Ενδιαφεροντα

Φτιάξε αποθέματα για περίπτωση ανάγκης! 10 Τροφές που ΔΕ λήγουν ΠΟΤΕ!

3858257999_452ea122f6_b

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ζήσει σε συνθήκες αποκλεισμού κι ανέχειας. Αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν πόσο άσχημο είναι να τελειώνουν οι προμήθειες εν τω μέσω μιας άσχημης χιονοθύελλας ή ενός τυφώνα και να μην έχουν τίποτα από όσα χρειάζονται.

Ξέρουν, λοιπόν, να εφοδιάζονται με τα κατάλληλα τρόφιμα, τα οποία υπάρχουν ΠΑΝΤΑ στο σπίτι και δε διατρέχουν κανέναν κίνδυνο αλλοίωσης. Γιατί; Μα πολύ απλά επειδή δεν έχουν ημερομηνία λήξης.

Κι αν σας φαίνεται παράξενο, μάθετε πως υπάρχουν 10 τροφές, που μπορούν να φυλαχθούν στο σπίτι σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να πάθουν κάτι. Απλά τις βάζετε σε ένα ντουλάπι και τις ξεχνάτε εκεί. Και σε περίπτωση ανάγκης, ανατρέχετε και τις χρησιμοποιείτε κανονικά!

Ποιες είναι, όμως, αυτές;

Άσπρο Ρύζι

Δεν είναι όλα τα ρύζια ίδια. Θα νομίζατε πως το καστανό και το λευκό ρύζι διαρκούν το ίδιο, αλλά αυτό είναι λάθος. Λόγω των ελαίων που υπάρχουν στο καστανό ρύζι, μπορεί να διαρκέσει το πολύ 6 μήνες, ενώ το λευκό ρύζι, μπορεί να κρατήσει ακόμα και για 30 χρόνια. Πράγμα που το κάνει εκπληκτικό αν σκεφτείς πως αυτό καταναλώνουμε. Για να διαρκέσει τόσο, θα πρέπει να είναι αεροστεγώς κλεισμένο και σε μέρος σκοτεινό και με χαμηλή θερμοκρασία.

Μέλι

Το πιο παλιό βάζο μέλι που έχει βρεθεί, είναι 5500 χρόνων. Ποιος μπορούσε να φανταστεί πως διαρκεί τόσο το μέλι; Τα λουλούδια και οι μέλισσες πάνε μαζί για να δημιουργήσουν αυτή την φανταστική τροφή. Είναι υψηλά οξειδωτικό, με πολύ χαμηλή υγρασία κάτι που δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον που δεν εκτίθεται σε βακτήρια. Αν και μπορεί να πάρει υγρασία από το περιβάλλον, αν θερμανθεί, στραγγιστεί και σφραγιστεί κατάλληλα, μπορεί να κρατήσει για πάντα.

Αλάτι

Αυτό είναι λίγο πολύ γνωστό. Χρησιμοποιούμε το αλάτι για να διατηρήσουμε άλλα τρόφιμα. Είναι λογικό λοιπόν πως το αλάτι το ίδιο, μπορεί να κρατήσει για πολύ μεγάλο διάστημα. Το αλάτι του εμπορίου που αγοράζουμε, μπορεί να κρατήσει μέχρι 5 χρόνια το πολύ κι αυτό αν προσθέσουμε ιώδιο. Αλλά στο κάτω κάτω, ποιος θα χρησιμοποιούσε αλάτι περισσότερο κι από 5 χρόνια ακόμα και σε έκτακτες συνθήκες;

Σόγια

Ούτε αυτό μας εκπλήσσει. Από μόνη της η σόγια προστίθεται για να διατηρήσουμε άλλα τρόφιμα ενώ στο ψυγείο διατηρείται για χρόνια.

Ζάχαρη

Εδώ το πιο σημαντικό είναι η υγρασία. Αν κρατήσουμε την υγρασία εκτός, τότε θα μπορέσει να διαρκέσει περισσότερο. Λένε πως όπως αποθηκεύσεις την ζάχαρή σου, κι όσο πιο μακριά κρατήσεις την υγρασία, τόσο περισσότερο θα κρατήσει.

Ξερά Φασόλια

Τα φασόλια κρατάνε πολύ. Πάρα πολύ. Και το ξέρει κάθε φτωχικό σπίτι. Υπάρχουν έρευνες που έχουν δείξει πως ακόμα και μετά από 3 δεκαετίες, κρατάνε αν και μπορεί να έχει αλλοιωθεί κάπως η γεύση τους.

Καθαρό σιρόπι σφενδάμου

Λέξεις όπως το «για πάντα», δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται έτσι απλά. Παρ’όλ’αυτά, το Πανεπιστήμιο της Γιούτα, έκανε έρευνες και απέδειξε πως το σιρόπι σφενδάμου, κρατάει για πάντα. Κυριολεκτικά. Αντιστέκεται στα μικρόβια, καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο.

Γάλα σε σκόνη

Αν και δεν είναι και τόσο γευστικό, θα κρατήσει πολύ περισσότερο από το φρέσκο γάλα. Όλοι έχουμε ακούσει πόσο άσχημα μυρίζει το γάλα όταν χαλάσει. Σίγουρα λοιπόν, δεν θα σε ενοχλήσει η γεύση του γάλακτος σε σκόνη.

Αλκοολούχα ποτά

Τα καθαρά, αλκοολούχα ποτά διατηρούνται και μπορούν να σε ζεστάνουν και τονώσουν σε δύσκολες στιγμές.

Αποξηραμένο κρέας

Είναι σαν βοδινό κρέας αλλά ονομάζεται αποξηραμένο. Αποξηραμένο κρέας, με μούρα και καρπούς, δίνει ένα εξαιρετικό φαγητό που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Είναι κάτι παράξενο μεν αλλά πολύ χρήσιμο.

διαφορετικό

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top