Στην τελευταία δοκιμασία του φετινού τελικού του MasterChef οι Χρήστος Γλωσσίδης και Τιμολέων Διαμαντής κλήθηκαν να φτιάξουν τρία πολύ απαιτητικά πιάτα από τους σεφ του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας, του Funky Gourmet.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Τελικά, ωστόσο, ποιο είναι το Funky Gourmet το οποίο δυσκόλεψε τόσο τους παίκτες του MasterChef και τελικά έβγαλε νικητή τον Τιμολέοντα;

Το «Funky Gourmet», λοιπόν, το οποίο έχει 2 αστέρια Michelin για 4η χρονιά, βρίσκεται στον Κεραμεικό και ειδικότερα στην οδό Παραμυθίας 13 και Σαλαμίνος.

Οι πιο συστηματικοί εκφραστές της πρωτοποριακής techno-motional γαστρονομίας στην Αθήνα, είναι οι Γεωργιάννα Χειλιαδάκη και Νίκος Ρούσος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Σε ό,τι αφορά στο μενού γευσιγνωσίας το οποίο έπρεπε ν’ αντιγράψουν πιστά σε εμφάνιση και γεύση οι Τιμολέων και Χρήστος είναι:

Το πρώτο πιάτο με όνομα «Beetrose» περιελάμβανε σκορδαλιά, «χώμα» από ψωμί με μελάνι σουπιάς, πέταλα παντζαριού και σταμναγκάθι.

Το επόμενο πιάτο του τελικού του MasterChef ήταν ένα αυγό, το οποίο έκρυβε… εκπλήξεις! Ενώ εξωτερικά φαινόταν ότι ήταν ένα απλό αυγό, αυτό έκρυβε μέσα του sorbet καρύδας, «κρόκο» μάνγκο και βούτυρο κακάο ενώ συνοδευόταν από ένα cake βανίλιας.

Το τελευταίο πιάτο ήταν πραγματικά ένα κόσμημα, το οποίο φορούσε η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη σαν βραχιόλι. Η ίδια μερικά λεπτά αργότερα το έβγαλε απ’ το χέρι της και ξεκίνησε να το τρώει! Τελικά, οι παίκτες έμαθαν ότι δεν ήταν παρά ένας μπακλαβάς βραχιόλι με πέτσα από γάλα.

Τέλος, σχετικά με το πόσο κάνουν τα πιάτα του Funky Gourmet, απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένα… βαλάντια, αφού ενδεικτικά ένα ολοκληρωμένο μενού με κρασί ή ποτό μπορεί να φτάσει έως και 230 ευρώ το άτομο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ