Βλέμματα έκπληξης και θαυμασμού απέσπασε το super yacht «Adastra», που άφησε άφωνους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σκοπέλου, οι οποίοι το πρωτοείδαν προχθές, στο παλιό λιμάνι του νησιού. Το εντυπωσιακό σκάφος, που ανήκει, με βάση διεθνή δημοσιεύματα, στον μεγιστάνα Αντονι Μάρντεν, χαρακτηρίζεται από το περιοδικό «Boat International» ως «ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκάφη αναψυχής στον κόσμο».

Το πλωτό παλάτι κατέπλευσε την προηγούμενη Παρασκευπή το απόγευμα στο παλιό λιμάνι της Σκοπέλου και απέπλευσε το Σάββατο το πρωί, εντυπωσιάζοντας με την πολυτέλεια και την μοντέρνα γραμμή του, που το καθιστούν μοναδικό και ξεχωριστό σε διεθνές επίπεδο. Η εξωτερική του όψη θυμίζει πιο πολύ κρουαζιερόπλοιο που επιπλέει στο νερό, παρά πολυτελές γιοτ. Η λεπτομέρεια η οποία το κάνει ξεχωριστό από τα άλλα, είναι το γεγονός πως πλοηγείται μέσα από ένα iPad όπου είναι εγκατεστημένο ένα εξελιγμένο πρόγραμμα αυτόματης πλοήγησης, το οποίο του επιτρέπει να καθοδηγεί το «Adastra» έως και από απόσταση 50 μέτρων.

Τα περιοδικά πολυτελών σκαφών το χαρακτηρίζουν ως «θαλάσσιο παλάτι» και όχι άδικα, καθώς είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και την αντίστοιχη πολυτέλεια προκειμένου να φιλοξενήσει τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του και τους εκλεκτούς φίλους του. Το super yacht είναι αποτέλεσμα 5 ετών σχεδιασμού και κατασκευής, προκειμένου να καλύπτει μεγάλη σταθερότητα στη θάλασσα σε συνδυασμό με την υψηλή πολυτέλεια στους χώρους του, που ενθουσιάζει τους θαυμαστές πανάκριβων yacht. Το 2013, σημειωτέον, ήταν ο μεγάλος νικητής των βραβείων «The World Super Yacht Awards», ενώ έχει άπλετο χώρο να φιλοξενήσει μαζί ιστιοπλοϊκά και λοιπά σκάφη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Το εκπληκτικό super yacht «Adastra»

https://www.youtube.com/watch?v=Lsf1IzV7GQE

Το super yacht που έρχεται από το μέλλον, έχει μήκος 42,5 μέτρα, πλάτος 16 μέτρα, ζυγίζει 52 τόνους και το κύτος του είναι χτισμένο από γυαλί και κέβλαρ. Το εν λόγω υλικό είναι ελαστικό σαν το βαμβάκι και πέντε φορές πιο ισχυρό και ανθεκτικό από το ατσάλι, το οποίο χρησιμοποιείται στα αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Υπερπολυτελείς χώροι, μπάνια αντίστοιχα ξενοδοχείου 5 αστέρων, σαλόνι με πανοραμική θέα και υπαίθρια μπαρ στο κατάστρωμα είναι το αποτέλεσμα δουλειάς 5 χρόνων και κόστους 18 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ