Φτιάξτε μόνοι σας σπιτική Μουστάρδα σε λίγα μόνο λεπτά!
Σε λίγα μόνο λεπτά, θα δημιουργήσετε με τη δική σας υπογραφή μια μουστάρδα από αγνά, ελεγμένα υλικά, χωρίς υπερβολικό αλάτι ή συντηρητικά.
Θα χρειαστείτε
(Για 1 φλιτζάνι)
•1/4 του φλιτζανιού μουστάρδα σε σκόνη
• 2 κουταλιές κίτρινους σπόρους σιναπιού
• 1/4 του φλιτζανιού νερό
• 2 κουταλιές λευκό ξίδι
• 1 κουταλάκι αλάτι
• 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Σκεύη
• Γουδί
• Μπολ
• Κουτάλα ή συρμάτινο αναδευτήρα
• Αεροστεγές βάζο
Πώς θα την παρασκευάσετε
1. Πρώτα χτυπάμε τους σπόρους του σιναπιού στο γουδί.
Αν προτιμάμε η μουστάρδα να έχει χοντροκοπανισμένους σπόρους, τους «δουλεύουμε» λιγότερο.
2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σκόνη της μουστάρδας με το νερό, μέχρι να διαλυθεί καλά, και ύστερα ρίχνουμε και τους σπόρους.
3. Προσθέτουμε στο μείγμα το ξίδι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάλι για λίγα λεπτά.
4. Βάζουμε τη μουστάρδα σε ένα αεροστεγές βάζο και την αφήνουμε για 8 περίπου ώρες στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσουμε.Αν φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα, μπορούμε να τη διατηρήσουμε για τουλάχιστον 1 μήνα στο ψυγείο.
Tip Υπάρχουν δύο είδη σπόρων σιναπιού, οι κίτρινοι και οι μαύροι, που δεν διαφέρουν μόνο στο χρώμα, αλλά και στη γεύση: οι κίτρινοι έχουν πιο απαλή και οι μαύροι πιο έντονη γεύση.
Ολες οι Ειδήσεις
- Σαν σήμερα 3 Μαΐου: Πεθαίνει ο «καλός μας άνθρωπος», Θανάσης Βέγγος
- Κ. Μητσοτάκης: Περιοδεία 4 εβδομάδων μετά το Πάσχα – Τα τρία διλήμματα των εκλογών
- Το ρομπότ Sophia ενημέρωσε τους Έλληνες οτι είναι καλά μετά την επική τούμπα στην Θεσσαλονίκη
- 17χρονη βολεϊμπολίστρια του Παναθηναϊκού ανακοίνωσε οτι έχει καρκίνο και ξεκινάει τη μάχη
- Βουβό πένθος σε όλη την Κρήτη για την 26χρονη Μαρίνα – Σκοτώθηκε στην άσφαλτο αφήνοντας πίσω της ένα παιδί
- 33χρονος Τρανς μπούκαρε μέσα σε δημοτικό σχολείο και προσπάθησε να αρπάξει ένα μικρό αγοράκι
- Μεγάλη Παρασκευή: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές και ΜΜΜ
- Τραγωδία στο Κιργιστάν: Φορτηγό παρέσυρε και τραυμάτισε 29 μαθητές – Ο οδηγός ξέχασε να βάλει χειρόφρενο