Αστροβιολόγος μαγείρεψε στους -80°C και τα αποτελέσματα είναι πραγματικά καταπληκτικά
Ο Cyprien Verseux είναι ένας αστροβιολόγος ο οποίος εργάζεται στην πιο απομακρυσμένη επιστημονική βάση του κόσμου: τον σταθμό Κονκόρντια στην Ανταρκτική. Ακόμη και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός που βρίσκεται 400 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη,είναι πιο κοντά στον πολιτισμό από αυτόν τον τόπο.
Όταν δεν είναι απασχολημένος συλλέγοντας δείγματα και κάνοντας έρευνα ο Cyprien ενημερώνει το μπλογκ που έχει για να μοιράζεται τις εμπειρίες του και το πως είναι να ζεις σε τόσο ακραίες συνθήκες. Ο ίδιος και μια ομάδα άλλων ερευνητών ζουν στα βάθη της Ανταρκτικής όπου ακόμα και τα βακτήρια δεν μπορούν να επιβιώσουν.
«9 μήνες τον χρόνο κατά την διάρκεια του χειμώνα κανείς δεν μπορεί να έρθει ή να φύγει. Είναι τόσο κρύο που τα οχήματα δεν μπορούν να μετακινηθούν. Προς το παρόν είμαστε 13 άνθρωποι εδώ: τεχνικοί, επιστήμονες, ένας μάγειρας και ένας γιατρός», ανέφερε ο Cyprien.
Η έλλειψη οξυγόνου και το άγονο, ερημικό τοπίο κάνουν τους επιστήμονες να αισθάνονται πως ζουν σε έναν άλλο πλανήτη. «Είναι η πιο κρύα περιοχή στη Γη με θερμοκρασίες κάτω από -80 ° C το χειμώνα. Είδαμε τον ήλιο τον Αύγουστο και πριν από αυτό είχαμε 3 μήνες να τον δούμε. Ο αέρας είναι εξαιρετικά ξηρός», πρόσθεσε.
Η δουλειά του Cyprien και των συναδέλφων του είναι ιδιαίτερα σπουδαία επειδή ρίχνει φως στο πως άλλαξε το κλίμα στο παρελθόν και δίνει μια εικόνα για τις αλλαγές που μπορεί να γίνουν στο μέλλον.
Κάποια στιγμή ο Cyprien αποφάσισε να πάει να μαγειρέψει έξω και ευτυχώς μοιράστηκε τις φωτογραφίες με τα αποτελέσματα με τον κόσμο.
Ο Cyprien Verseux είναι ένας αστροβιολόγος ο οποίος δουλεύει στην πιο απομακρυσμένη επιστημονική βάση του κόσμου: τον σταθμό Κονκόρντια στην Ανταρκτική.
Όταν δεν είναι απασχολημένος συλλέγοντας δείγματα και κάνοντας έρευνα ο Cyprien ενημερώνει το μπλογκ που έχει για να μοιράζεται τις εμπειρίες του και το πως είναι να ζεις σε τόσο ακραίες συνθήκες.
Raclette à #ConcordiaStation.
Crédits : @CPossnig et @CyprienVerseux.
© #PNRA – @ItaliAntartide / #IPEV / @esa@ItaliAntartide#DC14 #Antarctique pic.twitter.com/WdC4nj0dDg— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) October 7, 2018
Προκειμένου να διασκεδάσει αποφάσισε να πάει μαγειρέψει έξω διάφορα φαγητά και να μοιραστεί τις φωτογραφίες με τον κόσμο.
Les températures sont remontées au-dessus des -70°C, mais il fait encore un peu frais pour manger dehors…
Crédits : Carmen Possnig et Cyprien Verseux, © @ESA / #PNRA / #IPEV #ConcordiaStation #Antarctique #DC14 @ItaliAntartide pic.twitter.com/Qe57XzDTV5
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) October 1, 2018
Οι φωτογραφίες φαίνεται να αψηφούν τον νόμο της βαρύτητας αλλά στην ουσία δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι.
https://twitter.com/CPossnig/status/1047441918949543936
Υπέροχα αυγά!
Tentative (ratée) d'œufs brouillés à #ConcordiaStation.
Crédits : @CPossnig et @CyprienVerseux. © #PNRA (@ItaliAntartide) / #IPEV / @esa#Antarctique #DC14 pic.twitter.com/eJbBhKEz40
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) October 3, 2018
«Στο πιο κρύο μέρος της γης η θερμοκρασία φτάνει κάτω από -80°C το χειμώνα.»
Un petit déjeuner équilibré, sur le toit de #ConcordiaStation
Crédits : Cyprien Verseux et Carmen Possnig, © @ESA / #PNRA / #IPEV #ConcordiaStation #Antarctique #DC14 @ItaliAntartide pic.twitter.com/AvWiUBtGo4
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) October 2, 2018
«Είδαμε τον ήλιο τον Αύγουστο και πριν από αυτό είχαμε 3 μήνες να τον δούμε. Ο αέρας είναι εξαιρετικά ξηρός.»
Je m'en doutais, que déjeuner sur le toit n'était pas une bonne idée.
Photo par Carmen Possnig, © @ESA / #PNRA / #IPEV#ConcordiaStation #Antarctique #DC14 @ItaliAntartide pic.twitter.com/67Y0aWEDSI
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) October 1, 2018
«Μας τέλειωσε το φρέσκο φαγητό νωρίς τον χειμώνα αφού δεν είχαμε ανεφοδιαστεί από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Νοέμβριο. Οπότε, τρώμε κυρίως κατεψυγμένα τρόφιμα.»
Nutellart, ou : même le goûter n'est pas évident à prendre sur le toit de #ConcordiaStation.
Crédits : @CPossnig et @CyprienVerseux. © #PNRA (@ItaliAntartide)/#IPEV/@esa#Antarctique #DC14 @NutellaFR pic.twitter.com/QB5xt1Avo5
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) October 4, 2018
«Προς το παρόν είμαστε 13 άνθρωποι εδώ: τεχνικοί, επιστήμονες, ένας μάγειρας και ένας γιατρός.»
«Παρά την άγονη γη ο σταθμός Κονκόρντια είναι πολύ επιθυμητός από πολλούς επιστήμονες από διαφορετικά πεδία.»
«Τον χρησιμοποιούμε για να μελετήσουμε την ανθρώπινη προσαρμογή σε συνθήκες που ενδεχομένως θα μοιάζουν με αυτές που θα υπάρχουν σε βάσεις στον Άρη ή την Σελήνη.»
«Επίσης, χάρη σε αυτόν τον σταθμό γνωρίζουμε ότι τα αέρια από το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν ήταν ποτέ πιο υψηλά τα τελευταία 800 χρόνια.»
Ολες οι Ειδήσεις
- Σήμερα ψάλλεται ο Ακάθιστος Ύμνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Κρίσιμη η κάλπη των Ευρωεκλογών – Είναι ένα στοίχημα για τη ΝΔ που πρέπει να κερδηθεί
- Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες σε 7 περιοχές από σήμερα το βράδυ – Στο στόχαστρο και πάλι η Θεσσαλία
- «Η Τουρκία πλέον δεν δέχεται καμία ελληνική δραστηριότητα στο Αιγαίο», υποστήριξε ο Αντιστράτηγος Καμπουρίδης
- Επίθεση του Ισραήλ σε στρατιωτική βάση της Χεζμπολάχ
- Φρίκη: Μητέρα πλήρωσε 2.500 ευρώ για να βιάσouν και να σκοτώσouν το 5χρονο παιδάκι της
- Θλίψη για την Ελεονώρα Μελέτη: Έχασα 3.000 followers επειδή «κατέβηκα» με την Νέα Δημοκρατία
- Αναβαθμίστηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – «Επικίνδυνα φαινόμενα θα πλήξουν την περιοχή σας»