Υπάρχει ένα εστιατόριο που οι πελάτες ξέρουν ότι, ποτέ δεν θα φάνε αυτό που θέλουν και το απολαμβάνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πρόκειται για εστιατόριο στο Τόκιο, που προσλαμβάνει ως σερβιτόρους μόνο άτομα με άνοια.
Σκοπός της επιλογής των σερβιτόρων, είναι να αποδειχτεί ότι με λίγη κατανόηση, οι ασθενείς με άνοια, μπορεί να λειτουργούν αρμονικά ως μέλη της κοινωνίας.
Το «εστιατόριο των λάθος παραγγελιών» (The Restaurant of Order Mistakes), όπως είναι το όνομά του, άνοιξε δοκιμαστικά για το κοινό, στις αρχές του Ιουνίου του 2017.

Οι παραγγελίες πολλές φορές είναι λάθος και τα πιάτα που φτάνουν στο τραπέζι διαφορετικά, από αυτά που θέλει ο πελάτης.
Όμως, αυτή η έννοια της έκπληξης, είναι η ιδιαιτερότητα που ζητούν πολλοί.

Με βάση τις αναφορές των ίδιων των πελατών, η εμπειρία ήταν απολαυστική.
Όπως αναφέρουν, «μπορεί όντως οι σερβιτόροι να σου φέρουν λάθος φαγητό, αλλά όταν το γνωρίζεις αυτό εξ’ αρχή,ς τότε η αντίληψή αλλάζει και καταλήγεις να περάσεις πολύ όμορφα».
Αυτό παραδέχτηκε και ο food blogger, Μιζούχο Κούντο, που όπως είπε, αρχικά είχε παραγγείλει μπέργκερ, αλλά τελικά του φέρανε ζυμαρικά, που αποδείχθηκαν απροσδόκητα νόστιμα.
Ο ίδιος σημείωσε πως οι σερβιτόροι, ήταν γεμάτοι χαμόγελα και καλή διάθεση, κάτι που ανεβάζει τη δημοτικότητα του εστιατορίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Μπορεί να άρχισε με το σκεπτικό της προσωρινής λειτουργίας, ωστόσο το εστιατόριο είδε την πολύ θετική ανταπόκριση των πελατών και αναμένεται να μείνει ανοιχτό μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου 2017, για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ.

Το εστιατόριο είναι το πνευματικό παιδί πολλών ομοϊδεατών, όπως το «Maggie», που είναι παράρτημα του ομώνυμου βρετανικού κέντρου «Maggie» με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο.
Στόχος τους, είναι η στήριξη και η επανένταξη στην κοινωνία, ατόμων με εγκεφαλικές, νευροεκφυλιστικές και άλλες σοβαρές ασθένειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ