Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ύστερα από την έκκληση για παροχή βοήθειας σε ερασιτέχνες ορειβάτες, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στον Κίσσαβο στην περιοχή της Λάρισας. Εννέα άτομα πραγματοποιούσαν πεζοπορία στο βουνό, παρακάμπτοντας τις προειδοποιήσεις των Αρχών για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα έπλητταν τη χώρα, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Όταν έφτασαν στις παλιές κεραίες του ΟΤΕ που βρίσκονται στον Κίσσαβο, εγκλωβίστηκαν λόγω του πάγου και του όγκου του χιονιού και δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν. Ο κ. Πινακάς αναφέρθηκε στο περιστατικό, λέγοντας πως κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι υπηρεσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


«Στις 6.15 δέχτηκε κλήση η Πυροσβεστική για εννέα εγκλωβισμένα άτομα και ευτυχώς είχε αίσιο τέλος, καθώς κινητοποιήθηκε άμεσα κλιμάκια της ΕΜΑΚ και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής», είπε αρχικά και συνέχισε, λέγοντας: «Είναι καλό να απολαμβάνουμε το βουνό αλλά πρέπει να προσέχουμε όταν δεν λαμβάνουμε υπόψιν τις προειδοποιήσει και τα κατάλληλα άτομα. Δεν είχαν τον κατάλληλο εξοπλισμό αλλά ούτε τις γνώσεις και χάσανε τον προσανατολισμό του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ