Ενδιαφεροντα

Επιστήμονες ανακάλυψαν εμβόλιο που μπορεί να εξαλείψει όλα τα ίχνη του καρκίνου

Το «εμβόλιο» που αναπτύχθηκε θα μπορούσε να εξαλείψει όλα τα ίχνη του καρκίνου

Επιστήμονες ανακάλυψαν το εμβόλιο που έχει τη δυνατότητα να εξαλείψει όλα τα ίχνη καρκίνου.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ χρησιμοποίησε μικρές ποσότητες εμβολίου σε ποντίκια και διαπίστωσε ότι χάρη σε αυτό εξαλείφθηκαν όλες οι μορφές καρκίνου.

Με μία μόνο ένεση, η άμυνα του οργανισμού επιτίθεται σε όλους τους άλλους όγκους που μπορεί να υπάρχουν, σύμφωνα με τις αναφορές των ερευνητών.

Οι επιστήμονες χρησιμοποιώντας δύο παράγοντες, προκάλεσαν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να καταπολεμήσει τον καρκίνο.

%image_alt%

“Όταν χρησιμοποιούμε αυτούς τους δύο παράγοντες μαζί, βλέπουμε την εξάλειψη των όγκων σε όλο το σώμα” είπε σε μία δήλωσή του ο καθηγητής ογκολογίας κος Ronald Levy, MD.

Η θεραπεία θα μπορούσε να έχει θετικά αποτελέσματα στη θεραπεία του καρκίνου και δεν έχει τις παρενέργειες που συχνά παρατηρούνται σε άλλες μορφές θεραπειών.

Η νέα έρευνα ακολουθεί τις προσεγγίσεις της ανοσοθεραπείας, οι οποίες έχουν όλα τα μειονεκτήματα, όπως οι δυσκολίες στην αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων ενεργειών, το υψηλό κόστος ή οι μακροχρόνιες περίοδοι θεραπείας.

Ο Levy είπε: “Η προσέγγισή μας χρησιμοποιεί την εξ’ αρχής εφαρμογή πολύ μικρών ποσοτήτων δύο παραγόντων για την τόνωση των ανοσολογικών κυττάρων μόνο εντός του ίδιου του όγκου. Στα ποντίκια, είδαμε καταπληκτικά αποτελέσματα σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένης της εξάλειψης όγκων σε όλο το ζώο.”

Η μέθοδος του Levy λειτουργεί με την επανενεργοποίηση ειδικών κυττάρων που παίζουν σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα Τ κύτταρα αναγνωρίζουν τις μη φυσιολογικές πρωτεΐνες που υπάρχουν συχνά σε καρκινικά κύτταρα και τους επιτίθενται. Όμως, καθώς ο όγκος αναπτύσσεται, συχνά βρίσκει τρόπους καταστολής των Τ κυττάρων.

%image_alt%

Επειδή οι παράγοντες εγχέονται κατευθείαν στον καρκινικό όγκο, έχουν στόχο να αναγνωρίσουν μόνο τις μη φυσιολογικές πρωτεΐνες.

“Αυτή είναι μια πολύ στοχευμένη προσέγγιση”, δήλωσε ο Levy.

“Επιτιθέμεθα σε συγκεκριμένους στόχους χωρίς να χρειάζεται να προσδιορίσουμε ακριβώς ποιες πρωτεΐνες αναγνωρίζουν τα Τ κύτταρα,”

Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτά τα Τ κύτταρα στη συνέχεια αφήνουν τον αρχικό όγκο για να βρουν και να καταστρέψουν άλλους πανομοιότυπους όγκους σε όλο το σώμα.

Η προσέγγιση της ομάδας του Στάνφορντ έχει μέχρι τώρα δοκιμαστεί μόνο σε ποντίκια, αλλά τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά, με 87 από τα 90 ποντίκια να θεραπεύονται από τον καρκίνο. Αν και ο καρκίνος επέστρεψε σε τρία από τα ποντίκια, αυτά θεραπεύτηκαν μετά από δεύτερη θεραπεία.

Παρόμοια αποτελέσματα βρέθηκαν σε ποντίκια με όγκους στο μαστό, στο έντερο και στο δέρμα.

Ο Levy προσλαμβάνει τώρα 15 ασθενείς με λέμφωμα για να δοκιμάσει τη θεραπεία. Εάν είναι επιτυχής, πιστεύει ότι μπορεί να θεραπεύσει πολλούς τύπους όγκων.

Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιηθεί πριν από τη χειρουργική απομάκρυνση των όγκων ως ένας τρόπος για την αποφυγή επανεμφάνισης του καρκίνου.

“Δεν νομίζω ότι υπάρξει όριο στο είδος του όγκου που θα μπορούσαμε ενδεχομένως να θεραπεύσουμε, αρκεί να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σύστημα,” δήλωσε ο Levy.

διαφορετικό

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top