Οι περισσότεροι εγκληματίες που γεννήθηκαν στο εξωτερικό θα φύγουν από την Αυστραλία βάσει ενός νέου νομοσχεδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε την Πέμπτη, οποιοσδήποτε μετανάστης που καταδικάζεται για αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών, θα μπορούσε να χάσει τη βίζα του – ανεξάρτητα από το αν φυλακίστηκε για μικρότερο χρονικό διάστημα ή αν δεν φυλακίστηκε καθόλου.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει βίαια και σεξουαλικά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων των εξεγέρσεων, των εισβολών σε σπίτια, των κλοπών αυτοκινήτων και των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής David Coleman δήλωσε ότι η κίνηση αυτή θα βοηθήσει ούτως ώστε η πολυπολιτισμική κοινωνία του έθνους να παραμείνει ασφαλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


“Αυτό το νομοσχέδιο στέλνει ένα σαφές και αδιαμφισβήτητο μήνυμα εκ μέρους της Αυστραλιανής κοινότητας ότι η είσοδος ή διαμονή στην Αυστραλία είναι ένα προνόμιο που παρέχεται μόνο σε όσους έχουν καλό χαρακτήρα,” δήλωσε ο κ. Coleman στο κοινοβούλιο.

“Η Αυστραλιανή κοινότητα και η κυβέρνηση δεν δείχνει ανοχή στους πολίτες που έχουν διαπράξει αυτά τα σοβαρά εγκλήματα.”

Η νομοθεσία θα αλλάξει τους νόμους περί μετανάστευσης για να θέσει σε εφαρμογή πιο αυστηρά μέτρα παραμονής στη χώρα.

Σήμερα, η βίζα των ατόμων που καταδικάζονται σε φυλάκιση τουλάχιστον 12 μηνών μπορεί να ακυρωθεί για λόγους «κακού χαρακτήρα».

Στο πλαίσιο του νέου καθεστώτος, τα βίαια αδικήματα, όπως ο φόνος, η ανθρωποκτονία, η απαγωγή, η επίθεση, η διάρρηξη και η απειλή βίας, θα αποτελούσαν αιτία απέλασης.

Τα παιδιά που διαπράττουν σοβαρά εγκλήματα θα συμπεριληφθούν επίσης στην εν λόγω νομοθεσία.

διαφορετικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ