Την τεχνική του Contouring την είχαμε δει μέχρι τώρα στο μακιγιάζ του προσώπου, αλλά και του σώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πρόκειται για την δημιουργία σκιάσεων και κοψιμάτων που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει λεπτότερο και με περισσότερες γωνίες. Ή για την δημιουργία υπέροχου, μεγαλύτερου και πιο εντυπωσιακού στήθους ή πιο λεπτών ποδιών.

Πλέον, η τεχνική αυτή υιοθετήθηκε και στο μανικιούρ προκειμένου να κάνει ακόμη και τα πιο κοντά νύχια να δείχνουν μακρύτερα. Είναι η νέα κορυφαία τάση που θα φορεθεί πολύ, κάνοντας ακόμη και τα πολύ κοντά νύχια να δείχνουν επιμηκυμένα.

Πότε πρωτοεμφανίστηκε το Nail Contouring;

Το νέα αυτό trend δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από την nail artist Jin Soon Choi στο show της Vera Wang για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017. Τα χρώματα βερνικιών που χρησιμοποίησε ήταν κυρίως σκούρα, όπως μαύρο, κάφε και burgundy, αλλά το είδαμε και σε λευκό ή ροζ.

Τι ακριβώς είναι το Nail contouring και πως γίνεται;

Στην ουσία δημιουργείται βάφοντας μόνο το κεντρικό μέρος τους νυχιού σας ή μόνο τα πλαϊνά του και αφήνοντας το υπόλοιπο άβαφο. Αυτό το μικρό μυστικό θα κάνει τα νύχια σας να δείχνουν πιο μακριά απ’ ότι πραγματικά είναι. Είναι σαν μια μίνι οφθαλμαπάτη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Αξίζει να σημειωθεί πως αν θέλετε μπορείτε να βάψετε αρχικά τα νύχια σας με μια nude βάση ή και όποιο χρώμα θέλετε. Αν όμως επιλέξετε να βάλετε χρώμα και στην βάση σας επιλέξτε κατά προτίμηση ένα πιο ανοιχτό βερνίκι από το βασικό σας. Στη συνέχεια δημιουργήστε το εφέ του Nail Contouring με ένα πιο σκούρο μανό.

Μερικές ιδέες για Nail Contouring από την πασαρέλα του show της Vera Wang:
Δείτε το βίντεο που παρουσιάζει την τεχνική για το Nail Contouring:

Αξίζει να σημειωθεί πως στο παραπάνω βίντεο παρουσιάζεται η τεχνική του nail contouring σε λευκή βάση με μπλε σκούρο βερνίκι. Ωστόσο, μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε βάση και με οποιοδήποτε χρώμα εσείς επιθυμείτε. Όπως επίσης να μην χρησιμοποιήσετε καμία βάση εκτός από την διάφανη, αλλά να αφήσετε το νύχι σας «γυμνό», δημιουργώντας ένα Nail Contouring σε συνδυασμό με τα Negative Space Nails.

Πηγή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ