Ελλαδα

Ποινή-χάδι για την εξαδέλφη Πολάκη που ευθύνεται για το θάνατο της μικρής Μελίνας – Δεν θα πληρωθεί για 6 μήνες

Δεν θα πληρωθεί για 6 μήνες και δεν θα προαχθεί για δύο χρόνια η εξαδέλφη του Π.Πολάκη – Δείτε τι αποφάσισε το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Κρήτης 2,5 χρόνια έπειτα το θάνατο του 4χρονου κοριτσιού μετά από επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια

Σχεδόν 2,5 χρόνια έπειτα από τον άδικο θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη στο Βενιζέλειο, όπου είχε πάει προκειμένου να αφαιρέσει κρεατάκια από τη μύτη της, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης αποφάσισε τις πειθαρχικές κυρώσεις, που θα έχει η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη.

Related image

Με βάση τις πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, η γιατρός η οποία φέρεται να έδειξε ιατρική αμέλεια κατά τη διαχείριση του περιστατικού θα στερηθεί το μισθό της για μισό χρόνο, ενώ για 2 χρόνια τής επιβλήθηκε το μέτρο της στέρησης της εργασιακής της εξέλιξης.

Σε ό,τι αφορά στην ποινή σε βάρος της διευθύντριας της Αναισθησιολογικής Κλινικής Ρεγγίνας Ρουχωτά, προβλέπει και αυτή στέρηση μισθού αλλά για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Υπενθυμίζεται πως ενώπιον των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΔΥΠΕ Κρήτης βρέθηκε στις 23 Απριλίου για να απολογηθεί, μετά την αναβολή της προηγούμενης συνεδρίασης, η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη.

Image result for μικρη μελινα

Δεν ήταν ωστόσο η μόνη, αφού για την ίδια υπόθεση απολογήθηκε και η διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Ρεγγίνα Ρουχωτά. Η Νεκταρία Πολάκη επανέλαβε αυτό που ισχυριζόταν εξ αρχής, πως έκανε εκείνο το οποίο θεωρούσε επιστημονικά σωστό λαμβάνοντας υπόψιν τη σοβαρότητα του περιστατικού.

Η κα Ρουχωτά κλήθηκε ως διευθύντρια του Τμήματος -ήταν σε άδεια, ωστόσο πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο εκείνη την ημέρα εξαιτίας του έκτακτου περιστατικού το οποίο προέκυψε με το κοριτσάκι, παρόλα αυτά όμως δεν πρόλαβε να συμμετέχει εξαρχής στη διαχείρισή του.

 Image result for μικρη μελινα

Είναι γνωστό ότι το Σώμα Επιθεωρητών το οποίο επίσης ερεύνησε την υπόθεση διαπίστωσε βαριά ιατρική αμέλεια στη διαχείριση του περιστατικού στις 29 Δεκεμβρίου του 2015.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top