Ένα μωρό που γεννήθηκε με μισή καρδιά και του οποίου η ζωή σώθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, χαμογέλασε για πρώτη φορά στη ζωή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ο Charlie Douthwaite, ηλικίας 14 εβδομάδων, γεννήθηκε στο Royal Victoria Infirmary στο Newcastle και χρειάστηκε απεγνωσμένα μια μεταμόσχευση καρδιάς για να επιβιώσει.

Θεωρούνταν το μικρότερο μωρό στο Ηνωμένο Βασίλειο που χρειαζόταν μόσχευμα καρδιάς και χάρη σε μια πανευρωπαϊκή έκκληση για να βρεθεί συμβατός δότης, το μικρό αγόρι βρήκε το μόσχευμα και έκανε την επέμβαση που του έσωσε τη ζωή.

Σήμερα, ο μικρός μαχητής, ο οποίος βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο Freeman, χαμογέλασε για πρώτη φορά στη ζωή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


“Βγάζω τον Charlie φωτογραφίες κάθε μέρα επειδή τα μωρά αλλάζουν τόσο γρήγορα,” δήλωσε η μαμά του, η 30χρονη Tracie Wright.

“Όταν τον τραβούσα γκρίνιαζε άλλα όταν άρχισα να του χαμογελάω με κοίταξε και χαμογέλασε κι εκείνος.”

“Το χαμόγελό του ήταν υπέροχο, με έκανε να ξεχάσω όλα όσα έχουμε περάσει.”

Η κατάσταση της υγείας του Charlie, ο οποίος γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου, έχει βελτιωθεί πολύ από τότε που υποβλήθηκε στην επέμβαση.

Μια νοσοκόμα της είπε ακόμη ότι το μωρό της  είναι το μικρότερο που έχει κάνει μεταμόσχευση καρδιάς στο νοσοκομείο Freeman.

Η Tracie δήλωσε: “Έχω αφήσει ένα γράμμα στην οικογένεια του δότη σε περίπτωση που θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας. Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια την ευγνωμοσύνη που αισθάνομαι γι’ αυτούς τους ανθρώπους.”

“Μας έχουν δώσει το πιο πολύτιμο δώρο.”

“Είναι σημαντικό να σεβόμαστε την ιδιωτικότητά τους, αλλά αν εκφράσουν την επιθυμία να μας συναντήσουν, θα ήταν χαρά μου να τους γνωρίσω.”

“Ο Charlie τα πάει περίφημα, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα γυρίσει στο σπίτι.”

“Είμαστε χαρούμενοι που κατάφερε να φτάσει μέχρι εδώ.”

Το πρόβλημα της καρδιάς του Charlie διαγνώστηκε όταν η Tracie έκανε το υπερηχογράφημα των 20 εβδομάδων.

Είχε σύνδρομο υποπλαστικής αριστερής καρδιάς – μια κατάσταση που αφήνει την αριστερή πλευρά του οργάνου υποανάπτυκτη με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί σωστά.

Αλλά οι γονείς του αποφάσισαν να συνεχίσουν με την εγκυμοσύνη και να δώσουν στο μικρό Charlie την ευκαιρία να παλέψει.

Η μητέρα του έκανε μια έκκληση στο Facebook σε περίπου 100.000 ανθρώπους σε μια απεγνωσμένη προσπάθειά της να του βρει μια νέα καρδιά.

Οι προσευχές της εισακούσθησαν και ο Charlie μεταφέρθηκε στο χειρουργείο για την 9ωρη επέμβαση.

“Ήταν μια μαγική στιγμή όταν είδαμε το πρώτο χαμόγελο του μικρού μας μαχητή,” δήλωσε ο μπαμπάς του Charlie, ο 32χρονος Steven Douthwaite.

“Ο Charlie συνεχίζει να έχει μια σταθερή πρόοδο. Έχει περάσει τόσα πολλά και είμαστε τόσο χαρούμενοι για την πρόοδο που έχει σημειώσει.”

Μετά τη δημοσίευσή τους στο Facebook για την εύρεση συμβατού δότη, η Tracie και ο Steven έγραψαν: “Θέλαμε απλά να σας ενημερώσουμε ότι ο Charlie βρήκε μια νέα καρδιά και έχει κάνει τη μεταμόσχευση.”

“Κάποιοι σπουδαίοι άνθρωποι μας έκαναν αυτό το εκπληκτικό και ανεκτίμητο δώρο, το καλύτερο που θα μπορούσαν ποτέ να μας δώσουν, αφού την πιο σκοτεινή στιγμή της ζωής τους σκέφτηκαν να σώσουν κάποιον άλλο άνθρωπο.”

“Σας ευχαριστούμε αν και αυτή η λέξη δεν είναι αρκετά μεγάλη για να σας δείξει όσα αισθανόμαστε. Δώσατε στο μωρό μας μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και γι’ αυτό θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες, για μια ζωή.”

“Ο Charlie έχει μόλις λίγες μέρες που έκανε τη μεταμόσχευση καρδιάς, η οποία είναι μια τεράστια εγχείρηση για ένα τόσο μικρό μωρό, όμως τα πάει περίφημα και μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και καλύτερα.”

“Είναι ο ήρωάς μας, ο μικρός μας μαχητής και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτόν.”

διαφορετικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ