Γρίπη των πτηνών: Θανατώνονται μαζικά 25.000 κοτόπουλα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε φάρμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η Δανία διέταξε τη θανάτωση 25.000 κοτόπουλων μετά την ανακάλυψη της γρίπης των πτηνών H5N8 σε ένα αγρόκτημα, όπως ανέφεραν οι αρχές τη Δευτέρα, σταματώντας παράλληλα τις εξαγωγές πουλερικών και αυγών σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τουλάχιστον τρεις μήνες.

Η Δανία διέταξε να θανατωθούν 25.000 κοτόπουλα, αφού εντόπισε κρούσματα γρίπης των πτηνών H5N8 σε ένα αγρόκτημα. Στο πλαίσιο αυτό, σταματούν σύμφωνα με τις αρχές οι εξαγωγές πουλερικών και αυγών σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τουλάχιστον τρεις μήνες.

Η σφαγή των πουλερικών έρχεται μετά την εμφάνιση κρουσμάτων γρίπης των πτηνών σε άγρια πτηνά στα δυτικά της χώρας τις τελευταίες μέρες, ενώ μια σειρά εστιών έχουν καταγραφεί σε όλη την Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η Γερμανία διέταξε τη σφαγή 16.100 γαλοπούλων αφού βρήκε τον ίδιο τύπο γρίπης των πτηνών σε ένα αγρόκτημα στη βόρεια Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής και Τροφίμων της Δανίας ανέφερε σε δήλωσή της ότι δεν έχουν καταγραφεί περιπτώσεις μετάδοσης σε άνθρωπο σε ολόκληρη την Ευρώπη και ότι για τα σημερινά ευρήματα της Δευτέρας έχουν ενημερωθεί οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή : sputniknews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ