Εμείς εδώ στην Ελλάδα, συνδέουμε τον ερχομό της Άνοιξης με τις πρώτες αμυγδαλιές που ανθίζουν. Στην Κίνα όμως, κάτοικοι και τουρίστες ανυπομονούν να απολαύσουν τις μαγικές εικόνες από τις ανθισμένες κερασιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Οι κερασιές της Κίνας μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν πλέον και ως το εθνικό τους σύμβολο, αφού κάθε χρόνο η χώρα πλημμυρίζεται από έναν ωκεανό με άνθη κερασιάς.

Αυτά τα λουλούδια, διαρκούν ως τον Απρίλιο, ενώ τουρίστες καταφθάνουν από όλες τις χώρες του κόσμου προκειμένου να απολαύσουν το μαγευτικό θέαμα.

Στο ζωολογικό κήπο του Kunming στην επαρχία Yunnan, διοργανώνουν και το 19ο Φεστιβάλ Cherry Blossom, το οποίο ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 7 Απριλίου.

Το 2018 Shanghai Cherry Blossom Festival θα διεξαχθεί από τις 16 Μαρτίου έως και τις 15 Απριλίου στο πάρκο Gucun, ενώ πάνω από 12.000 ανθισμένες κερασιές 82 διαφορετικών ειδών, θα παρουσιαστούν στους επισκέπτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Εμείς πάντως από το λίγο που είδαμε τα πλάνα από το βίντεο, αλλά και τις φωτογραφίες, ονειρευόμαστε μια μέρα να μπορέσουμε να επισκεφθούμε αυτά τα μοναδικά τοπία.

Κλείσε λίγο τα μάτια σου και ταξίδεψε και εσύ στις διάφορες επαρχίες και πόλεις της Κίνας, που αυτή την εποχή οι ανθισμένες κερασιές έχουν την τιμητική τους και οι δρόμοι έχουν στολιστεί με ένα υπέροχο ροζ χρώμα.

Δείτε τις μαγευτικές εικόνες από τις ανθισμένες κερασιές:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ