Όλοι μας γνωρίζουμε τους κινδύνους που εγκυμονεί η οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ. Η έξαρση όμως της τεχνολογίας, με τις δεκάδες φορητές συσκευές, αποτελεί ακόμη μια παράμετρο που μπορεί να οδηγήσει σε κάποιο ατύχημα, λόγω της ανταλλαγής μηνυμάτων κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Μπορεί να νομίζετε πως θα κοιτάξετε το κινητό σας για λίγα μόνο δευτερόλεπτα, χρειάζονται όμως κλάσματα του δευτερολέπτου για να μπείτε στην αντίθετη λωρίδα και να προκαλέσετε ένα τραγικό ατύχημα.

45 πολιτείες στην Αμερική έχουν θεσμοθετήσει για το παράνομο της φύσης της ανταλλαγής μηνυμάτων κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ενώ 14 επιτρέπουν μόνο τη χρήση handsfree. Ιστορίες όμως όπως της Courtney εξακολουθούν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, παρά τους νόμους και τις διαφημίσεις που ενημερώνουν για τους κινδύνους.

Όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο, η Courtney λατρεύει να βγάζει selfies και να δημοσιεύει αναρτήσεις στο Facebook. Το πρόβλημα όμως ήταν ότι δεν άφηνε στιγμή το κινητό από τα χέρια της, ακόμη και όταν οδηγούσε…

Μία μέρα λοιπόν, που δημοσίευε κάποιες φωτογραφίες από το smartphone της, στο ραδιόφωνο άρχισε να παίζει το γνωστό τραγούδι του Pharrell Williams, «Happy«. Οι στίχοι και ο ρυθμός του την ενέπνευσαν εκείνη τη στιγμή να «ανεβάσει» το εξής μήνυμα στο facebook: «Το χαρούμενο τραγούδι με κάνει ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ!» Αυτό όμως που συνέβη ακριβώς μετά, μόνο ευτυχισμένο γεγονός δεν ήταν…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Δεν υπάρχει καμία δημοσίευση στο Facebook που να είναι πιο σημαντική από την ανθρώπινη ζωή!

Η Courtney ήταν μόλις 32 χρονών και είχε όλη τη ζωή μπροστά της…

Όλα όμως άλλαξαν όταν «πήρε» τα μάτια της από το δρόμο για να «ανεβάσει» μια ανάρτηση στο Facebook… Αυτό το χαρούμενο μήνυμα είναι το τελευταίο πράγμα που έχουν οι άνθρωποί της από αυτήν.

Πέρασε στην αντίθετη λωρίδα και συγκρούστηκε με ένα φορτηγό ανακύκλωσης, ο οδηγός του οποίου ευτυχώς γλίτωσε όχι όμως και η Courtney.

Μια ζωή χάθηκε για κάτι τόσο ανούσιο όσο μια ανάρτηση στο Facebook… Την επόμενη φορά που θα έχετε το κινητό στο αμάξι σας, θυμηθείτε την τραγική ιστορία της Courtney και αγνοήστε το.

Στην περίπτωση που η ίδια είχε επιβιώσει, αλλά πέθαινε ο οδηγός του φορτηγού, ποιά ακριβώς θα ήταν η δικαιολογία της; «Έγραφα πόσο ευτυχισμένη είμαι, στο Facebook«; Και δε μιλάμε για καμία έφηβη… Ο κόσμος έχει ξεφύγει…

Πηγή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ