Με ένα «ευχαριστώ» τόσο του ιδίου του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας Ιερωνύμου όσο και της συνοδείας του προς τον πρωθυπουργό, ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έπειτα από τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε πως δεν ευσταθεί η θεωρία περί αμύθητης περιουσίας της Εκκλησίας, ενώ σημείωσε παράλληλα πως βρήκε ανταπόκριση στα ερωτήματά του. Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως η Εκκλησία θα γίνει πιο λειτουργική, υπηρέτης και διάκονος του θελήματος του λαού και υπογράμμισε ότι «θα προχωρήσουμε σε πνεύμα αυτοτέλειας και συνεργασίας».

Επανέλαβε τις ευχαριστίες του προς τον Αλέξη Τσίπρα «για τις πρωτοβουλίες και τις θέσεις σας» αλλά και «γιατί αφήνετε το προοίμιο του Συντάγματος, όπως το έφτιαξαν οι πατέρες μας».

Φυσικά όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι διαφορετική η υποχρέωση μιας μισθοδοσίας από την επιδότηση που ενδεχομένως θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλες θρησκείες οι οποίες έως πρότινος δεν ύπηρχαν καν στην Ελλάδα. Η επιδότηση σταδιακά θα ελαττωθεί και πιθανότατα κάποια στιγμή θα καταργηθεί. Ιερείς δε θα υπάρχουν ούτε για δείγμα. Ο Ιερώνυμος ευχαρίστησε για αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ