Φανταστική συνταγή για κουλούρια Θεσσαλονίκης!

Φανταστική συνταγή για κουλούρια Θεσσαλονίκης!

Φανταστική συνταγή για κουλούρια Θεσσαλονίκης!
120627-1024x538

Το κλασσικό, υπέροχο, διαχρονικό κουλουράκι Θεσσαλονίκης, θα αποτελέσει ένα θαυμάσιο σνακ ειδικά αν το συνοδεύσουμε με ένα κομμάτι τυρί ή και ακόμη σε κομμάτια μέσα στην σαλάτα αλλά και σαν σάντουιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Υλικά

  • 15 γρ. νωπή μαγιά ή 1 1/2 κουταλάκι ξερή
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 1 κιλό σκληρό αλεύρι
  • 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/4 του φλιτζανιού σπορέλαιο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 400 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ διαλύετε τη μισή μαγιά με 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό, ρίχνετε 2-3 κουταλιές αλεύρι έτσι ώστε να αποκτήσετε ένα χυλό. Αφήνετε το μείγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 24 ώρες.
  2. Λίγο πριν ξεκινήσετε το ζύμωμα διαλύετε την υπόλοιπη μαγιά σε 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό, ανακατεύετε μέσα 2-3 κουταλιές αλεύρι και αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 15′.
  3. Κοσκινίζετε τα 3/4 του υπόλοιπου αλευριού μαζί με το αλάτι σε μια λεκάνη ζυμώματος και κάνετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη, το λάδι, τα δύο μείγματα με μαγιά και το υπόλοιπο νερό. Ζυμώνετε παίρνοντας το αλεύρι λίγο, λίγο από τριγύρω και προσθέτοντας όσο ακόμα χρειασθεί, για να γίνει μια ζύμη σφικτή και εύπλαστη. Σκεπάζετε και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  4. Στη συνέχεια πατάτε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και ζυμώνετε για 5′. Παίρνετε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και πλάθετε κορδόνια στο πάχος του μικρού σας δαχτύλου. Τα βουτάτε γρήγορα σ” ένα μπολ με νερό και τα τυλίγετε μέσα στο σουσάμι. Πατήστε τις δύο άκρες να κολλήσουν στο σχήμα του κουλουριού και τα απλώνετε σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου που έχετε στρώσει πάνω σε ταψί ρηχό.
  5. Ψήνετε τα κουλούρια στους 220° C για 10′-15′ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν εξωτερικά και να μείνουν μαλακά στο εσωτερικό τους. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα σερβίρετε. Όσα κουλούρια σας περισσέψουν μπορείτε να τα κλείσετε σε πλαστική σακούλα και να τα βάλετε στην κατάψυξη όπου μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα για αρκετούς μήνες.

Πηγή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ακολουθήστε το Diaforetiko στο Google news Google News

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Ενδιαφεροντα

Μαρία Μενούνος για τον θάνατο της μητέρας της: «Μου λείπεις τόσο πολύ μαμά»
Ενδιαφεροντα

Μαρία Μενούνος για τον θάνατο της μητέρας της: «Μου λείπεις τόσο πολύ μαμά»

Συμπληρωθήκαν κιόλας τρία χρόνια από τότε που η Μαρία Μενούνος έχασε την μητέρα της μετά από μάχη με τον καρκίνο και η γνωστή Ελληνοαμερικανή παρουσιάστρια εξέφρασε τις σκέψεις της με μια ανάρτηση της στο Instagram

Τελευταία Νέα

Το μήνυμα του Μητσοτάκη για το Πάσχα: «Η σκέψη μας πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας»
Επικαιροτητα

Το μήνυμα του Μητσοτάκη για το Πάσχα: «Η σκέψη μας πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας»

«Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προσεγγίζει το τέλος της, η προσδοκία της Ανάστασης μας γεμίζει όλους ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία» τονίζει στο μήνυμά του από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το Πάσχα

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου
ShowBiz

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Πέθανε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτόπουλου, όπως έγινε πριν από λίγο γνωστό. Σε ανάρτηση του ο Σταμάτης Κραουνάκης έγραψε «Έφυγε η Άννα» και σε σχόλια ακολούθων ανέβασε ένα βίντεο με την ηθοποιό από το Ηρώδειο. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Η Άννα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Κυψέλη. Από τα παιδικά της χρόνια ήθελε να γίνει ηθοποιός. Μεγάλωσε σε μεγαλοαστικό περιβάλλον, το […]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

close menu