Παγκόσμια συγκίνηση προκαλεί η είδηση του θανάτου του βρέφους που γεννήθηκε από την κοιλιά της νεκρής του μητέρας το πρωί της περασμένης Παρασκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η μόλις 5 ημερών Σάιμα αλ Σέιχ Κανάν είχε γίνει σύμβολο ελπίδας και αισιοδοξίας μέσα στην κόλαση του πολέμου. Έκανε πολλούς Παλαιστίνιους που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με το θάνατο να χαμογελάσουν και να σκεφτούν πως μέσα από τα χαλάσματα η αγάπη για τη ζωή μπορεί να επιβιώσει.

Τελικά όμως η μικρή δεν άντεξε και άφησε την τελευταία της πνοή στη θερμοκοιτίδα του νοσοκομείου της Γάζας όπου νοσηλευόταν από την ημέρα που γεννήθηκε.

Πολλοί χρήστες του Twitter κατηγορούν τις δυνάμεις του Ισραήλ για το θάνατο του βρέφους. Ισχυρίζονται, σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, ότι ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε σε μονάδες παραγωγής ενέργειας στη Γάζα με αποτέλεσμα την διακοπή ρεύματος και το θάνατο της Σάιμα αλ Σέιχ Κανάν.


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η μικρή, γεννήθηκε πριν κηρυχθεί η 12ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία, οι ισραηλινοί είχαν βομβαρδίσει τη Λωρίδα της Γάζας.

Η 23χρονη μητέρα της, βρισκόταν στην 36 εβδομάδα της κύησης. Εκείνη πέθανε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Νέο λουτρό αίματος παρά την πρόταση για ολιγόωρη εκεχειρία

Την ίδια ώρα, η Χαμάς, δεν έκανε δεκτή την πρόταση εκεχειρίας του στρατού του Ισραήλ (από τις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης έως και τις 19:00). Έτσι, λίγο πριν τις 18:00 σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες δύο ισραηλινοί πύραυλοι χτύπησαν την περιοχή Σετζάγια στα ανατολικά της Γάζας. Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 160 τραυματίσθηκαν.

Πηγή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ