Την αποκαλούσαν “θλιμμένη βασίλισσα”  και “πριγκίπισσα με τα θλιμμένα μάτια”. Ήταν η πανέμορφη πριγκίπισσα Σοράγια, η οποία παντρεύτηκε με τον Σάχη του Ιράν, Μοχάμεντ Ρεζά Παχλαβί σε ηλικία 18 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ο Σάχης είχε ήδη έναν αποτυχημένο γάμο με την πριγκίπισσα της Αιγύπτου Φαουζιά Φουάντ, με την οποία είχε αποκτήσει μια κόρη. Η Φουάντ εγκατέλειψε το παλάτι του Ιράν 6 χρόνια ύστερα από τον γάμο τους, αφού υπέφερε από κατάθλιψη και ανορεξία και είχε άσχημες σχέσεις με την οικογένεια του Σάχη.

Έπειτα από το διαζύγιο του η αδερφή του Σάχη γνώρισε στο Λονδίνο τη Σοράγια, μια εξίσου όμορφη γυναίκα, που είχε ιρανικές και γερμανικές ρίζες. Η Σάχης έπρεπε να αποκτήσει διάδοχο, και έπρεπε να παντρευτεί άμεσα. Η Σοράγια ήταν η ιδανική σύζυγος, και σύντομα έλαβε πρόσκληση για φαγητό με την οικογένεια του Σάχη στο Ιράν. 24 ώρες μετά ανακοινώθηκε ο αρραβώνας τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ο Σάχης της έκανε πρόταση γάμου προσφέροντάς της ένα τεράστιο διαμαντένιο δαχτυλίδι. Λίγο πριν από τον γάμο η Σοράγια αρρώστησε και λέγεται πως ο Σάχης της έβαζε κάθε μέρα ένα κόσμημα στο μαξιλάρι της ώσπου να αναρρώσει.

Το 1951 παντρεύτηκαν και τους προσεχείς μήνες έζησαν τον έρωτας τους. Όμως, όσο περνούσε ο καιρός ξεκίνησαν να υπάρχουν σύννεφα στη σχέση τους. Η Σοράγια δεν είχε μείνει έγκυος και αυτό σήμαινε το τέλος της δυναστείας.

Τα χρόνια περνούσαν και η Σοράγια δεν κατάφερε να αποκτήσει τον πολυπόθητο διάδοχο. Εν τω μεταξύ ο αδερφός του Σάχη βρήκε τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα και το Ιράν ήταν η μόνη χώρα δίχως διάδοχο. Η Σοράγια ήταν στείρα και πέρασε από πολλές ιατρικές εξετάσεις ώστε να μείνει έγκυος. Λέγεται πως ακόμη και οι Ελληνίδες της έστελναν βότανα προκειμένου να πιάσει παιδί. Όμως, 7 χρόνια έπειτα από τον γάμο τους, η Σοράγια αναγκάστηκε να φύγει από την Τεχεράνη και εξορίστηκε στην Ελβετία.

Στα 26 της χρόνια ξεκίνησε μια νέα ζωή, ενώ ο Σάχης εξακολουθούσε να τη βοηθάει οικονομικά. Με βάση τις φήμες δεν έπαψε ποτέ να την αγαπάει, ωστόσο έπρεπε να τη χωρίσει για πολιτικούς λόγους.

Η Σοράγια ασχολήθηκε για λίγο με τον κινηματογράφο και έκανε σχέση με τον Ιταλό σκηνοθέτη Franco Indοvina, που σκοτώθηκε το 1972 σε αεροπορικό δυστύχημα, βυθίζοντας τη στη θλίψη. Δεν παντρεύτηκε ποτέ ξανά ούτε απέκτησε παιδιά. Τα επόμενα χρόνια έζησε μια κοσμική ζωή στις πρωτεύουσες της Ευρώπης, μέχρι που πέθανε σε ηλικία 69 ετών στο Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ