Μικρές δόσεις ενέργειας χρειαζόμαστε ώστε να καταπολεμήσουμε το αίσθημα της πείνας μέσα στην ημέρα και πάντα βέβαια στο πλαίσιο μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Σας δίνουμε 5 πρωτότυπες ιδέες για υγιεινά σνακ που μας χορταίνουν και παρέχουν στον οργανισμό πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, χωρίς περιττές θερμίδες.
– Κρακεράκια με πάστα ελιάς
Θα χρειαστούμε 8 ελιές Καλαμών, 1 κουταλάκι φρέσκο χυμό λεμονιού, ½ κουταλάκι τριμμένη κάπαρη, ½ κουταλάκι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και απλώνουμε την πάστα ελιάς σε 2 κρακεράκια ολικής άλεσης.
– Τορτίγια με γουακαμόλε
Αναμειγνύουμε 1/3 αβοκάντο με 2 κουταλιές της σούπας τομάτα (σε κύβους), 1 κουταλιά της σούπας κομμένο κρεμμύδι, 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λάιμ, λίγο τριμμένο σκόρδο και χοντρό αλάτι. Συνδυάζουμε τη σος με 10 πατατάκια τορτίγια από μαύρα φασόλια (εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών).
– Γεμιστά ασπράδια αυγού με γιαούρτι
Βράζουμε ένα αυγό και το κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε τον κρόκο και τον χτυπάμε με 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, ½ κουταλιά μουστάρδα και λίγο αλάτι. Βάζουμε το μείγμα στο ασπράδι του αυγού και προσθέτουμε λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.
 
– Πίτα τορτίγια με τόνο
Θα χρειαστούμε ½ κονσέρβα τόνο, ½ αγγούρι, 1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ½ κουταλιά τριμμένη κάπαρη και λίγο πιπέρι. Κόβουμε και αναμειγνύουμε τα υλικά μας και τα σερβίρουμε σε πίτα τορτίγια ολικής άλεσης.
 
– Τυρί cottage με μέλι
Χτυπάμε 5 κουταλιές τυρί cottage με 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού και 1 κουταλάκι μέλι. Προσθέτουμε από πάνω ακόμη ½ κουταλάκι μέλι.

Πηγή: http://www.treloi.gr/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ