Οι γονείς ενός 14 ετών αγοριού αναγκάστηκαν να πάρουν την οδυνηρή απόφαση και να ακρωτηριάσουν τα χέρια και τα πόδια του παιδιού τους, όταν τα συμπτώματά του – που στην αρχή έμοιαζαν με γρίπη – έγιναν ξαφνικά θανατηφόρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Mathias Uribe, από το Τενεσί, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο για περισσότερο από δύο μήνες, όπου και διαγνώστηκε με πνευμονία και σύνδρομο τοξικού σοκ από στρεπτόκοκκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Το παιδί, μάλιστα, υπέστη καρδιακή ανακοπή και χρειάστηκε να τοποθετηθεί σε μηχάνημα ECMO (εξωσωματική οξυγόνωση με μεμβράνη). Η ιατρική αυτή παρέμβαση του έσωσε τη ζωή, ωστόσο δεν επέτρεπε σε αρκετό αίμα να ρέει στα άκρα του, αναγκάζοντας τους γιατρούς να προχωρήσουν στη συνέχεια στον ακρωτηριασμό τους.

Πιο συγκεκριμένα, τα χέρια του ακρωτηριάστηκαν από τον καρπό και τα πόδια του κάτω από το γόνατο.

Η οικογένεια του Mathias ελπίζει ότι ο γιος τους, ο οποίος έτρεχε σε αγώνες ανωμάλου δρόμου, έπαιζε ποδόσφαιρο και πιάνο, θα μπορέσει σύντομα να βγει από το νοσοκομείο με νέα προσθετικά μέλη.

«Του είπα ότι θα είμαστε τα χέρια και τα πόδια σου μέχρι να βρούμε λύση σε όλα αυτά», δήλωσε ο πατέρας του, Edgar Uribe.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ