Εντυπωσιακα

Αγόρι που είχε 5% πιθανότητες να επιβιώσει γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια

Οι γιατροί έδωσαν στο μικρό Liam Stephenson μόλις 5% πιθανότητες να επιβιώσει όταν είχε διαγνωστεί με βακτηριακή μηνιγγίτιδα μετά τη γέννησή του. Σήμερα, το παιδί γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια.

Το αγόρι πέρασε τον πρώτο μήνα της ζωής του σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών όπου πάλεψε με μία επικίνδυνη αιμορραγία στον εγκέφαλό του. Αλλά οι αγαπημένοι του δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να ελπίζουν.

Η θεία του Liam, Jana Blankenship, πήγε ακόμη και σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι τον περασμένο Νοέμβριο για να ζητήσει από τον κόσμο να προσευχηθεί για τον ανιψιό της.

“Του έδωσαν 5% πιθανότητες να ζήσει”, είπε η θεία στο Fox 5 Atlanta,  “και αν τα κατάφερνε, δεν θα μπορούσε να ακούσει καλά, να μιλήσει ή να περπατήσει”.

Μετά από ένα μήνα στο νοσοκομείο του Erlanger, ο Liam πήρε εξιτήριο, αλλά επέστρεψε 10 φορές λόγω επιληπτικών κρίσεων.

Όμως σύμφωνα με τη θεία του, ο Liam έχει τέλεια ακοή, μπορεί να πει “μαμά” και “μπαμπά” και έχει ξεκινήσει να περπατάει.

“Η αιμορραγία στον εγκέφαλό του σταμάτησε,” δήλωσε η Blankenship, “και οι επιληπτικές κρίσεις έχουν σταματήσει”.

Η θεία του πιστεύει ότι ο 1 έτους ανιψιός της ζει χάρη στις προσευχές των υποστηρικτών του.

“Πιστεύω ότι ήταν εξαιτίας των προσευχών σας ο Liam θα γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια,” είπε. “Ο Θεός να σας έχει καλά.”

Η βακτηριακή μηνιγγίτιδα εμφανίζεται όταν ορισμένα είδη βακτηρίων εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και στον εγκέφαλο, σύμφωνα με την κλινική Mayo.

Τα συμπτώματα στα βρέφη περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, συνεχές κλάμα, υπερβολική υπνηλία ή ευερεθιστότητα, υποτονικότητα, κακή διατροφή, διόγκωση στο μαλακό σημείο πάνω από το κεφάλι του μωρού και δυσκαμψία στο σώμα και το λαιμό του.

Η λοίμωξη μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή και συνιστάται έγκαιρη θεραπεία. Αν δεν αντιμετωπιστεί, η μηνιγγίτιδα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ακοής, δυσκολία μνήμης, μαθησιακές δυσκολίες, εγκεφαλική βλάβη, προβλήματα στο βάδισμα, επιληπτικές κρίσεις, νεφρική ανεπάρκεια, ακόμη και θάνατο.

Οι γιατροί θεραπεύουν τη βακτηριακή μηνιγγίτιδα με ενδοφλέβια αντιβιοτικά και κορτικοστεροειδή.

διαφορετικό

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top