«Ανοίγει» ξανά το Market Pass, όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σαν μέτρο στήριξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα είδη διατροφής από τα νοικοκυριά.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, το νέο market pass θα αφορά το τρίμηνο από τον Αύγουστο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2023, ενώ δε θα είναι απαραίτητη η καθολική υποβολή νέας αίτησης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Το σύστημα θα ελέγξει τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν τον Φεβρουάριο 2023 και θα τις διασταυρώσει με τα εισοδήματα του 2022 για το εάν οι αιτούντες δικαιούνται ή όχι το νέο Market Pass.

Το σύστημα θα ελέγξει επίσης και όσες αιτήσεις απορρίφθηκαν.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Οικονομικών, δήλωσε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει για κάποιες μέρες για όσους δεν είχαν κάνει αίτηση και θέλουν να κάνουν.

Οι επιλογές για όσους είχαν κάνει αίτηση ήταν η πληρωμή σε τραπεζικό λογαριασμό ή με ψηφιακή άυλη κάρτα σε smartphone με τεχνολογία NFC. Αρκετοί δικαιούχοι όμως είχαν επιλέξει την κατάθεση στην τράπεζα για να καλύψουν άλλες καταναλωτικές ανάγκες, παρά το «πέναλτι» ύψους 20% στο ποσό της οικονομικής ενίσχυσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Για τον λόγο αυτό μπορούν όσοι το επιθυμούν να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση για το Market Pass 2 στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr και να επιλέξουν τον τρόπο πληρωμής, τράπεζα ή ψηφιακή κάρτα.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα vouchers.gov.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Market Pass 2 θα ελεγχθούν στα εισοδηματικά κριτήρια καθώς και τα κριτήρια ακίνητης περιουσίας του οικονομικού έτους 2022.

Για τον ίδιο λόγο και επειδή η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις του 2023 (εισοδήματα 2022) , μετά την παράταση που δόθηκε, λήγει στις 31 Ιουλίου 2023, η πλατφόρμα vouchers.gov.gr για την υποβολή αίτησης για το Market Pass 2 αναμένεται να ανοίξει τον Αύγουστο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ