Στη σύσκεψη για τον μέλλον των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, συμμετείχε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, στα γραφεία του ΟΑΣΘ.

Ο κ. Σταϊκούρας αφού αναφέρθηκε εκ νέου στην επικείμενη ενίσχυση του Οργανισμού με 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία, τα οποία θα βγουν στον δρόμο τον Απρίλιο, στους 150 συμβασιούχους οδηγούς και τους 40 ακόμη που θα «πιάσουν τιμόνι», τόνισε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να μείνει ο ΟΑΣΘ δημόσιος, αλλά να συμβάλλουν και ιδιώτες για «την επάρκεια του συγκοινωνιακού έργου στη Θεσσαλονίκη». Όπως γίνεται με τα ΚΤΕΛ σήμερα, δηλαδή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


«Υπάρχει μια εκκρεμότητα από το 2017 που αφορά τον ΟΑΣΘ ο οποίος βρίσκεται υπό ειδική εκκαθάριση. Εμείς ενισχύσαμε τον ΟΑΣΘ με στόλο, αναμένεται να έρθουν 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία αλλά τον ενισχύσαμε και με προσωπικό 150 συμβασιούχων ενώ τις επόμενες ημέρες έχει γίνει αίτημα από την διοίκηση αλλά και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών για άλλους 40 οδηγούς, έτσι ώστε να υπάρχει ακόμη περισσότερο στόλος στους δρόμους της Θεσσαλονίκης», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

«Έχει ζητηθεί λοιπόν από τον ΟΣΕΘ να υπάρχει μια αποτύπωση των αναγκών της κοινωνίας τις επόμενες δεκαετίες στην πόλη και την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «το αντικείμενο μας είναι το μέλλον των συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη και το μέλλον του ΟΑΣΘ όχι με όρους του 2024, αλλά με όρους των επόμενων δεκαετιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ