Μερικές φορές, όταν οι άνθρωποι καλούνται να πουν τι έχουν μετανιώσει στη ζωή τους,  η απάντηση είναι τυπική, “Δεν έχω μετανιώσει για κάτι.” Στην πραγματικότητα, όλοι έχουμε μέσα μας κάτι που μας καίει, επειδή έπρεπε να πούμε ή να κάνουμε κάποια πράγματα, αλλά τελικά τίποτα δεν κάναμε. Πόσες φορές έχουμε πάρει τον εύκολο δρόμο φοβούμενοι μια ενδεχόμενη αποτυχία ή σκεπτόμενοι ότι δεν ήμασταν αρκετά καλοί για να κάνουμε κάτι και πήραμε την εύκολη απόφαση…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ένας μαυροπίνακας τοποθετήθηκε σε ένα δρόμο στην πόλη της Νέας Υόρκης και ζητήθηκε από τυχαίους ανθρώπους να γράψουν κάτι για το οποίο μετάνιωσαν. Οι άνθρωποι δεν έγραψαν πράγματα όπως η απόκτηση ενός νέου αυτοκινήτου ή η μετακόμιση σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Αντ’ αυτού, έγραψαν πράγματα όπως το να μην δώσουν για την ιατρική σχολή, να μην ακολουθήσουν μια τέχνη, να μην είναι καλοί φίλοι και το να μην λένε συχνά ‘σ’ αγαπώ’.

Αυτό το viral βίντεο από το Πανεπιστήμιο Strayer είναι ένα μάθημα για όλους.

Οι φράσεις αυτές είχαν κάτι κοινό. Όλες είχαν μπροστά τη λέξη ‘δεν’. Όταν τους δόθηκε το σφουγγάρι, κατάλαβαν πως πάντα υπάρχει η ευκαιρία να αλλάξουμε κάποια πράγματα και να ξαναγράψουμε τον πίνακα της ζωής μας.

Ας μην μετανιώνουμε γι’ αυτά που δεν κάναμε, αφού κάθε μέρα είναι μια νέα ευκαιρία για να κάνουμε τα πράγματα που ποτέ δεν τολμήσαμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Το μόνο σίγουρο πάντως είναι το εξής:

“Καλύτερα να μετανιώνεις για κάτι που έκανες, παρά για κάτι που δεν έκανες ποτέ…”

διαφορετικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ