Ένα βίντεο ενός κοριτσιού που στεναχωριέται επειδή πρέπει να περάσει τα τρίτα της Χριστούγεννα σε ένα ξενώνα αστέγων, δείχνει τη δυσχερή κατάσταση πολλών νέων θυμάτων της οικονομικής κρίσης στην Ιρλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Το βίντεο δείχνει την 4χρονη Poppy να κάθεται σε ένα κρεβάτι ενός ξενώνα στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας και να κλαίει επειδή δεν έχει πού να μείνει αυτά τα Χριστούγεννα.

Η Poppy και η μητέρα της, η 30χρονη Leanne Dunleavy, μπαινοβγαίνουν από τους ξενώνες αστέγων τα τελευταία δύο χρόνια.

Η κα Dunleavy, η οποία είναι κομμώτρια στο επάγγελμα, λέει ότι έμεινε άστεγη λόγω απρόβλεπτων περιστάσεων και ότι δεν περιμένει πως η κατάστασή της θα αλλάξει σύντομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Το βίντεο της μικρής έχει συγκεντρώσει πάνω από 167.000 προβολές στο Facebook, με πολλούς ανθρώπους να κατηγορούν την Ιρλανδική κυβέρνηση για την κατάσταση της κας Dunleavy.

Ένας χρήστης του Facebook έγραψε: “Καημένο παιδί, όλοι πρέπει να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να παλέψουν γι’ αυτή τη χώρα.”

Ένας άλλος έγραψε: “Δεν μπόρεσα να το παρακολουθήσω όλο, αυτή η χώρα είναι μια ντροπή.”

Το σύντομο βίντεο δείχνει την Poppy εξοργισμένη με τα φουσκωτά μάγουλά της να έχουν γίνει κόκκινα και δάκρυα να κυλούν από το πρόσωπό της.

Η κ. Dunleavy ακούγεται να τη ρωτά γιατί είναι αναστατωμένη και η Poppy της απαντά: “Επειδή δεν έχω πουθενά να μείνω, γιατί δεν έχουμε πουθενά αλλού να πάμε!”

Η κα Dunleavy τη ρωτά στη συνέχεια πώς νιώθει κι η μικρή Poppy απαντά: “Είμαι λυπημένη”.

Προσπαθώντας να κάνει την κόρη της να νιώσει καλύτερα, η κα Dunleavy της λέει: “Ναι αλλά θα είμαστε μαζί.”

Ωστόσο, η Poppy συνεχίζει να κλαίει και να λέει ότι της λείπει το σκυλί της, η Milly.

Η κ. Dunleavy προσπαθεί και πάλι να καθησυχάσει το παιδί της λέγοντας: “Όταν φτιάξουμε ένα καινούργιο σπίτι θα πάρουμε άλλο  σκυλί.”

“Δεν θέλω να πάρω καινούργιο σκυλί,” λέει η Poppy.

Η κ. Dunleavy δήλωσε ότι κανένα παιδί δεν θα πρέπει να υποφέρει από έλλειψη στέγης, καθώς η Poppy προετοιμάζεται για τα τρίτα Χριστούγεννα της ως άστεγη.

“Ήθελα απλώς να δείξω στην κυβέρνηση πως δεν υποφέρουν μόνο οι γονείς, υποφέρουν και τα παιδιά μαζί τους.”

“Κανένα παιδί δεν πρέπει να περνάει τα Χριστούγεννα για τρίτη φορά σε ξενώνες αστέγων και απ’ ότι φαίνεται η Poppy θα περάσει έτσι και τα τέταρτα Χριστούγεννά της.”

“Πολλοί άνθρωποι και πολλές γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με τη δική μου.”

διαφορετικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ