Αυτή είναι η στιγμή που ένας φωτογράφος της άγριας ζωής κατάφερε να συλλάβει μια ρομαντική συνεύρεση ανάμεσα σε δύο αρσενικά λιοντάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Τα δύο λιοντάρια “ζευγάρωναν” μέσα στους θάμνους στην Masai Mara της Κένυας.

Σε αντίθεση με το βίαιο τέλος που συνήθως έχει το ζευγάρωμα ανάμεσα σε ένα αρσενικό και ένα θηλυκό λιοντάρι, αυτό το ζευγάρι παρέμεινε αγκαλιασμένο μετά τη συνεύρεση.

Ο Paul Goldstein, από το Γουίμπλεντον του Λονδίνου, δήλωσε ότι αρχικά τους παρατήρησε να στέκονται δίπλα-δίπλα στην Masai Mara της Κένυας, προτού χαλαρώσουν και ξαπλώσουν απαλά ο ένας πάνω στον άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ο κ. Goldstein, ο οποίος είναι ταξιδιωτικός υπάλληλος, λέει: “Μερικές φορές βλέπουμε κάτι που μας κόβει την ανάσα. Οδηγούσα πρόσφατα στο Masai Mara και είδαμε δύο εντυπωσιακά αρσενικά λιοντάρια.”

“Μετά από λίγο, στέκονταν μαζί, σε τέλεια συμμετρία. Αυτό που συνέβη τότε ήταν αξιοθαύμαστο.”

“Είχα ξανακούσει για κάτι τέτοιο αλλά δεν περίμενα με τίποτα αυτή τη στοργικότητα, και μάλιστα συμβαίνει και σε διάφορους ζωολογικούς κήπους και πάρκα σαφάρι, όμως τα φυλακισμένα ζώα κάνουν παράξενα πράγματα και κανείς δεν μπορεί να τα κατηγορήσει.”

“Όταν τα λιοντάρια ζευγαρώνουν συνήθως η διαδικασία διαρκεί για μερικά δευτερόλεπτα, όμως η πράξη αυτών των δύο διήρκεσε για περισσότερο από ένα λεπτό και η αγάπη μεταξύ τους ήταν πολύ εμφανής, σε αντίθεση με τη βίαιη αποχώρηση της θηλυκιάς από τον αρσενικό.”

Το “ζευγάρωμα” μεταξύ αρσενικών λιονταριών είναι σπάνιο.

Μελέτες που δημοσιεύτηκαν τον 20ό αιώνα έδειξαν ότι περίπου το 8% των “ζευγαρωμάτων” που παρατηρήθηκαν από τους επιστήμονες ήταν μεταξύ αρσενικών λιονταριών.

Έχει παρατηρηθεί επίσης ότι η συνεύρεση μεταξύ αρσενικών λιονταριών είναι συχνότερη όταν αυτά βρίσκονται σε αιχμαλωσία.

Τα λιοντάρια δεν είναι το μοναδικό είδος του ζωικού βασιλείου που έχουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Οι βιολόγοι έχουν καταγράψει σεξουαλικές δραστηριότητες μεταξύ ίδιων φύλων σε περισσότερα από 450 είδη, συμπεριλαμβανομένων των φλαμίνγκο, των βισόνων, των σκαθαριών και των αγριόχοιρων.

https://www.youtube.com/watch?v=IdcVVzl3ENg

διαφορετικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ