Η επικίνδυνη αποστολή αναχαίτισης δύο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών το πρωί της Πέμπτης  ήταν και η τελευταία για τον ήρωα πιλότο μας Γιώργο Μπαλταδώρο, καθώς το Mirage 2000-5 έπεσε λίγο πριν προσγειωθεί στη Σκύρο. Ο ιπτάμενος που έχασε τη ζωή του υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα και ήταν σύζυγος και πατέρας δυο ανήλικων παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Την ώρα που όλη η Ελλάδα θρηνεί τον χαμό του ήρωα πιλότου μας ένας χρήστης του facebook δεν δίστασε να επιχειρήσει να αμαυρώσει τη μνήμη του Γιώργου Μπαλταδώρου με άκρως προκλητικές αναρτήσεις που συγκέντρωσαν όπως ήταν αναμενόμενο θύελλα από αρνητικά σχόλια.

Ανεξάρτητα από τη βαρβαρότητα ή όχι μιας εποχής ή ενός λαού, ανεξάρτητα από το θρήσκευμα ή την κυρίαρχη ιδεολογία, ο σεβασμός στο νεκρό ήταν πάντα το κοινό και ξεχωριστό χαρακτηριστικό. Δεν υπάρχει πολιτισμός, δεν υπάρχει λαός, που να μην είχε αυτό το σεβασμό, ακόμη και στο νεκρό του εχθρού.

Η σκύλευση, η προσβολή ενός νεκρού και της μνήμης του, θεωρείται πράξη που ξεφεύγει από τα όρια και τις αρχές του πολιτισμού. Και χαρακτηρίζει την έννοια της βαρβαρότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ