Έχεις νιώσει ποτέ αυτή τη δύναμη της απόλυτης έλξης; Αυτή η δύναμη που σε τραβάει προς έναν άνθρωπο για να τον προστατεύσεις, να τον συγκρατήσεις, να μπεις μπροστά του και να τον κρύψεις από κάθε άσχημη κατάσταση που κυκλοφορεί εκεί έξω; Απεριόριστη αγάπη και ανιδιοτέλεια. Αυτά είναι τα συναισθήματα που ξυπνάν μέσα σου για αυτόν τον άνθρωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Μην πάει το μυαλό σας στο ερωτικό. Όχι, δε μιλάω για αυτό. Είναι για κάποιον πιο κοντινό. Κάποιον πολύ πιο δικό σου άνθρωπο. Μία μινιατούρα του εαυτού σου. Ή πολλές. Αυτό συμβαίνει όταν έχεις ένα ή μικρότερα αδέρφια. Ξέρεις ο δεσμός αυτός είναι πολύ περίεργος. Έχει πολλά άσχημα αλλά και πολλά καλά. Σίγουρα το ξέρεις εάν έχεις την τύχη να έχεις τον τίτλο του μεγαλύτερου παιδιού. Αυτομάτως είσαι και ο μεγαλύτερος και από όλα τα αδέρφια και εκεί ακριβώς είναι που γίνονται όλα τα περίεργα.

Γιατί καθώς μεγαλώνεις με τα αδέρφια σου, αντιλαμβάνεσαι και συνειδητοποιείς ότι δεν τα αγαπάς απλώς. Όχι, σε καμία περίπτωση δεν τα αγαπάς μόνο, αλλά είναι κάτι παραπάνω. Είσαι -θα μπορούσαμε να πούμε- ερωτευμένος μαζί τους. Τρελαμένος με όλη την έννοια της λέξης. Και η τρέλα αυτή δεν έχει γνωρίσει φλερτ και σχέσεις. Αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στην αδελφική αγάπη.

Σε πιάνει αυτή η μανία της υπερπροστατευτικότητας. Αν κάποιος τα πειράξει, δημιουργείται μέσα σου μία δύναμη, που δεν ήξερες ότι υπάρχει και νιώθεις πως μπορείς να γκρεμίσεις τα πάντα στο πέρασμά σου, να καταστρέψεις αυτοκρατορίες και να πας κολυμπώντας και σε άλλον πλανήτη άμα λάχει. Είναι τα μόνα άτομα που σε κομπλάρουν όταν θα έρθουν να σε ρωτήσουν ερωτικές συμβουλές και από εκεί που ήσουν ο γκουρού των σχέσεων, ξαφνικά νιώθεις ένα μούδιασμα στη γλώσσα και είναι λες και δεν έχεις επαφή με το αντικείμενο. Και όλο αυτό γιατί δεν ξέρεις ποια πρέπει να είναι η σωστή συμβουλή που θα τους δώσεις. Ξέρεις ότι δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους και παγώνεις, προσπαθώντας να βρεις τις σωστές λέξεις.

Προσπαθείς να τα έχεις όλα υπό έλεγχο -αν και αποτυχημένα- και προσπαθείς να τους δώσεις μαθήματα για να ξεπεράσουν κάποια πράγματα στα οποία εσύ ίσως δυσκολεύτηκες. Αυτά βέβαια πάντα θα βρουν τρόπο να τα κάνουν μαντάρα, αδέρφια σου είναι έτσι και αλλιώς, το ίδιο αίμα ξεχωρίζει από χιλιόμετρα. Δεν το βάζεις κάτω όμως. Θέλεις η ζωή τους να κυλήσει νεράκι και να μη δυσκολευτούν και πάντα θα βρίσκεις καινούριους τρόπους και λύσεις στα προβλήματά τους. Είσαι εκεί στήριγμα, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και τα βοηθάς να σταθούν στα πόδια τους, αν σου ξεφύγει κάτι και την πατήσουν. Είναι μία σχέση μίσους και πάθους. Γιατί φυσικά, υπάρχουν άπειρες φορές που δεν τα κάνεις και εσύ όλα σωστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Όντας πρώτη φορά ως μεγαλύτερος, δεν ξέρεις πώς να διαχειριστείς τις καταστάσεις που μαζί, με τα μικρότερα αδέρφια σου γνωρίζεις. Και πολλές φορές ξεχνάς να τους εκδηλώνεις την αγάπη σου ή ο πιεστικός και προστακτικός τρόπος που το κάνεις, δεν είναι ευκατανόητος.

Αλλά μην αγχώνεσαι. Αρκεί που είσαι εκεί. Με οποιοδήποτε τρόπο. Τα μικρότερα αδέρφια όσο και να θυμώνουν με τις απότομες αντιδράσεις σου, το καταλαβαίνουν. Το νιώθουν και το αισθάνονται, ότι είσαι εκεί. Έτοιμος να πέσεις στα θηρία για αυτούς.

Είσαι ερωτευμένος μαζί τους, γιατί ουσιαστικά βλέπεις τον ίδιο σου τον εαυτό να ξανά μεγαλώνει, να ξανά ζει τα πράγματα που έζησες και εσύ και θέλεις να τους δείξεις το δρόμο. Βλέπεις μικρές μινιατούρες που έχουν παραδειγματιστεί από δικές σου συμπεριφορές να τις κάνουν πράξη. Είναι σαν τα παιδιά που ακόμα δεν έχεις. Μπορεί να είναι αδέρφια σου αλλά τα νιώθεις δικά σου. Νιώθεις ερωτευμένος, γιατί βλέπεις μέσα από τα μάτια τους, τις ελπίδες και τα όνειρα και καθώς μεγαλώνουν βλέπεις να έχουν δημιουργηθεί προσωπικότητες, τόσο σπάνιες που μόνο αυτά τις έχουν.

Για τον έξω κόσμο είναι απλώς παιδιά. Για εσένα όμως είναι τα μικρά σου αδέρφια. Τα ανθρωπάκια αυτά, που έχουν το δικαίωμα στη ζωή και στα όνειρα και κάνεις τα πάντα για να τους δώσεις ένα προβάδισμα. Ένα παραπάνω χαμόγελο από ότι εσύ είχες. Γιατί ξέρεις πως αυτό θα είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα για εσένα. Να δεις τα αδέρφια σου να χαμογελάνε και να παίρνεις δύναμη μέσα από αυτά.

Για αυτό μη φοβάσαι αν έχουν παράπονα από εσένα. Ίσως να μη νιώσουν ποτέ το βαθύ συναίσθημα που νιώθεις για αυτά, αλλά σίγουρα αισθάνονται το νόημα των πράξεων σου. Είσαι ερωτευμένος μαζί τους γιατί απλά έχουν έρθει στη ζωή σου για να σου κάνουν συντροφιά, να μαθαίνεις και εσύ μέσα από αυτά και φυσικά να είναι οι πιο πιστοί σύμμαχοι. Αξίζουν λοιπόν και με το παραπάνω μία ερωτική εξομολόγηση. Εδώ έχεις κάνει σ’ άλλους κι άλλους, στα μικρότερα αδέρφια σου θα φοβηθείς;

Συντάκτης: Στέλλα Σεπέρα

Πηγή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ