Κάθε γονιός νιώθει λίγο άγχος την ώρα που στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο. Είναι μαζί τους από την ώρα που γεννιούνται και νιώθει μοναξιά κάθε φορά που καλείται να τ’ αποχωριστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Είναι ευτυχισμένα; Μήπως πέφτουν θύματα bullying; Ή μήπως εκφοβίζουν εκείνα τα άλλα παιδιά;

(FREDERIC J. BROWN/AFP/Getty Images)

Η Leonor και ο Jorge από το Princeton του New Jersey ανησύχησαν όταν τα δύο μικρά παιδιά τους, η Annaliese και ο Jorge, επέστρεψαν στο σπίτι με ένα σημείωμα από το σχολείο τους.

Και δεν ήταν σημείωμα από έναν δάσκαλο, ήταν από την οδηγό του σχολικού τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Σκέφτηκαν ότι μάλλον δεν θα ήταν για καλό.

Φανταστείτε όμως την αντίδραση των γονιών τη στιγμή που διαβάζουν το σημείωμα και συνειδητοποιούν ότι τα παιδιά τους δεν είχαν πρόβλημα – αντιθέτως.

Το σημείωμα επαίνεσε τα παιδιά για την καλοσύνη τους.

(Facebook/Love What Matters)

“Είμαι υποχρεωμένη να σας γράψω για να σας πω πόσο όμορφα είναι τα παιδιά σας, μέσα και έξω,” γράφει η οδηγός του λεωφορείου Cindy Clausen.

Συγκεκριμένα, μιλάει για τη φιλία τους με έναν από τους συνομηλίκους τους, ένα αγόρι που ονομάζεται Jaxson. Ο Jaxson δυσκολεύεται να περπατήσει και να πάρει το λεωφορείο, αλλά η Annaliese και ο Jorge τον ενθαρρύνουν και του τονώνουν την αυτοπεποίθησή του.

“Κάθε μέρα τα παιδιά σας ρωτούν αν μπορούν να καθίσουν με τον Jaxson,” γράφει η Clausen.

“Κάποιες μέρες ο Jaxson είναι λίγο στεναχωρημένος όταν παίρνει το λεωφορείο αλλά μόλις δει την Annaliese και τον Jorge, χαμογελάει.”

Η οδηγός του λεωφορείου επαίνεσε και τη συμπεριφορά των γονιών, αφού ήξερε ότι σε αυτήν οφειλόταν και η συμπεριφορά των παιδιών.

“Κάτι τέτοιο προέρχεται μόνο από το σπίτι, με την υπομονή και την καθοδήγησή σας, με τα παραδείγματα που τους διδάσκετε.”

“Ξέρω ότι ξέρετε πόσο υπέροχα είναι τα παιδιά σας, αλλά ήθελα να ξέρετε ότι αυτό φαίνεται και προς τα έξω.”

(RINGO CHIU/AFP/Getty Images)

Το σημείωμα έγινε viral μετά την κοινοποίησή του από τη σελίδα “Love What Matters” στο Facebook.

Η Clausen αργότερα εξήγησε γιατί αποφάσισε να γράψει το σημείωμα, λέγοντας στο Today ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που το κάνει.

“Βλέπω τις μητέρες και τους πατεράδες τόσο αγχωμένους όταν βάζουν τα παιδιά τους στο σχολικό που πιθανόν να αναρωτιούνται: “Θα είναι εντάξει; Θα έχουν μια καλή μέρα;” είπε στο Today.

“Προσπαθώ να τους στηρίξω και να τους ενημερώσω ότι όλοι μας τα φροντίζουμε και πως τα παιδιά τους είναι σε καλά χέρια.”

Πράγματι, η επιστολή ήταν μια διαβεβαίωση για ένα άτομο: τη μητέρα του Jackson, τη Belmax De Jesus, η οποία είναι ήσυχη τώρα που ξέρει ότι ο γιος της έχει φίλους στο λεωφορείο και στο σχολείο του.

“Η συμπεριφορά των παιδιών προς τον Jaxson είναι υποδειγματική και είμαι βέβαιη ότι προέρχεται από το σπίτι,” δήλωσε η οδηγός στο Today.

Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα για ένα γονιό από το να μιλούν για τα παιδιά του με τόσο όμορφα και τιμητικά λόγια! 

Μπράβο σ’ αυτούς τους καταπληκτικούς γονείς για τις αρχές που έδωσαν στα παιδιά τους!

διαφορετικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ