναμη χρειάζεται, υπομονή και φυσικά ασκήσεις. Επειδή εμείς, δεν είμαστε ειδικοί απευθυνθήκαμε στη φυσικοθεραπεύτρια ζώων, Δανάη Θανοπούλου, για να μας λύσει όλες μας τις απορίες.Ο ρόλος της κα Θανοπούλου, όπως εξήγησε η ίδια στο iPop.gr,  είναι να βλέπει τις κινητικές ελλείψεις που υπάρχουν και να προσπαθεί να τις διορθώσει βασιζόμενη στις ασκήσεις, το manual therapy και τον βελονισμό.

  1. Πως μπορεί να συμβάλει ο κηδεμόνας του σκύλο στο έργο σας;
  2. Είναι καθοριστικός ο λόγος του. Δεν φτάνει μόνο η δική μου βοήθεια καθώς αυτός πρέπει να αφιερώσει χρόνο από την καθημερινότητα του στο σκύλο, αλλά και να προσαρμόσει το περιβάλλον του σκύλου στις ανάγκες του με τη βοήθεια μου.

Η φυσικοθεραπεύτρια επισήμανε, πως η βελτίωση που θα παρατηρηθεί έχει σαφώς να κάνει με το σκύλο, ενώ, όπως τόνισε τα σκυλιά με λίγο φαγητό και παιχνίδι γίνονται ακόμα πιο συνεργάσιμα. Και εξήγησε:

Δυστυχώς, όμως, δε βελτιώνονται όλα τα κινητικά προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν. Πότε, όμως, και κανένα ζώο δεν μπορείς να το καταδικάσεις. Οφείλεις να προσπαθήσεις έτσι ώστε να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής του.

Φυσικά βέβαια το να συνηθίσει ένα ζωάκι το αμαξίδιο του δεν είναι πολύ εύκολη υπόθεση. Γι΄αυτό άλλωστε μπορεί εκτός από τη συμβολή ενός φυσικοθεραπευτή να ζητηθεί και η βοήθεια ενός εκπαιδευτή σκύλου που θα είναι εξίσου σημαντική.

Το σημαντικό είναι αν αποφασιστεί το σκυλάκι να μπει τελικά σε αμαξίδιο οι ασκήσεις να συνεχιστούν.

Η Ρενάτα Γρυπάρη η οποία είναι Ενεργειακή εκπαιδεύτρια σκύλων μίλησε στο iPop.gr και τόνισε:

Κανένα ζωάκι συνήθως δεν έχει πρόβλημα να συνηθίσει να κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, εκτός κι αν είναι φοβικό. Σ’ αυτή την περίπτωση, δύο πράγματα βοηθούν: ο χρόνος και το κατάλληλο δέλεαρ

«Του δίνουμε δηλαδή χρόνο να μάθει τη διαδικασία της τοποθέτησής του στο αμαξίδιο, καθώς και το πώς αυτό κινείται. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό την πρώτη φορά να μην το κινήσουμε εμείς, αλλά να περιμένουμε μέχρι το ίδιο το ζωάκι να κάνει το πρώτο βήμα μόνο του, ώστε να καταλάβει ότι το αμαξίδιο κινείται με τα βήματά του και μόνο, χωρίς καμία άλλη εξωγενή πίεση» εξηγεί η Ρενάτα Γρυπάρη και συμπληρώνει: «Αρχικά, λοιπόν, τοποθετούμε, το ζωάκι στο αμαξίδιο χωρίς να το κινήσουμε καθόλου. Απλώς το αφήνουμε να συνηθίσει την αίσθηση ότι “φοράει” κάτι».

Τι συμβαίνει λίγες ημέρες αργότερα;

«Όταν θα έχει συνηθίσει τη διαδικασία να βάζει το αμαξίδιο, καθώς και την αίσθηση να στέκεται σε αυτό, προχωράμε στο δεύτερο βήμα, που είναι η θετική συσχέτιση. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λιχουδιά ή και παιχνίδι. Αρχικά ως δωροδοκία και μετέπειτα ως επιβράβευση».

Με αυτά τα σταδιακά βήματα, το ζωάκι θα μπορέσει να διαχειριστεί ευκολότερα την νέα κατάσταση. Σ’ αυτή τη διαδικασία βέβαια θα βοηθήσει και η δική σας ψυχολογία: αντί να στενοχωριέστε που το ζωάκι σας χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο, επιβραβεύστε την όποια πρόοδό του με γλυκόλογα, λιχουδιά, παιχνίδι και κάνε το να αισθανθεί περήφανο, που δεν το βάζει κάτω και παλεύει για μια αξιοπρεπή ζωή

[ipop.gr]

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ακολουθήστε το Diaforetiko στο Google news Google News

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Ενδιαφεροντα

Ο 23χρονος Κώστας που επέλεξε να ζήσει με τους μαύρους χοίρους, τα πρόβατα και τα μοσχάρια
Ενδιαφεροντα

Ο 23χρονος Κώστας που επέλεξε να ζήσει με τους μαύρους χοίρους, τα πρόβατα και τα μοσχάρια

Ο Κώστας Μπατσίλας είναι 23 χρόνων. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει επιλέξει να ζήσει στο μικρό ορεινό χωριό, Αετιά της Βασιλίτσας στα Γρεβενά με τους λιγοστούς κατοίκους. Είναι ο νεότερος. Ο Κώστας όπως λέει, μεγάλωσε μεταξύ Ελασσόνας, όπου γεννήθηκε, και της Αετιάς, όπου πήγαινε κάθε Σαββατοκύριακο με τους γονείς του, στον κτηνοτρόφο παππού […]

Κώστας Λιακόπουλος: Ο 1ος των πρώτων στην Ιατρική με 19.612 μόρια – Είχα μια εικόνα της Παναγίας δίπλα μου
Ενδιαφεροντα

Κώστας Λιακόπουλος: Ο 1ος των πρώτων στην Ιατρική με 19.612 μόρια – Είχα μια εικόνα της Παναγίας δίπλα μου

Τα 19.612 μόρια «άγγιξε» ο Κωνσταντίνος Λιακόπουλος στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις. Ο ίδιος κατάγεται εκ πατρός από Μοναστηράκι Γορτυνίας και είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας.

Μπράβο της: 27χρονη φοιτήτρια συγκατοίκησε με 95χρονη για να πληρώνει μικρότερο ενοίκιο και η ηλικιωμένη να μην νιώθει μόνη
Ενδιαφεροντα

Μπράβο της: 27χρονη φοιτήτρια συγκατοίκησε με 95χρονη για να πληρώνει μικρότερο ενοίκιο και η ηλικιωμένη να μην νιώθει μόνη

Μία φοιτήτρια σκέφτηκε έναν έξυπνο τρόπο για να βρει σπίτι στην ακριβή αγορά του Λονδίνου – μετακομίζοντας με μία 95χρονη συνταξιούχο. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Από τότε που ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της, η 27χρονη Alexandra Knox από το Newcastle, πληρώνει 220€ το μήνα αφότου έφυγε από τις φοιτητικές εστίες για να μετακομίσει με την Florence Smith – και οι δυο […]

«Του ανδρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται»: Τιμήθηκε η μνήμη του στρατιώτη Ραχούτη, που θυσιάστηκε για να σώσει ένα μωρό
Ενδιαφεροντα

«Του ανδρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται»: Τιμήθηκε η μνήμη του στρατιώτη Ραχούτη, που θυσιάστηκε για να σώσει ένα μωρό

Ο αφανής ήρωας του ναυαγίου του Σάμινα εξπρές, ο Βασίλης Ραχούτης τιμήθηκε και φέτος από το Λιμεναρχείο Στυλίδας στα Καμένα Βούρλα.

«Έκανα το αυτονόητο ως πατέρας, σ’αγαπώ!» – Ο Ιαβέρης δώρισε το νεφρό του στο γιο του
Ενδιαφεροντα

«Έκανα το αυτονόητο ως πατέρας, σ’αγαπώ!» – Ο Ιαβέρης δώρισε το νεφρό του στο γιο του

«Σ’ αγαπώ». Αυτή ήταν η πρώτη λέξη που είπε ο Ιαβέρης στον γιο του μόλις ξύπνησαν επτά ώρες μετά την μεταμόσχευση νεφρού που υποβλήθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Η συγκλονιστική πράξη του Ιαβέρη Ο θρύλος των αγώνων ράλι Τάσος Μαρκουίζος, γνωστός ως Ιαβέρης, συγκλόνισε με την πράξη του να δωρίσει τον ένα νεφρό στον γιο […]

4 τρόποι για να προετοιμάσετε τον εξωτερικό σας χώρο για το καλοκαίρι
Ενδιαφεροντα

4 τρόποι για να προετοιμάσετε τον εξωτερικό σας χώρο για το καλοκαίρι

Η άνοιξη έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή της στην χώρα μας με την θερμοκρασία να σημειώνει συνεχή άνοδο και τα λουλούδια να ανθίζουν. Έτσι, έχει έρθει η στιγμή να αρχίσουμε τις προετοιμασίες διαμόρφωσης του εξωτερικού μας χώρου, προκειμένου να βελτιώσουμε την εμφάνισή αλλά και την λειτουργικότητά του. Είτε έχετε έναν μικρό χώρο όπως […]

Τελευταία Νέα

Κώστας Καραμανλής: «Σκύβω με απόλυτο σεβασμό στα θύματα και στους συγγενείς τους»
Πολιτική

Κώστας Καραμανλής: «Σκύβω με απόλυτο σεβασμό στα θύματα και στους συγγενείς τους»

Ένα εικοσιτετράωρο μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο Κώστας Καραμανλής, παραχωρώντας δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, τόνισε: «Σκύβω με απόλυτο σεβασμό στα θύματα και στους συγγενείς τους. Απόλυτος σεβασμός είναι να απέχουμε συνειδητά. Σεβασμός είναι να μην κάνουμε συνειδητή εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου». «Όλα τα ηχητικά ντοκουμέντα είναι στις ανακριτικές Αρχές», σημείωσε ο […]

Θρίλερ στην Καρδίτσα: 80χρονη βρέθηκε ακέφαλη μέσα στο σπίτι της
Ελλαδα

Θρίλερ στην Καρδίτσα: 80χρονη βρέθηκε ακέφαλη μέσα στο σπίτι της

Ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο Καταφύλλι του Δήμου Αργιθέας. Η ίδια ζούσε μόνη της και τα τελευταία 24ωρα δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Πιο συγκεκριμένα, από την απουσία επικοινωνίας, ανησύχησαν οι οικείοι της και έσπευσαν να την αναζητήσουν. Στο σπίτι κλήθηκε αγροτικός ιατρός. Σύμφωνα με πληροφορίες το πτώμα της ηλικιωμένης ήταν ακέφαλο. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Στο σημείο έσπευσαν Αστυνομικές δυνάμεις, […]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κώστας Λιακόπουλος: Ο 1ος των πρώτων στην Ιατρική με 19.612 μόρια – Είχα μια εικόνα της Παναγίας δίπλα μου
Ενδιαφεροντα

Κώστας Λιακόπουλος: Ο 1ος των πρώτων στην Ιατρική με 19.612 μόρια – Είχα μια εικόνα της Παναγίας δίπλα μου

Τα 19.612 μόρια «άγγιξε» ο Κωνσταντίνος Λιακόπουλος στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις. Ο ίδιος κατάγεται εκ πατρός από Μοναστηράκι Γορτυνίας και είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας.

Ασυγκράτητοι: Μπισμπίκης και Βανδή φιλιούνται παθιασμένα στην Αράχωβα μπροστά σε κόσμο
ShowBiz

Ασυγκράτητοι: Μπισμπίκης και Βανδή φιλιούνται παθιασμένα στην Αράχωβα μπροστά σε κόσμο

Στιγμές χαλάρωσης και έρωτα έζησαν στην Αράχωβα η Δέσποινα Βανδή και ο Βασίλης Μπισμπίκης. Η τραγουδίστρια και ο ηθοποιός βρέθηκαν στον δημοφιλή προορισμό για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

«Η νύφη μου δεν καταδέχτηκε να δώσει το όνομά μου στο μωρό. Μήπως να μην πάω στην βάφτιση;»
Αληθινές Ιστορίες

«Η νύφη μου δεν καταδέχτηκε να δώσει το όνομά μου στο μωρό. Μήπως να μην πάω στην βάφτιση;»

Μια εξομολόγηση μας στέλνει μια αναγνώστρια, η οποία θέλει να μοιραστεί την δίκη της εμπειρία και προβληματισμούς σχετικά με την βάφτιση του εγγονιού της. Πολλές είναι οι περιπτώσεις που οι γιαγιάδες και οι παππούδες μαλώνουν με τους γονείς του μωρού για το ποιο όνομα θα πάρει το εγγόνι. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Το θέμα της ονοματοδοσίας του παιδιού είναι κάτι που απασχολεί πολλούς […]

«Του ανδρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται»: Τιμήθηκε η μνήμη του στρατιώτη Ραχούτη, που θυσιάστηκε για να σώσει ένα μωρό
Ενδιαφεροντα

«Του ανδρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται»: Τιμήθηκε η μνήμη του στρατιώτη Ραχούτη, που θυσιάστηκε για να σώσει ένα μωρό

Ο αφανής ήρωας του ναυαγίου του Σάμινα εξπρές, ο Βασίλης Ραχούτης τιμήθηκε και φέτος από το Λιμεναρχείο Στυλίδας στα Καμένα Βούρλα.

close menu