Παραξενα

Ζευγάρι πούλησε τα πάντα για να αγοράσει σκάφος και να ζήσει για πάντα σ΄αυτό και μέσα σε δύο μέρες το σκάφος βούλιαξε

Ένα ζευγάρι πούλησε ό,τι είχε για να αγοράσει ένα σκάφος και να μπορέσει να ζήσει για πάντα μέσα σ΄αυτό όμως δυστυχώς, μέσα σε δύο μέρες το σκάφος βούλιαξε.

Ο 26χρονος Tanner Broadwell και η 24χρονη Nikki Walsh, πούλησαν ό, τι είχαν στο Κολοράντο για να αγοράσουν ένα ιστιοφόρο και να ζήσουν τις καλύτερες στιγμές τους στην θάλασσα, αλλά η ζωή των ονείρων τους έγινε εφιάλτης όταν την Τετάρτη το “σπίτι” τους βυθίστηκε στις ακτές της Φλόριντα.

Το ζευγάρι πέρασε μόνο δύο μέρες στην μοναδική περιπέτεια της ζωής τους, όταν το σκάφος τους χτύπησε κάπου και βούλιαξε, αφήνοντας πίσω τα πάντα, εκτός από το κουτάβι, λίγα χρήματα και τις κάρτες που κρατούσαν στα χέρια τους.

Η Tanner Broadwell (δεξιά), 26 ετών, και η Nikki Walsh (αριστερά), 24 ετών, πουλούσαν ό, τι ανήκουν στο Κολοράντο για να αγοράσουν ένα ιστιοφόρο και να ζήσουν τις καλύτερες ζωές τους στην ανοιχτή θάλασσα, αλλά το πλοίο έτρεξε για τους όταν βάρκα τους βυθίστηκε την Τετάρτη

“Πούλησα όλα όσα είχα για να το κάνω αυτό,” είπε ο Broadwell στους Tampa Bay Times, “και έχασα τα πάντα μέσα σε 20 λεπτά.”

Το ζευγάρι και ο σκύλος τους, ο Remy, ταξίδευαν την Τρίτη για να κατακτήσουν τις επτά θάλασσες. Ή μάλλον, έτσι νόμιζαν.

Τα πράγματα κυλούσαν ομαλά, μέχρι που ο Broadwell και η Walsh πήγαιναν προς το John’s Pass, όπου σχεδίαζαν να περάσουν τη νύχτα.

Το πλοίο τους έπληξε κάτι στο νερό τόσο απότομα που ο Walsh πέταξε σχεδόν από το κατάστρωμα

Μόλις 15 λεπτά πριν από τις 9 μ.μ. άρχισαν να δυσκολεύονται να πλοηγηθούν.

Τα πράγματα κατά την άποψή τους δεν φαίνονταν να ευθυγραμμίζονται με ένα χάρτη πλοήγησης που είχαν από το 2016-2017, και τότε το πλοίο τους χτύπησε τόσο απότομα σε κάτι που υπήρχε στο νερό που ο Walsh σχεδόν πετάχτηκε από το κατάστρωμα.

Έχασε τα πάντα: Το ζευγάρι ήταν μόνο δύο μέρες στην περιπέτεια μιας ζωής, όταν ήταν σκάφος ονείρου που χτύπησε κάτι στο νερό και κατέρρευσε, αφήνοντας όλα, εκτός από το σκυλί, λίγα χρήματα και τις κάρτες κοινωνικής ασφάλισης τους, τα δάχτυλά τους

Ο Broadwell σύντομα συνειδητοποίησε ότι υπήρχε σπάσιμο τη βάση του σκάφους.

Καθώς το νερό άρχισε να μπαίνει στην καμπίνα, η Walsh άρχισε να καλεί για βοήθεια.

Η ομάδα δύο και ο σκύλος τους, ένας 2χρονος Pug που ονομάστηκε Ρέμι, ταξίδευαν την Τρίτη για να κατακτήσουν τις επτά θάλασσες, ή έτσι σκέφτηκαν

“Επικοινώνησα με τη βοήθεια και μου είπαν πως θα ήταν εδώ σε 40 λεπτά. Σκέφτηκα ότι αυτό το διάστημα ήταν αρκετά μεγάλο,” είπε η είπε ο Walsh.

Ήταν σκοτεινά και η ομίχλη έκανε πιο δύσκολη την αναμονή για τον Broadwell και την Walsh την ώρα που η καμπίνα τους πλημμύριζε όλο και περισσότερο.

Ο Γουάλς και ο Broadwell συναντήθηκαν όταν ο Broadwell μετακόμισε στη Φιλαδέλφεια, από όπου εργάζεται ο Walsh

Περιγράφοντας το πώς αισθάνθηκε εκείνη τη στιγμή, η Walsh είπε: “Απλά στεκόμουν σοκαρισμένη. Μόλις είχα χάσει όλα όσα είχα. Έβλεπα τα πράγματα μου να πλέουν και δεν μπορούσα να τα φτάσω.”

Μόλις έφτασε τελικά η υπηρεσία Sea Tow, το πλοίο τους βυθίστηκε ήδη και ήταν έτοιμο να ανατραπεί.

Το ζευγάρι και ο Remy δεν είχαν άλλη επιλογή από το να πηδήξουν στο νερό.

Τώρα θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι και 8.000€ για να βγάλουν το σκάφος από το νερό, ενώ δεν έχουν χρήματα και ούτε ασφάλεια.

Το ζευγάρι και το σκυλί τους το έκαναν μόνο από το Ταρπόν Σπρινγκς στο Pass του John πριν βυθιστούν

Το ζευγάρι πλήρωσε 4.000€ για το σκάφος και ξόδεψε άλλα 4.000 € για να το φτιάξει.

Το ζευγάρι αγόρασε το 1969 Columbia ιστιοφόρο από την Αλαμπάμα τον Απρίλιο για $ 5.000

Για να βγάλουν το πλοίο για την προγραμματισμένη περιπέτεια της Καραϊβικής, έπρεπε να ταξιδέψουν στο ιστιοφόρο Columbia του 1969 κατά μήκος της ακτής Gulf, από την Αλαμπάμα στην πόλη του Παναμά.

Το ζευγάρι δεν είχε καθόλου εμπειρία στην ιστιοπλοΐα, αλλά ο πατέρας του Broadwell τους βοήθησε να το πάρουν από το σημείο αγοράς μέχρι την τελική τους θέση.

Οι δυο τους ήταν άρρωστοι από το έργο τους και αποφάσισαν να δοκιμάσουν μια περιπέτεια στην Καραϊβική

Ο Broadwell και η Walsh έδεσαν το σκάφος τον Μάιο στο Tarpon Springs και προετοίμασαν το ταξίδι τους ενώ αποβιβάζονταν στη Mar Marina.

Το ζεύγος ξόδεψε άλλα 5.000 δολάρια για την τοποθέτηση του πανιού πριν ξεκινήσουν την πτήση τους την Τρίτη

Σήμερα έχουν μόνο 80€ πάνω τους και δεν ξέρουν τι ακριβώς θα κάνουν ή πού θα πάνε. Αλλά γνωρίζουν ένα πράγμα: ότι αυτή δεν είναι η τελευταία από τις περιπέτειές τους στη θάλασσα.

Ούτε η Broadwell ούτε η Walsh είχαν εμπειρία βαρκών, αλλά αυτό δεν τους εμπόδιζε να αγοράσουν το 49χρονο πλοίο από την Αλαμπάμα τον περασμένο Απρίλιο

“Δεν πρόκειται να σταματήσω τώρα,” είπε ο Broadwell. “Θα πάρω άλλο σκάφος στο μέλλον.”

Τώρα, αντιμετωπίζουν το κόστος που θα τους κοστίσει μέχρι τα 10.000 δολάρια για να βγάλουν το σκάφος από το νερό

“Δεν μπορούμε να παραιτηθούμε έτσι απλά από τα όνειρά μας,” είπε.

Τώρα, με μόνο $ 90 στα ονόματά τους, το ζευγάρι δεν είναι σίγουρο τι ακριβώς θα κάνουν ή πού θα πάνε. Αλλά γνωρίζουν ένα πράγμα: δεν είναι η τελευταία από τις περιπέτειές τους στη θάλασσα

διαφορετικό

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top