Ατζέντα 21, έρχεται…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ο Χάρινγκτον, του Ιγκλε Ποιντ, Ορεγκον, παλεύει για τα δικαιώματα του να κάνει ότι θέλει με το νερό από το 2002.

Τώρα, μετά μια δεκαετία αργότερα από την πρώτη φορά που υπερασπίστηκε τον εαυτό του ενάντια στους ισχυρισμούς ότι οι τεχνητές λίμνες μέσα στο κτήμα του των 170 εκταρίων παραβαίνουν τους τοπικούς νόμους, ο Χάρινγκτον καταδικάστηκε σε 30 μέρες φυλάκιση και με πρόστιμο 1500 δολαρίων.

Οι αρχές λένε ότι ο Χάρινγκτον παραβίασε τον νόμο συλλέγοντας φυσικό νερό από την βροχή και από το λιώσιμο χιονιού που έπεσε πάνω στην ιδιοκτησία του.

Οι υπεύθυνοι της Επιτροπής Νερού του Μεντφορντ ισχυρίζονται ότι το νερό στην ιδιοκτησία του Χάρινγκτον, είτε προήλθε από τον ουρανό είτε όχι, θεωρείται ένας παραπόταμος του κοντινού Κρουφουτ Κριικ και έτσι υποβάλλεται σε νόμο του 1925 όπου δίνει στην Επιτροπή Νερού του Μεντφορντ πλήρη ιδιοκτησία και δικαιώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ως εκ τούτου οι εισαγγελείς ήταν σε θέση να υποστηρίξουν στο δικαστήριο – με επιτυχία – ότι οι τρεις τεχνητές λίμνες στο κτήμα του Χάρινγκτον για αλιεία και βαρκάδα παραβίαζαν τον νόμο. Για το γέμισμα τριών παράνομων δεξαμενών στο κτήμα του με απορρέων νερό, ο Χάρινγκτον καταδικάστηκε με εννέα κατηγορίες πλημμελήματα στο δικαστήριο του Σιρκουιτ.

Ο ίδιος λέει ότι θα προσπαθήσει να ασκήσει έφεση, αλλά προς το παρόν έχει να υπηρετήσει καταδίκη 30 ημερών φυλάκισης. Έχει επίσης καταδικαστεί σε επιπλέον τρία χρόνια με αναστολή.

Τριάντα ημέρες στη φυλακή για την συλλογή των οβριών υδάτων;;;;

Ο Χάρινγκτον αναφέρει στην Μειλ Τριμπιουτ: « Ζούμε σε μια περιοχή ακραίων πυρκαγιών και η κυβέρνηση πρόκειται να ανοίξει τις βαλβίδες και να χαραμίσει πραγματικά όλο το νερό, στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου!» (να του αδειάσουν όλο το νερό που έχει μαζέψει δηλαδή!!!) «Όταν έχουμε φτάσει στο σημείο όπου σε μια αγροτική περιοχή ένας γαιοκτήμονας δεν μπορεί να συγκεντρώσει το νερό της βροχής για να προστατέψει την περιουσία του τότε τα πράγματα είναι παρατραβηγμένα» , και προσθέτει στο Ασοσιετιντ Πρες: «Αυτό πρέπει να χρησιμεύσει σαν μια προειδοποίηση για όλους τους ιδιοκτήτες λιμνών».

Πηγή: http://www.awakengr.com/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ