Ενδιαφεροντα

Χρειάστηκε να πεθάνει ο ένας από τους δύο για να μάθει όλος ο κόσμος γι’ αυτόν τον υπέροχο έρωτα

Ο 30χρονος Αποστόλης, γνωστός στο twitter ως @moloch82 έχασε τη μάχη με τον καρκίνο το 2012. Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου του ’12 μιλούσε καθημερινά με χρήστες που είτε γνώριζε είτε δεν είχε συναντήσει ποτέ στην ζωή του.

Χρησιμοποιώντας το hashtag #TolislovedMaria εκδήλωνε συνεχώς την αγάπη του για τη Μαρία, την κοπέλα του. Ήταν μαζί από τα δεκαοκτώ τους.

Στο blog του, το docamiok.blogspot.gr κατέγραφε την περιπέτεια της υγείας του ανάμεσα σε άλλα. Το τελευταίο ποστ ήταν στις 7 Ιουλίου του 2012. Στο προτελευταίο, αυτό της 17ης Απριλίου του ίδιου έτους, έγραφε τα εξής:

«Φυσικά και σκέφτομαι το θάνατο. Τυπικά τουλάχιστον οι πιθανότητες επιβίωσης στον αγώνα μου είναι σημαντικά εναντίον μου. Σε στιγμές φιλοσοφίας όμως καταλαβαίνω το εξής: είμαστε όντα περίεργα αγαπητέ. Ο θάνατος μου θα έρθει -μάλλον- είτε στον ύπνο μου, είτε σε κάποιο κώμα, είτε με κάποια ανακοπή, στα πλαίσια του καρκίνου. Μάλλον. Υπάρχουν ελπίδες να σκάσω από το φαγητό νωρίτερα.

Μετά το θάνατό μου όμως για μένα μαύρο. Ένας βαθύς ασυνείδητος ύπνος. Μετά τίποτα. Ούτε ανησυχία, ούτε σκέψεις, ούτε πόνος, ούτε φόβος, ούτε αγάπη, ούτε έρωτας, ούτε γέλιο, ούτε κλάμα. Τίποτα. Τότε τι φοβόμαστε; Τι μας νοιάζει το μετά αν δεν θα είμαστε εκεί για να το αντιληφθούμε; Καταλήγω ότι απλώς κάποιους τους αγαπάμε πιο πολύ από εμάς. Φοβάμαι περισσότερο πια για το τι θα απογίνουν οι άλλοι, κάποιοι περισσότερο από άλλους. Για τον πόνο που θα τους προξενήσω, το ότι δεν θα μπορώ να κάνω τίποτα για να το πάρω πίσω. Δεν είμαστε τόσο εγωιστικά όντα τελικά. Υπάρχει και η άλλη βέβαια όψη, άκρως εγωιστική. Γιατί να συνεχίζει η ζωή να «ζείται» -παθητική κι ας μην υπάρχει- αν δεν είμαι εγώ στον κόσμο.

Τι μέρες, νύχτες, χαμόγελα, στιγμές με πλεγμένα χέρια, παιχνίδια στην κουζίνα, αδιάφορους καυγάδες, βόλτες στην καλοκαιρινή Αθήνα, ταινίες, βιβλία, μουσικές θα χάσω.

Γράφοντας το παραπάνω, βούρκωσα στις δύο τελευταίες σειρές. Τελικά είμαστε εγωιστές. Θέλω να μείνω κι άλλο εδώ».

Την επομένη του θανάτου του, το ελληνικό τουίτερ οικειοποιήθηκε το hashtag #TolislovedMaria, αποτίοντας φόρο τιμής και στον Τόλη, αλλά και στον 12χρονο έρωτα του ζευγαριού που θα συνεχιζόταν μέχρι να γεράσουν κι οι δυο τους αν δεν τους χώριζε ο θάνατος.

Πολλοί τους θυμήθηκαν και πέρσι αλλά και φέτος.

5 χρόνια μετά, το συγκινητικό #TolislovedMaria έγινε το Νο1 trending topic της χώρας…

Miℓou on Twitter

Γιατι καποιοι ανθρωποι ειναι τυχεροι να γνωρισουν τον ερωτα και καποιοι αλλοι ειμαστε απλα αχαριστοι #4χρονια #tolislovedmaria

Σούπερμαν on Twitter

Θέλω να μείνω κι άλλο εδώ». #tolislovedmaria

SimonLeone on Twitter

Όταν η Αγάπη έχει δύναμη #tolislovedmaria Δυνατές στιγμές ανθρώπων που γνωρίσαμε .

mpap on Twitter

Να βρουμε ολοι εναν Τολη και μια Μαρια , αυτο μας ευχομαι. #tolislovedmaria

Manolis Vergetakis on Twitter

Πότε πέρασαν 5 χρόνια;! #TolisLovedMaria

Al Bundy on Twitter

Σκληρός καργιόλης μέχρι να διαβάσω για #TolislovedMaria και να τρεξω να το πώ στην γυναίκα μου με δάκρια

παρά θιν’αλός on Twitter

ένα σφίξιμο στη καρδιά κάθε φορά που βλέπω το #TolisLovedMaria …θυμάμαι τα τουί του,το χιούμορ και την καλά κρυμμένη αγωνία του…

ΙΑΠΕΤΟΣ – JAPETUS on Twitter

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια; Να μια αγάπη για να θυμόμαστε τι θα πει αγάπη #TolisLovedMaria

Αληπούδω on Twitter

Ας διαβάσω πάλι για το #TolisLovedMaria νταξει ίσα να το ξαναθυμηθώ δε θα κλάψω *2 λεπτά αργοτερα κλαίει σε εμβρυακή στάση στο κρεβάτι *

[mikropragmata.lifo]

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top