Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία ο τραγικός θάνατος ενός παιδιού, ηλικίας μόλις 5 ετών, το οποίο δεν εξετάστηκε από την οικογενειακή γιατρό επειδή άργησε 10 λεπτά στο προκαθορισμένο ραντεβού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η μικρή Έλι-Μέι Κλαρκ υπέφερε από σοβαρή μορφή άσθματος. H μητέρα είχε κλείσει ραντεβού με τον οικογενειακό γιατρό αφού εκείνη τη μέρα το παιδί της είχε τεράστιο πρόβλημα αναπνοής και δεν μπορούσε ούτε καν να περπατήσει.

Η μητέρα και η μικρή Έλι έφτασαν στην κλινική του Νιούπορτ, στη νότια Ουάλια, για το ραντεβού της με την γιατρό Τζοάν Ρόου. Περίμεναν στην ουρά της ρεσεψιόν για τουλάχιστον 10 λεπτά. Η δρ. Ρόου τηρεί κατά γράμμα τον κανόνα των «10 λεπτών» και αρνήθηκε να εξετάσει το παιδί ή να συμβουλευτεί το ιατρικό ιστορικό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η κ. Κλαρκ γύρισε άπραγη με την κόρη της στο σπίτι. Κάθε 10 με 15 λεπτά η μητέρα τσέκαρε το παιδί της και κάθε 30 λεπτά του έδινε να εισπνεύσει το σπρέι. Ξαφνικά το βράδυ η Έλι ξεκίνησε να βήχει. «Έτρεξα στο δωμάτιο για να της δώσω το σπρέι. Άνοιξα το φως και είδα το παιδί να έχει γίνει μοβ. Κάλεσε αμέσως το 166». Η μικρή Έλι ξεψύχησε στο νοσοκομείο.

Οι αρμόδιες αρχές διενεργούν έρευνα για τη στάση της γιατρού και για την ευθύνη που φέρει για το θάνατο της 5χρονης Βρετανής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ