Αν σας αρέσει να πίνετε τσάι, τότε έχουμε καλά νέα για σας. Σε μια πρόσφατη μελέτη, οι επιστήμονες βρήκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση τσαγιού μπορεί να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Alzheimer. Αν δεν πίνετε, όμως, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να υιοθετήσετε αυτή την υγιεινή συνήθεια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η μελέτη

Μια μελέτη που δείχνει τη συμβολή του τσαγιού στη νόσο του Alzheimer διεξήχθη από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, ερευνητές παρακολούθησαν περισσότερους από 950 ενήλικες ηλικίας 55 ετών και άνω.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι που έπιναν τακτικά τσάι είχαν μειωμένο κίνδυνο νευρογνωστικών διαταραχών κατά 50%! Ακόμη πιο εντυπωσιακά ήταν τα οφέλη του τσαγιού για τους ανθρώπους που έχουν γενετική προδιάθεση για τη νόσο Αλτσχάιμερ. Αυτή η ομάδα έδειξε μειωμένο κίνδυνο γνωστικής εξασθένησης κατά 86%.

Πώς το τσάι επηρεάζει τον εγκέφαλο;

Σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος τσαγιού που πρέπει να πίνετε. Εφ’ όσον το τσάι παρασκευάζεται από φύλλα τσαγιού και μπορείτε να το πιείτε με συνέπεια, θα μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Alzheimer.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Τα φύλλα τσαγιού περιέχουν κατεχίνες και θεαφλαβίνες, τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, και έχουν αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην προστασία του εγκεφάλου από τη γήρανση.

Σε μια μελέτη του 2013, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η θειαμίνη και η καφεΐνη στο τσάι βοήθησε όσους το πίνουν τακτικά στο να έχουν καλύτερες επιδόσεις στην εργασία τους, αυξάνοντας τη δημιουργικότητα και την εγρήγορσή τους. Ο συνδυασμός της καφεΐνης με τη L-θεανίνη μειώνει την πνευματική κόπωση, ενώ αυξάνει την εγρήγορση και τη μνήμη.

Σε μια μελέτη του 2012, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η EGCG, μια χημική ουσία που βρίσκεται στο πράσινο τσάι, βοηθά στη βελτίωση της μνήμης. Αυτή η χημική ουσία έχει τη δυνατότητα να ενισχύει την παραγωγή των νευρικών προγονικών κυττάρων, την οποία χρησιμοποιεί στη συνέχεια ο εγκέφαλος για τις δικές του ανάγκες.

Πώς να απολαύσετε το τσάι σας

Για να απορροφήσει ο οργανισμός σας τα οφέλη του τσαγιού, σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε πραγματικά φύλλα τσαγιού. Τα φακελάκια τσαγιού μπορεί να είναι ένας βολικός τρόπος για να απολαύσετε το αφέψημά σας, αλλά σύμφωνα με τη μελέτη της νόσου του Alzheimer, τα φύλλα τσαγιού είναι υπεύθυνα για όλα τα οφέλη για την υγεία. Έτσι, αν προτιμάτε το μαύρο, το πράσινο τσάι ή οποιοδήποτε άλλο είδος τσαγιού, επισκεφτείτε ένα τοπικό κατάστημα με προϊόντα υγιεινής διατροφής για να βρείτε βιολογικά φύλλα τσαγιού. Μπορείτε ακόμη και να μαζέψετε τα δικά σας φύλλα!

Εδώ είναι μια άλλη συμβουλή: σε πολλούς αρέσει η ζάχαρη, αλλά να προσέχετε τι προσθέτετε στο τσάι σας. Αν σας αρέσει το τσάι σας να είναι λίγο πιο γλυκό, δοκιμάστε να προσθέσετε μια μικρή κουταλιά βιολογικό μέλι. Αν προτιμάτε το τσάι σας λίγο πιο κρεμώδες, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο γάλα καρύδας αντί για κανονικό γάλα.

Απολαύστε το!

διαφορετικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ