Τι τρώμε εν αγνοία μας και ύστερα απορούμε γιατί όλο και πιο πολλοί άνθρωποι αρρωσταίνουν από καρκίνο
Κατά καιρούς αποκαλύπτονται από τα μέσα μαζική ενημέρωσης, «έξυπνες» τεχνικές που χρησιμοποιεί η βιομηχανία τροφίμων για να «βελτιώσει» τα περιθώρια κέρδους της, συχνά εις βάρος της ποιότητας των….τελικών προϊόντων….
Στο εν λόγω βίντεο που αποτελεί απόσπασμα από τηλεοπτικό ρεπορτάζ αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού, περιγράφεται μια διαδεδομένη τεχνική επεξεργασίας κρεάτων, κατά την οποία, «ρετάλια» κρεάτων ενώνονται μεταξύ τους, για να πωληθούν σαν πολύ ακριβότερα μέρη του ζώου, όπως για παράδειγμα σαν μοσχαρίσια φιλέτα.
H τρανσγλουταμινάση είναι ένα ένζυμο που στους τεχνολόγους τροφίμων είναι γνωστή σαν «κόλλα κρέατος» και παράγεται από την καλλιέργεια βακτηριδίων ή από το αίμα αγελάδων και χοίρων.
Όπως θα δείτε και στο βίντεο, είναι εύκολο -με την χρήση του ενζύμου- υπολείμματα κρεάτων να μετατραπούν σε ενιαία μάζα κρέατος.
Οι τεχνικές αυτές χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ακριβά φιλέτα από μοσχαρίσιο, χοιρινό κρέας ενώ φαίνεται ότι πολλά φιλέτα κοτόπουλου αρνιού ή παρασκευάσματα θαλασσινών και ψαριών, έχουν «κατασκευαστεί» με την βοήθεια παρόμοιων ουσιών.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ιωάννα Τούνη: Απάντησε που βρίσκει τα χρńματα για τα ταξίδια της
- Πλήρωμα φέρι μποτ έσωσε σκύλο που έπεσε στη θάλασσα ανάμεσα σε Σαλαμίνα και Πέραμα
- Αίτημα αποφυλάκισης υπέβαλε ο Ηλίας Κασιδιάρης
- Eurovision 2024: Πέρασε στον τελικό του διαγωνισμού η Κύπρος
- Καιρίδης: Απαράδεκτη η κίνηση του Ερντογάν να κάνει τέμενος τη «Μονή της Χώρας»
- Πάτρα: Ραγίζει καρδιές ο αδελφός της 48χρονης που έπεσε με το ΙΧ της στη θάλασσα: «Σε θαύμαζα, ήσουν αγωνίστρια, καλό ταξίδι»
- Υμνοι στη Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι» από το BBC!
- Μαρία Αριστοτέλους: Η 33χρονη αθλήτρıα νίκnσε τον καρκίνο – «Τι κι αν ήταν 4ο στάδιο, τι κι αν ήταν επıθετικός»