Η κερασόπιτα που τρέλανε το ίντερνετ – Έτοιμη μέσα σε 5 λεπτά!
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μια συνταγή και πως μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μια παραδοσιακή γαλλική κερασόπιτα (clafoutis aux cerises).
Η συνταγή είναι τόσο εύκολη, δεδομένου ότι θα σας πάρει μόνο 5 λεπτά για να την φτιάξετε. Μερικοί ψήνουν την πίτα μαζί με τα κουκούτσια για καλύτερο άρωμα, ωστόσο, εσείς μπορείτε να τα αφαιρέσετε. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα, όπως φράουλες, βερίκοκα ή και μούρα.
Τα υλικά
600 γρ. φρέσκα κεράσια (αφού πρώτα βγάλετε τα κουκούτσια)
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
4 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
3/4 φλιτζάνια (100 γρ.) αλεύρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλυτζάνι (100 γρ.) ζάχαρη
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα αμυγδάλου
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Και λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα της κερασόπιτας
Η εκτέλεση
Αρχικά, τοποθετείτε τα κεράσια (χωρίς κουκούτσι) σ’ένα πυρέξ, αφού προηγούμενως το έχει αλείψει με βούτυρο και ρίξετε λίγη ζάχαρη. Στη συνέχεια, ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Ύστερα, περιχύνετε το μείγμα πάνω από τα κεράσια. Ψήνετε την κερασόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 40- 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει και στο τέλος ρίχνετε από πάνω την ζάχαρη άχνη. Η κερασόπιτα σας είναι έτοιμη για να την απολαύσετε με την παρέα σας!
Δείτε το βίντεο:
Ολες οι Ειδήσεις
- Παναγία η Γιάτρισσα: Ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Μάνης
- Τραγωδία στην Ηλεία: Νεκρή ηλικιωμένη έπειτα από πτώση καγκελόπορτας στο σπίτι της
- Κύκλωμα εφοριακών στην Χαλκίδα: Εγκέφαλος τους η 50χρονη προϊστάμενη της ΔΟΥ
- Βρετανίδα υπουργός Πολιτισμού: «Αναγνωρίστε τα “Ελγίνεια Μάρμαρα” για να τα δανειστείτε»
- Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ατάραχος ο δράστης σε ξενοδοχείο μετά τη δολοφονία της 40χρονης
- «Πίναμε καφέ και η Αλιμπέρτη καθάριζε το διπλανό τραπέζι. Είπα τι κρίμα αυτή η γυναίκα»
- Eurovision: Κύπριος τραγουδιστής κυκλοφόρησε το “Mon amour” της Γαλλίας στα Ελληνικά
- Νέα επίθεση στην Ερμού: Αφγανός γρονθοκόπησε με μανία γυναίκα και την άφησε λιπόθυμη