Το ραβανί είναι ένα γλυκό που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Ποιο όμως είναι το μυστικό της επιτυχίας;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η «μαμά» Χρυσούλα Σαρρή μας αποκαλύπτει την λαχταριστή συνταγή της. Πάρτε χαρτί και μολύβι και αποθηκεύστε τη στις αγαπημένες σας συνταγές!

Υλικά

750 γιαούρτι 2 ώρες εκτός ψυγείου

1 kg +2 φλιτζάνια ζάχαρη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


1 φλ τσαγιού νερό

500γρ σιμιγδάλι χοντρό

2 κγ σόδα

1 κγ μαστίχα

3 κγ χυμό λεμόνι

Ξύσμα λεμονιού

Για το σιρόπι

1 kg ζάχαρη

3 ποτηριά νερό

Ξύσμα και χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σειρά και αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί μεγάλο

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Γνωστή δόκιμη με στεγνό μαχαίρι μέχρι να βγει στεγνό. Θέλει ψήσιμο περίπου 45 λεπτά.

Έχουμε ήδη βράσει το σιρόπι 7-8 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο κόβουμε σε κομμάτια με μαχαίρι που το βουτάμε σε καυτό νερό και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

Πηγή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ