Δεν είναι νεκρή ευτυχώς, αλλά είναι σοβαρά τραυματισμένη η διαδηλώτρια υπέρ της Μακεδονίας η οποία χτυπήθηκε άγρια σήμερα από τις δυνάμεις ασφαλείας του Τσίπρα που προστάτευαν την τελετή εκχώρησης της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η γυναίκα μεταφέρθηκε με λίγη αναπνοή ύστερα από τον τραυματισμό της στο νοσοκομείο της Καστοριάς.

Η διαδηλώτρια έπεσε σχεδόν νεκρή στην πλαγιά του Πισοδερίου χτυπημένη από τα γκλομπ των αστυνομικών του Τσίπρα.

Ενώ είχε πέσει κάτω, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως η γυναίκα δέχθηκε μία βομβίδα χημικού στον αυχένα, με συνέπεια πλέον η ζωή της να κρέμεται τώρα από «μια κλωστή».

Δείτε το σχετικό βίντεο από το Palmos Kozani:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Εχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Καστοριάς και ευχή όλων είναι να τα καταφέρει και να πυκνώσει ξανά τις τάξεις των Ελλήνων Μακεδόνων.

Νωρίτερα, στα μπλόκα της αστυνομίας στο Πισοδέρι, εκεί όπου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες κόσμου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία με τη Μακεδονία, συνέβαιναν διαρκώς εντάσεις με ξύλο και ρίψεις αντικειμένων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν συνέχεια χρήση χημικών για να εμποδίσουν την πρόσβαση των διαδηλωτών στην δασική περιοχή, που οδηγεί στις Πρέσπες, με αποτέλεσμα το χωριό να έχει πνιγεί στα δακρυγόνα. Κατά πληροφορίες, τουλάχιστον 12  άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Φλώρινας και Καστοριάς. Κάποιοι από τους τραυματίες, ο ακριβής αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος, αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα ενώ άλλοι φέρουν κακώσεις από τα χτυπήματα με τα γκλομπ. Τραυματίες υπάρχουν και μεταξύ των αστυνομικών.

Με βάση τις καταγγελίες, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών ακόμα σε γυναίκες και παιδιά, περικυκλώνοντας μάλιστα τους διαδηλωτές και από τις δύο πλευρές, ώστε να «πνίξουν» τη συγκέντρωση και να τους αναγκάσουν να αποχωρήσουν.

Το thestival κάνει λόγο για τουλάχιστον 8 τραυματίες, ενώ πολλά τοπικά ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφίες από άτομα πεσμένα στο έδαφος, με ματωμένα ρούχα ή κεφάλια.

Δείτε επίσης το βίντεο που ακολουθεί από τα γενικευμένα επεισόδια:

Δείτε τις ακόλουθες φωτογραφίες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ