Εντυπωσιακα

Ένα μαγευτικό ταξίδι 30 ημερών από τη γέφυρα ενός πλοίου σε ένα βίντεο που ελάχιστοι θα δουν στη ζωή τους


Πως είναι να ταξιδεύεις με ένα πλοίο επί 30 ημέρες μέσα στη θάλασσα, να βλέπεις από τη γέφυρα διαφορετικές χώρες, τα τοπία και οι καιρικές συνθήκες να εναλλάσσονται, ο ουρανός και οι αλλαγές του να σε μαγεύουν;

Πολλοί από εμάς δεν θα το ζήσουμε ποτέ, αλλά τώρα μπορούμε να το απολαύσουμε από το βίντεο που ετοίμασε ο vlogger JeffHK από το Χονγκ Κονγκ.

Όπως περιγράφει ο ίδιος στο κανάλι του στο YouTube, το time-lapse βίντεο των 10 λεπτών είναι προϊόν καταγραφής που διήρκεσε 30 ημέρες, με τη χρήση περίπου 80.000 φωτογραφιών. Η κάμερα είχε τοποθετηθεί στη γέφυρα του πλοίου και καταγράφει το μοναδικό ταξίδι του.

Η διαδρομή που ακολουθεί είναι η Ερυθρά θάλασσα, ο Κόλπος του Άντεν, μετά Ινδικός Ωκεανός, το Κολόμπο στη Σρι Λάνκα, τα Στενά της Μαλάκας, Σιγκαπούρη, Νοτιοανατολική Κίνα και Χονγκ Κονγκ.

Είστε έτοιμοι να ταξιδέψετε;

«To να ταξιδεύεις με πλοίο στον ανοιχτό ωκεανό είναι ένα μοναδικό συναίσθημα και εμπειρία», γράφει ο δημιουργός JeffHK. «Ελπίζω να κοινοποιηθεί  ώστε να το δει ο καθένας».

Κατά τη διάρκεια του μήνα, ο Jeff τράβηξε έναν τεράστιο όγκο (1,5 terabytes) φωτογραφικών δεδομένων χρησιμοποιώντας μηχανή Nikon D750 και φακούς Rokinon 12mm f / 2.8, καθώς το πλοίο περνούσε από την Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν, τον Ινδικό Ωκεανό, το Koλόμπο, τον πορθμό της Μαλάκκα, τη Σιγκαπούρη , τη θάλασσα της Νοτιοανατολικής Κίνας και το Χονγκ Κονγκ.

Τα σημεία που αξίζει οπωσδήποτε να δείτε στο βίντεο, είναι τον Γαλαξία στο 0:32 και μια καταιγίδα στo 3:13.

Πηγή : huffingtonpost.gr

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top