Ο κόσμος μας είναι γεμάτος από αξιοθέατα που ο καθένας θα ήθελε να επισκεφθεί, έστω και μία φορά στη ζωή του. Κάποια φημίζονται για τη σπάνια φυσική ομορφιά τους, για τα αξιόλογα μουσεία και ιστορικά μνημεία τους. Υπάρχουν, βέβαια και μέρη που δύσκολα θα επέλεγε να επισκεφθεί κανείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πρόκειται για σημεία που προκαλούν ανατριχίλα, είτε λόγω των θρύλων που τα συνοδεύουν, των αξιοπερίεργων και σπάνιων φαινομένων που συμβαίνουν εκεί ή εξαιτίας της απόκοσμης ομορφιάς τους.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε 30 τέτοια σημεία της Γης, που δε θεωρούνται δημοφιλείς προορισμοί, αλλά έχουν απίστευτο ενδιαφέρον!

#1. Νεκροταφείο Φαλαινών, Σιβηρία.

Στις ακτές της Αλάσκας, μπορεί να συναντήσει κανείς αυτό το μακάβριο θέαμα. Αυτό το πρωτόγνωρο νεκροταφείο έχει διασκορπισμένες γνάθους, πλευρά και σπονδύλους φαλαινών. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτά τα κόκαλα χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα και πως η περιοχή χρησιμοποιούνταν ως τόπος λατρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


#2. Οι γραμμές Nazca – Περού

Αυτές οι περίεργες φιγούρες ζώων και τα γεωμετρικά σχήματα είναι σκαλισμένα με συνεχείς γραμμές πάνω στην πέτρα. Είναι ορατές μόνο από ψηλά!

#3. Κόκκινη Παραλία – Panjin, Κίνα

Η παραλία καλύπτεται από ένα είδος κόκκινων φυκιών, που λέγονται Sueda. Πιάνουν σχεδόν όλη την περιοχή, αφήνοντας μόνο ένα μικρό κομμάτι της παραλίας ανοιχτό για τους επισκέπτες.

#4. Οι λόφοι της Σοκολάτας – Νήσος Bohol Island, Φιλιππίνες

Οι λόφοι της Σοκολάτας προέκυψαν από στρώματα κοραλιών που διαβρώθηκαν με το βρόχινο νερό. Το όνομα τους το πήραν από το έντονο σοκολατί χρώμα που παίρνουν την εποχή της ξηρασίας.

#5. Το τρίγωνο των Βερμούδων, Ατλαντικός Ωκεανός

Αυτή η θαλάσσια περιοχή είναι γνωστή για τα μυστηριώδη ναυάγια της, τις θεωρίες συνωμοσίας και τις περίεργες εξαφανίσεις.

#6. Varosha – Κύπρος

Πρόκειται για ένα ακατοίκητο τουριστικό θέρετρο της Κύπρου. Το παραθαλάσσιο, αυτό, μέρος εκκενώθηκε με την τουρκική εισβολή στο νησί. Από μακριά μοιάζει με μια πολυσύχναστη τουριστική πόλη. Πλησιάζοντας, όμως, κανείς, θα δει πως είναι εντελώς έρημη.

#7. Το νησί των γάτων, Ιαπωνία.

Το νησί Tashirojima έχει πληθυσμό εκατό ανθρώπων, και σχεδόν τριπλάσιο αριθμό γάτων. Αρχικά, έφεραν τις γάτες στο νησί για να κυνηγήσουν τα ποντίκια ( το νησί έχει μεγάλη παραγωγή μεταξιού και τα ποντίκια έτρωγαν τους μεταξοσκώληκες). Σήμερα, ο πληθυσμός αυτών των αιλουροειδών έχει ξεφύγει αλλά αυτό δε δείχνει να ενοχλεί κανέναν. Οι ντόπιοι ψαράδες θεωρούν την παρουσία τους καλή τύχη. Μάλιστα, το νησί όχι μόνο έχει την ιερή του γάτα αλλά έχουν χτιστεί και ξενώνες σε σχήμα γάτας για να φιλοξενήσουν τους τουρίστες.

#8. Λίμνη Hillier – Δυτική Αυστραλία.

Η λίμνη διατηρεί βαθύ ροζ χρώμα όλο το χρόνο.  Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της σε αλάτι, έχει προσελκύσει την ποικιλία φυκιών Dunaliella salina καθώς και ροζ βακτήρια, γνωστά ως halobacteria.

#9. Το “πηγάδι” του Jacob, Τέξας.

Αυτή η φυσική πηγή έχει βάθος πάνω από 100 μέτρα. Παρά τις ακανόνιστες πέτρες που το κάνουν επικίνδυνο, είναι δημοφιλής προορισμός για κολυμβητές και δύτες.

#10. Αγορά Akodessewa, Κόνγκο.

Σε αυτή την περίεργη αγορά μπορεί κανείς να βρει συρρικνωμένα κεφάλια και κρανία. Όλα αυτά χρησιμοποιούνται από τις ντόπιες θρησκείες για τα περίπλοκα τελετουργικά τους.

#11. Θαλάσσια Φρούρια – Βόρεια Θάλασσα, Αγγλία.

Σχεδιάστηκαν για να προστατεύσουν την Αγγλία από τις επιθέσεις των Ναζί κατά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα είναι ερειπωμένα.

#12. Πολιτειακό Πάρκο Goblin Valley – Γιούτα, Η.Π.Α

Αυτό το παράξενο τοπίο από μαλακό ψαμμίτη εκτείνεται σε απόσταση πολλών στρεμμάτων. Αυτοί οι περίεργοι σχηματισμοί αποτελούν ένα δημοφιλές μονοπάτι πεζοπορίας στη Γιούτα.

#13. Φάρμες για φύκια – Νότια Κορέα.

Το νησί Sisan Island στη Νότια Κορέα είναι το σπίτι για μεγάλες φάρμες καλλιέργειας φυκιών! Αυτά τα περίεργα χωράφια συγκρατούν τα φύκια με σκοινιά, ώστε να τα κρατήσουν κοντά στην επιφάνεια του νερού.

#14. Κατακόμβες – Παρίσι, Γαλλία.

Πρόκειται για το δίκτυο των παλαιών σηράγγων κάτω από την πόλη και την τελευταία κατοικία περίπου έξι εκατομμυρίων Παριζιάνων. Οι τουρίστες μπορούν να περπατήσουν στους μακάβριους, αυτούς, υπόγειους διαδρόμους.

#15. Νήσος Socotra – Υεμένη.

Η νήσος Socotra έχει απίστευτη βιοποικιλότητα. Στις εκτάσεις του βρίσκονται σπάνια φυτά και δέντρα, που δε συναντώνται πουθενά αλλού στον κόσμο.

#16. Δάσος Hoia Baciu Forest – Ρουμανία.

Αυτό το δάσος είναι γνωστό ως το “Τρίγωνο των Βερμούδων” της Ρουμανίας. Πλήθος κόσμου έχει χαθεί εκεί και λέγεται πως έχει εμφανιστεί και UFO!

#17. Kryziu Kalnas -Λιθουανία

Η Σοβιετική Ένωση θέλησε δύο φορές να γκρεμίσει αυτό το σημείο, αλλά οι ντόπιοι το ξαναέφτιαξαν μεγαλύτερο. Σήμερα, ο λόφος έχει πάνω από 100.000 σταυρούς, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί στο λόφο για να τιμήσουν οι Λιθουανοί όλους αυτούς που χάθηκαν στον πόλεμο.

#18. Το Ύψωμα του Γίγαντα, Βόρεια Ιρλανδία.

Εξήντα εκατομμύρια χρόνια πριν, μια τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη άφησε πίσω της λιωμένο βασάλτη. Ο βασάλτης στερεοποιήθηκε και δημιούργησε αυτές τις καταπληκτικές ρωγμές στο βράχο. Το ύψωμα έχει τόσο τέλεια κι επιβλητική γεωμετρία, ώστε ο θρύλος λέει ότι χτίστηκε πραγματικά από έναν γίγαντα.

#19. Η πύλη της Κόλασης, Τουρκμενιστάν.

Αυτό το τρομακτικό σημείο, ήταν παλιότερα πηγή φυσικού αερίου. Όμως οι Σοβιετικοί της έβαλαν φωτιά. Αυτή η φωτιά καίει σχεδόν 40 χρόνια κι ακόμη δεν έχει σταματήσει.

#20. Το χέρι της ερήμου, Χιλή.

Πρόκειται για έργο του Χιλιανού γλύπτη Mario Irarrázaba. Τα έργα του εμπνέονται από τον ανθρώπινο πόνο. Το συγκεκριμένο δημιούργημα συμβολίζει το συναίσθημα της μοναξιάς.

#21. Βουνά Tianzi, Κίνα.

Αυτά τα περίεργα βουνά αποτέλεσαν την έμπνευση για τo τοπίο στην ταινία Avatar.

#22. Το πηγάδι του Thor – Oregon, Η.Π.Α

Το σερφ σε αυτή την περιοχή του ωκεανού είναι μοναδική εμπειρία. Όποιος “πέφτει” μέσα στο “πηγάδι” εκτοξεύεται αμέσως ψηλά!

#23. Pamukkale – Τουρκία

Το Pamukkale είναι ένα Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη νοτιοδυτική Τουρκία. Η προστατευόμενη περιοχή περιλαμβάνει θερμοπηγές και πλατώματα από ασβεστόλιθο.

#24. Η πεδιάδα με τα βάζα, Λάος.

Αυτά τα μεγαλιθικά βάζα πέτρα εκτείνονται σε συστάδες στην επαρχία Xieng Khouang. Μια θεωρία για την προέλευση τους αναφέρει πως αυτά τα τεράστια κυλινδρικά δοχεία χρησιμοποιούνταν σε αρχαίες τελετές. Συγκεκριμένα σε κηδείες. Ωστόσο, ο επικρατέστερος τοπικός θρύλος ισχυρίζεται πως τα βάζα χρησιμοποιήθηκαν για να πίνουν το κρασί τους οι γίγαντες.

#25. Η λίμνη με τις κηλίδες – Βρετανική Κολομβία, Καναδάς

Τους καλοκαιρινούς μήνες η λίμνη εξατμίζεται. Το νερό της χάνεται και αφήνει πίσω του μικρές, πολύχρωμες γούρνες από μεταλλικά στοιχεία. Η περίεργη αυτή λίμνη με τις κηλίδες βρίσκεται βορειοδυτικά της πόλης Osoyoos και είναι ορατή από την Εθνική Οδό. Οι τουρίστες, όμως, μπορούν να τη θαυμάσουν μόνο από μακριά. Δεν επιτρέπεται να την προσεγγίσουν.

#26. Η πυραμίδα του Ήλιου – Βοσνία

Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα λόφων στην κεντρική Βοσνία. Είναι οι μεγαλύτερες τεχνητές πυραμίδες στον κόσμο.

#27. Badab-e-Surt – Ιράν.

Αυτά τα πλατώματα στο Βόρειο Ιράν αναπτύχθηκαν εδώ και πολλά χρόνια. Πρόκειται για τραβερτίνη, ένα είδος ασβεστόλιθου που σχηματίζεται από ασβέστιο και νερό. Το ασυνήθιστα κοκκινωπό τους χρώμα, καθιστά αυτές τις επιφάνειες ένα πραγματικό υπερθέαμα!

#28. Η γυάλινη παραλία – California, Η.Π.Α

Με την πάροδο των ετών, το κύμα μετέτρεψε όλα τα σκουπίδια αυτής της παραλίας (συμπεριλαμβανομένων των μπουκαλιών και κάθε είδους γυαλιού) σε πολύχρωμα, γυαλιστερά βότσαλα. Σήμερα, αυτή η παραλία είναι τουριστικό αξιοθέατο.

#29. Το νησί με τις κούκλες – Xochimilco, Μεξικό

Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, ένα κορίτσι πνίγηκε στα κανάλια που περιβάλλουν το νησί. Ύστερα από αυτό, κούκλες βρέθηκαν να επιπλέουν στα νερά. Ο μοναδικός κάτοικος του νησιού τις μάζεψε και τις κρέμασε στα δέντρα, ως φόρο τιμής στο νεκρό κορίτσι.

#30. Ιπτάμενο Geyser – Νεβάδα, Η.Π.Α

Δημιουργήθηκε από ατύχημα, το 1964, όταν μια ενεργειακή εταιρία χτύπησε με τρυπάνι γεωθερμικά νερά. Αυτός ο θερμοπίδακας βρίσκεται σε ιδιωτική περιοχή στην Έρημο του Black Rock στη Νεβάδα και φτάνει σε ύψος 5 μέτρων.

διαφορετικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ