Τα καλύτερα εστιατόρια για τις καλοκαιρινές βραδιές στην Αθήνα!!!
Mythos of the Sea
Πάνω σε μία υπέροχη ξύλινη εξέδρα, ακριβώς πάνω στο κύμα και σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον θα απολαύσεις υπέροχες θαλασσινές λιχουδιές στο εστιατόριο του Divani Apollon Palace & Spa. Την ώρα του δειλινού όλα βάφονται κόκκινα και εσύ πίνεις το κρασί σου, ενώ γεύεσαι γεμιστό καλαμάρι με φέτα, καβούρι με μους αβοκάντο, κακαβιά και αστακομακαρονάδα. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο; ( 210 8911100)
Olive Garden
Στην καρδιά της Αθήνας και με τη φωτισμένη Ακρόπολη για φόντο, στο Roof Garden του Titania Hotel θα δοκιμάσεις τις εμπνευσμένες δημιουργίες του chef Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, αλλά και θα πάρεις μέρος στο φεστιβάλ γεύσης “Made in Greece”. Στα πλαίσια του θα ταξιδέψεις γευστικά στις πιο αυθεντικές αλλά και πρωτότυπες γεύσεις της χώρας μας, ενώ το μενού βασίζεται στα καλύτερα Ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα με ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ). (210 3326000)
ΚUZINA
Ένα από τα ωραιότερα εστιατόρια στο Θησείο φέτος προσφέρει πιάτα με την υπογραφή του διακεκριμένου chef Άρη Τσανακλίδη σε τιμές που δεν φαντάζεσαι. Στην Tarazza του εστιατορίου έχεις απρόσκοπτη θέα στην Ακρόπολη και δοκιμάζεις πιάτα, όπως λουκουμάδες με μους φέτας, δυόσμου και σος ροδιού, μπακαλιάρο του Roy και μιλφέιγ με φλωρεντίνες, κρέμα καταλάνα και καραμελωμένα βερύκοκα, στα πλαίσια των δύο νέων πλήρων menu των 15 ευρώ και 19 ευρώ ανά άτομο, τα οποία περιλαμβάνουν: σαλάτα ή ορεκτικό, κυρίως πιάτο, επιδόρπιο και ποτήρι κρασί. (210 3240133)
T.G.I. Friday’s@Astir Beach
Εντάξει πιο καλοκαίρι, απλά δεν γίνεται. Τα πιο καλοκαιρινά Friday’s βρίσκονται κυριολεκτικά πάνω στην άμμο του Astir Beach και σερβίρουν τα πεντανόστιμα αγαπημένα μας πιάτα -αλλά και μερικά ακόμη που μπορούμε να βρούμε μόνο σε αυτά τα Friday’s- ακόμη και στις ξαπλώστρες.
Φέτος δε, τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα, αφού η παραλία παραμένει ανοικτή μέχρι τα μεσάνυχτα με είσοδο -μετά τις 20.30- μόλις 10€, ποσό που αφαιρείται από το λογαριασμό μας στα Friday’s, ενώ προσφέρεται και δωρεάν θερινό σινεμά. (τηλ. 210 8901625)
Plus 1: «Αν δεν το έχεις επισκεφθεί ήδη, εδώ πρέπει να πας», επισημαίνει η food editor!
Première
Πολυβραβευμένο, με θέα που κόβει την ανάσα και πιάτα που θα σε σημαδέψουν για πάντα, καθώς αδιαμφισβήτητα ανεβάζουν το γευστικό πήχη, το εστιατόριο στον 10 όροφο του Athenaeum InterContinental Athens αποτελεί σίγουρη επιλογή για τους foodies που ξέρουν να εκτιμούν την αληθινά δημιουργική κουζίνα.
Ο εξαιρετικά ταλαντούχος νέος Chef, Jean-Charles Métayer, δίνει νέα πνοή στο μενού με το διακριτικό γαλλικό αέρα που φέρνει μαζί του και δημιουργεί κορυφαία πιάτα, όπως Καβούρι σε αφρό από φρέσκα μυρωδικά με ελαφριά μους από Yuzu, Μπακαλιάρο με μελάνι σουπιάς και αφρό πατάτας αρωματισμένο με βανίλια, Λαβράκι με κινόα και κρέμα αχινού, Αρνί ψημένο για 12 ώρες σε ζωμό αρωματισμένο με φασκόμηλο και λαχανικά σχάρας, που μπορούν να συγκριθούν μόνο με τη θέα στην Ακρόπολη, που θαρρείς πως βρίσκεται κυριολεκτικά στο πιάτο σου. (τηλ. 210 9206000)
Ολες οι Ειδήσεις
- Μεγάλη Παρασκευή: Τι τρώμε σήμερα για πρωινό και μεσημεριανό
- Γιώργος Αγγελόπουλος: «Το κύπελλο που κέρδıσα στο Survivor το κατέθεσα στην Παναγιά της Σκιάθου»
- Κρήτη: Στο πένθος βυθίστηκαν τα Χανιά για τον 23χρονο που σκοτώθηκε τη Μ. Πέμπτη – Η «προφητική» μαντινάδα
- Κ. Μητσοτάκης: Στη Μητρόπολη Αθηνών για τη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης
- Θρίλερ στην Αλβανία: Ζευγάρι Ελλήνων εντοπίστηκε δολοφονημένο στο σπίτι του
- Τροχαίο στην Πειραιώς: Kρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 5χρονο που τραυματίστηκε
- Ισμαήλ Χανίγια: «Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με θετικό πνεύμα»
- Δεν ξεχνάει τις παραδόσεις μας ο Παύλος: Το αισιόδοξο μήνυμα του για τις Άγιες μέρες του Πάσχα