Ο Νίκος Χαρδαλιάς εξελέγη Περιφερειάρχης Αττικής από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η επικράτηση του συνδυασμού του κ. Χαρδαλιά με ποσοστό 46,74% και 583.203 ψήφους, πανηγυρίστηκε από τον ίδιο και την κυβέρνηση και εμφανίστηκε σαν μεγάλη επιτυχία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Τα «νούμερα» όμως του κ. Χαρδαλιά δεν αποτελούν κάποια συντριπτική επικράτηση. Το αντίθετο. Συνιστούν «καταποντισμό» συγκριτικά με τα ποσοστά που έλαβε η ΝΔ στις εθνικές εκλογές του Μαϊου και του Ιουνίου. Αντίστοιχη πτώση εμφάνισε και ο γαλάζιος δήμαρχος Αθήνας, Κ. Μπακογιάννης με τη μόνη διαφορά ότι για εκείνον ήταν πιο οδυνηρή, καθώς τον οδήγησε σε δεύτερο γύρο.

Ειδικότερα οι 583.203 που έλαβε ο «γαλάζιος» υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής είναι κατά 197.589 λιγότερες με αυτές που η έλαβε η ΝΔ στην ίδια εκλογική Περιφέρεια στις εθνικές εκλογές του Μάη. 

Επίσης οι 583.203 ψήφοι είναι λιγότερες κατά  111.569 συγκριτικά με τις 694.772 που έλαβε το κυβερνών κόμμα στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου, στις οποίες ωστόσο είχε κριθεί η επικράτηση της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το υψηλό ποσοστό Χαρδαλιά δεν οφείλεται στην αύξηση των ψήφων του «γαλάζιου» Περιφερειάρχη, αφού όπως φαίνεται είχε καθολική μείωση συγκριτικά με τα αποτελέσματα της ΝΔ στις δύο προηγούμενες εκλογικές μάχες, αλλά στη μεγάλη «αποχή» (περίπου 54%) που συνέβαλε καθοριστικά στην επικράτηση του «γαλάζιου» υποψήφιου και, μάλιστα, από τον α΄ γύρο.

Ας μην ετοιμάζεται, λοιπόν, για… διάδοχος του Κυρ. Μητσοτάκη, όπως έλεγε χαριτολογώντας στο aftodioikisi.gr, βουλευτής της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ