Άγιος Φανούριος: Σήμερα η γιορτή του Αγίου που φανερώνει βοήθεια σε όλες μας τις ανάγκες

Άγιος Φανούριος: Σήμερα η γιορτή του Αγίου που φανερώνει βοήθεια σε όλες μας τις ανάγκες

Άγιος Φανούριος: Σήμερα η γιορτή του Αγίου που φανερώνει βοήθεια σε όλες μας τις ανάγκες

Ποιος δεν θυμάται την γιαγιά του να λέει «Άγιε μου Φανούριε… φανέρωσε το» και να τάζει πίτα ή κερί στη χάρη του; Για τους απλούς ανθρώπους ο Άγιος Φανούριος υπήρξε η μορφή που πάντοτε θα βοηθούσε να βρεθούν τα χαμένα. Από γαμπρούς και νύφες μέχρι χαμένα πρόσωπα ή ακόμη και κλειδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Κάθε χρόνο στις 27 Αυγούστου οι Εκκλησίες γεμίζουν πίτες φτιαγμένες από τις νοικοκυρές. Είναι οι γνωστές σε όλους μας «Φανουρόπιτες». Πρόκειται για μια μίξη, λαϊκής παράδοσης, πίστης και τοπικών εθίμων που ξεκίνησε στη Ρόδο και επεκτάθηκε σε ολόκληρη τη χώρα.

Όσο για τον ίδιο τον Άγιο Φανούριο; Λέγεται πως αυτό δεν είναι καν το πραγματικό του όνομα, ενώ οι πληροφορίες που υπάρχουν για τον ίδιο και την ζωή του είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες.

Το μόνο γνωστό, σύμφωνα με την λαϊκή παράδοση τουλάχιστον, είναι πως η μητέρα του Αγίου ήταν… αμαρτωλή.

ΑΓΙΕ ΦΑΝΟΥΡΙΕ… ΦΑΝΕΡΩΣΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ποιος δεν θυμάται την γιαγιά του να λέει «Άγιε μου Φανούριε… φανέρωσε το» και να τάζει πίτα ή κερί στη χάρη του;

Για τους απλούς ανθρώπους ο Άγιος Φανούριος υπήρξε η μορφή που πάντοτε θα βοηθούσε να βρεθούν τα χαμένα. Από γαμπρούς και νύφες μέχρι χαμένα πρόσωπα ή ακόμη και κλειδιά.

Ο καθένας κατά την πίστη και την ανάγκη του ζητάει.

Σε πολλές περιοχές της ελληνικής επαρχίας ακόμη και σήμερα αυτές τις μέρες, ανύπαντρες γυναίκες πηγαίνουν στην Εκκλησία με την φτιαγμένη από τα χέρια της Φανουρόπιτα, με ένα και μόνο αίτημα. Να «φανερωθεί» ο σύζυγος.

Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ

Αν και κανείς δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για το που, πότε και πως έζησε ο Άγιος, εντούτοις η λαϊκή φαντασία έσπευσε να τις δημιουργήσει.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν, η μητέρα του Αγίου ήταν άνθρωπος που δεν βοηθούσε τους άλλους. Ήταν αμαρτωλή. Σε πολλές περιοχές της χώρας μας, αρκετοί είναι αυτοί που φτιάχνουν την πίτα για «να συγχωρεθεί η μάνα του Αγίου». Αυτό το έθιμο όμως είναι ελάχιστα διαδεδομένο.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ

Μέχρι τον 14ο ή 15ο κατ’ άλλους αιώνα, ο Άγιος δεν ήταν γνωστός. Εκείνη την εποχή στη Ρόδο, κατά την διάρκεια εργασιών αναστήλωσης των τειχών της πόλεως, αποκαλύφθηκε πως υπήρχε ένας μισογκρεμισμένος Ναός στον οποίο υπήρχαν πολλές παλαιές εικόνες.

Μια από αυτές, η πιο καλοδιατηρημένη λέει η παράδοση, ήταν ενός Αγίου ο οποίος φορούσε ρωμαϊκά στρατιωτικά ρούχα και κρατούσε ένα κερί κι έναν Σταυρό.

Το όνομα που φαινόταν ήταν «Ο Άγιος Φανώ».

Γύρω από την εικόνα του Αγίου, υπήρχαν 12 παραστάσεις στις οποίες απεικονιζόταν το μαρτύριο του. Έτσι το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως πρόκειται για έναν μάρτυρα ο οποίος πιθανότατα υπήρξε στρατιώτης.

Το όνομα Φανούριος του αποδόθηκε από τον Μητροπολίτη Ρόδου Νείλο, που ανακαίνισε το εκκλησάκι που βρέθηκε η εικόνα, αφιερώνοντας το στον νεοφανή Άγιο Φανούριο.

Αυτές είναι και οι μοναδικές πληροφορίες. Από την Ρόδο, στόμα με στόμα, η ιστορία του νέου Αγίου διαδόθηκε πρώτα στα γύρω νησιά και μετέπειτα σε ολόκληρη τη χώρα.

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ

Ο Άγιος Φανούριος έκανε αρκετά θαύματα στους πιστούς που επικαλούνται το όνομά του κι ένα απ’ αυτά είναι το ακό­λουθο: Σε μια περίοδο της ιστορικής ζωής της η Κρήτη ήταν υποδουλωμένη στους Λατίνους (1204 – 1669 μ.Χ.), που είχαν δικό τους Αρ­χιεπίσκοπο και γι’ αυτό προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να παρασύρουν τους κατοίκους του νησιού στον Καθολικισμό (Παπισμό).

Έτσι οι Λατίνοι πήρανε σαν καταπιεστι­κό μέτρο ενάντια στην Ορθοδοξία να μην επιτρέπουν να χειροτονούνται ιερείς στην Κρήτη, οπότε οι Κρητικοί αναγκάζονταν να μεταβαίνουν στο νησί Τσιρίγο (Κύθηρα) για να χειροτονηθούν ιερείς από Ορθόδοξο Αρχιερέα, που έδρευε εκεί.

Κάποια εποχή λοιπόν ξεκίνησαν απ’ την Κρήτη τρεις διάκονοι για το Τσιρίγο κι αφού χειροτονήθηκαν εκεί ιερείς, επέστρεφαν τρισευτυχισμένοι στο πολύπαθο τότε απ’ τη σκλαβιά νησί τους. Κατά κακή τους τύχη Αγαρηνοί πειρατές τους συνέλαβαν στο πέ­λαγος, τους μετέφεραν στη Ρόδο, όπου τους πώλησαν σε τρεις διαφορετικούς Αγαρηνούς αφέντες.

Η θέση των τριών ιερέων ήταν αξιοθρή­νητη κι όμως μια γλυκειά προσμονή ήλθε να γλυκάνει το πικρό παράπονό τους. Μάθα­νε πως στη Ρόδο ο Άγιος Φανούριος θαυματουργούσε και σ’ αυτόν στήριξαν τις ελ­πίδες τους κι ολοένα προσεύχονταν και τον επικαλούνταν ο καθένας τους ξεχωριστά, για να τους λυτρώσει απ’ την σκληρή αιχ­μαλωσία στους μιαρούς Αγαρηνούς. Ζήτησε, λοιπόν, ο κάθε ιερέας, χωρίς να συνεννοηθούν μεταξύ τους, απ’ τον αφέν­τη του, να του δώσει άδεια να μεταβεί στην εκκλησία για να προσκυνήσει την εικόνα του Αγίου Φανουρίου. Πήρανε κι οι τρεις τους μ’ ευκολία την άδεια, προσκύνησαν μ’ ευ­λάβεια την εικόνα του Αγίου βρέχοντας τη γη με τα δάκρυά τους γονατιστοί σαν προ­σεύχονταν και με όλη τη δύναμη της ψυχής τους παρακαλούσαν τον Άγιο Φανούριο να μεσολαβήσει για να γλυτώσουν πια απ’ τα χέρια των Αγαρηνών.

Αφού οι ιερείς αναχώρησαν, ανακουφι­σμένοι απ’ τον πόνο τους, ο Άγιος Φανού­ριος παρουσιάστηκε τη νύχτα και στους τρεις αφέντες τους και τους διέταξε να ελευ­θερώσουν τους σκλάβους ιερείς τους, δια­φορετικά θα τους τιμωρούσε σκληρά. Οι Αγαρηνοί όμως άρχοντες θεώρησαν την επέμ­βαση του Αγίου σαν κάποια μαγεία, γι’ αυ­τό αλυσόδεσαν τους σκλάβους τους κι άρ­χισαν να τους βασανίζουν με χειρότερο τρό­πο. Την άλλη όμως νύχτα ο Άγιος Φανούριος επενέβη πιο αποτελεσματικά, έλυσε τους τρεις ιερείς απ’ τα δεσμά τους και τους υ­ποσχέθηκε, πως θα τους ελευθέρωνε από τους Αγαρηνούς την άλλη μέρα. Φανερώ­θηκε και πάλι στους Αγαρηνούς και τους απείλησε αυτή τη φορά, πως αν δεν ελευθέρωναν το πρωί τους ιερείς, θα μεταχειρι­ζόταν σκληρά μέτρα γι’ αυτούς. Το άλλο πρωί οι Αγαρηνοί αισθάνθησαν την τιμωρία, γιατί έχασαν όλοι το φως τους και το κορμί τους έμεινε παράλυτο. Έτσι αναγκάσθησαν τότε να συμβουλευτούν τους συγγενείς τους, για να συζητήσουν το κα­κό που τους βρήκε. Όλοι δε οι άρχοντες αποφάσισαν να καλέσουν τους τρεις ιερείς, μήπως μπορούσαν να τους βοηθήσουν. Οι ιερείς την μόνη απάντηση που έδωσαν ήταν, πως αυτοί θα παρακαλούσαν τον Θεό τους κι Εκείνος θα αποφάσιζε.

Την τρίτη νύχτα παρουσιάστηκε πάλι ο Άγιος Φανούριος στους Αγαρηνούς και τους ανακοίνωσε πως αν δεν έστελναν οι τρεις άρχοντες γραπτώς στο ναό του τη συγκατάθεση τους για την απελευθέρωση των ιερέων, δεν θα ξανάβρισκαν πια την υ­γεία τους. Οι Αγαρηνοί τότε θέλοντας και μη έγραψαν το γράμμα που ζήτησε ο Άγιος Φανούριος και δήλωναν απερίφραστα, πως παραχωρούσαν, στους τρεις ιερείς την ελευ­θερία τους. Αυτές οι δηλώσεις τους κατατέ­θηκαν στον ιερό ναό του Αγίου. Πριν ακόμα επιστρέψει η αντιπροσωπεία των Αγαρηνών απ’ το ναό, οι τυφλοί και παράλυτοι άπιστοι έγιναν εντελώς καλά με το θέλημα του Αγίου. Οι πλούσιοι Αγαρηνοί έδωσαν στους τρεις ιερείς όλα τα έξοδα του ταξιδιού τους κι αυτοί πριν αναχωρή­σουν κατέφυγαν στην εκκλησία, και αφού ευχαρίστησαν τον Άγιο για την απελευθέ­ρωσή τους, αντέγραψαν πιστά την εικόνα του Αγίου Φανουρίου και την πήραν στην Κρήτη, όπου την τιμούσαν κάθε χρόνο με δοξολογίες και λιτανείες.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ

Η λατρεία του Αγίου Φανουρίου φαίνεται ότι ξεκινά από τη Ρόδο, όπου κατά την παράδοση βρέθηκε η εικόνα του, όταν έσκαβαν σε ερείπια παλαιού ναού έξω από τα τείχη της πόλης. Ο Μητροπολίτης Ρόδου Νείλος (1355-1369) διάβασε την επιγραφή “Άγιος Φανούριος”. Παρίστανε ένα νέο ντυμένο με στρατιωτική ενδυμασία, που κρατούσε σταυρό με λαμπάδα και ήταν πλαισιωμένος από 12 σκηνές του μαρτυρίου του.

Ο Μητροπολίτης καθιέρωσε ημερομηνία εορτής του Αγίου την ημέρα εύρεσής του και επίσης ανακαίνισε το εκκλησάκι που βρέθηκε η εικόνα, αφιερώνοντας το στον νεοφανή Άγιο Φανούριο. Λόγω της εύρεσης της εικόνας του εκεί θεωρείται προστάτης του νησιού της Ρόδου. Λόγω της ετυμολογίας του ονόματός του, και της συγγένειάς του με το ρήμα φαίνω, που σημαίνει φανερώνω, είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στην λαϊκή παράδοση για την φανέρωση χαμένων ανθρώπων, ζώων ή πραγμάτων.

Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ

Η σπηλιά του Αγίου Φανουρίου, βρίσκεται στον κατεχόμενο Άγιο Γεώργιο Κερύνειας στο οποίο διατηρείται μια παράδοση για τον άγιο Φανούριο.

Σε μια βραχώδη ακρογιαλιά, σ΄ένα σπήλαιο στα βόρεια του χωριού, βρίσκεται το εικόνισμα του Αγίου, στο οποίο ο Άγιος κρύφτηκε όταν καταδιωκόταν από τους Σαρακηνούς προερχόμενος από την Μικρά Ασία.

Σε προσπάθεια του να υπερπηδήσει με το άλογο του τους βράχους της περιοχής γκρεμίστηκε και σκοτώθηκε, ενώ τα οστά του αλόγου του αποτυπώθηκαν στους βράχους.

Κάθε χρόνο οργανώνονται εκδρομές για την πανήγυρη του Αγίου Φανουρίου στην Κερύνεια, με εκατοντάδες κόσμου να δηλώνει παρόν παίρνοντας μαζί τους και την Φανουρόπιτα.

Βίντεο από την σπηλία του Αγίου Φανουρίου στην Κερύνεια

Η ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ

Κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς πως και γιατί ξεκίνησε αυτό το έθιμο. Η φανουρόπιτα βέβαια έχει «μπολιαστεί» και με διάφορα στοιχεία της ελληνικής λαογραφίας αφού κάποιοι θέλουν να φτιάχνεται αυστηρά με 7 υλικά και άλλοι με 9. Οι αριθμοί αυτοί έχουν την δική τους σημειολογία η οποία δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με την πίστη όσο με την λαϊκή παράδοση.

Μια από τις πιο γνωστές συνταγές για φανουρόπιτα είναι η εξής:

Υλικά

4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουταλάκι κανέλλα 1 μπέικιν 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό 3/4 φλιτζάνι τσαγιού πορτοκαλάδα ελάχιστη σόδα, ξύσμα λεμονιού-πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Κτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι για λίγα λεπτά και μετά βάζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά. Ύστερα βάζουμε : 1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθή 1 φλιτζάνι χοντρά κομμένα καρύδιακαι βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί νούμερο 32. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45΄ λεπτά.

Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη.

[vimaorthodoxias]

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ακολουθήστε το Diaforetiko στο Google news Google News

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Ενδιαφεροντα

Γεώργιος Μπαμπινιώτης: Αν είσαι αποκομμένος από Αρχαία και Καθαρεύουσα είσαι γλωσσικά ανάπηρος
Ενδιαφεροντα

Γεώργιος Μπαμπινιώτης: Αν είσαι αποκομμένος από Αρχαία και Καθαρεύουσα είσαι γλωσσικά ανάπηρος

Μια εξαιρετική συνέντευξη «Η γλώσσα θέλει το χρόνο της, θέλει αύξηση ωρών διδασκαλίας. Εάν δεν έχεις χρόνο δεν μπορείς να καλλιεργήσεις, να εμβαθύνεις, να εμπλουτίσεις τη γλώσσα. Λέμε ότι πρέπει να είναι καταρτισμένος ο δάσκαλος, πρέπει να είναι το σύστημα διδασκαλίας κατάλληλο, ο χρόνος να είναι ο απαιτούμενος για τη διδασκαλία». Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων […]

Η Σέβη, μάνα 5 παιδιών, κοιμίζει τα παιδιά και ανεβαίνει στο απορριμματοφόρο, με παγωνιές, με χιόνι, εδώ και 12 χρόνια
Ενδιαφεροντα

Η Σέβη, μάνα 5 παιδιών, κοιμίζει τα παιδιά και ανεβαίνει στο απορριμματοφόρο, με παγωνιές, με χιόνι, εδώ και 12 χρόνια

Λένε πως ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων σε μία κοινωνία αποτελεί δείγμα του πολιτισμικού της επιπέδου. Αναμφισβήτητα οι πρωταγωνιστές της αποκομιδής των σκουπιδιών είναι αφανείς ήρωες κάθε κοινωνίας. Σέβη Παπαδοπούλου: Ανεβαίνει στο απορριμματοφόρο του δήμου Θεσσαλονίκης εδώ και έντεκα χρόνια. Είναι μία αγωνίστρια της ζωής. Μεγαλώνει πέντε παιδιά. Μέσα στην ημέρα τακτοποιεί όλες τις υποχρεώσεις της […]

Η 25χρονη Νίκη είναι υπερήφανη πιλότος F-16: “Το ήθελα από μικρή, έβλεπα τους πιλότους και τους καμάρωνα”
Ενδιαφεροντα

Η 25χρονη Νίκη είναι υπερήφανη πιλότος F-16: “Το ήθελα από μικρή, έβλεπα τους πιλότους και τους καμάρωνα”

Πιο συγκεκριμένα είναι η μια από τις δύο γυναίκες πιλότους της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στον συγκεκριμένο τύπο μαχητικού. Η Νίκη Γκαραβέλα είναι πιλότος των F-16. Η 25χρονη πιλότος τοποθετήθηκε στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου τον περασμένο Δεκέμβριο, εκεί πέρασε την αρχική εκπαίδευση με F-16 μέχρι τον Ιούνιο και από τον Αύγουστο είναι στην 334 μοίρα. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Η ίδια μίλησε […]

Σπύρος Μπιμπίλας: «Είμαι μαζί με την Μαρίνα Σάττι, ο καλλιτέχνης πρέπει να έχει άποψη»
Ενδιαφεροντα

Σπύρος Μπιμπίλας: «Είμαι μαζί με την Μαρίνα Σάττι, ο καλλιτέχνης πρέπει να έχει άποψη»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας με δηλώσεις που παραχώρησε στην εκπομπή «Πρωινό Σου Σου» πήρε θέση αναφορικά με την κίνηση της Μαρίνας Σάττι να χασμουρηθεί και να κάνει ότι κοιμάται την ώρα που έκανε δηλώσεις η εκπρόσωπος του Ισραήλ μετά τον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision

Η γιαγιά Σταθούλα ζει μια ευτυχισμένη ζωή χωρίς άγχος στα βουνά του Βάλτου
Ενδιαφεροντα

Η γιαγιά Σταθούλα ζει μια ευτυχισμένη ζωή χωρίς άγχος στα βουνά του Βάλτου

Συλλέγοντας ιστορίες από τις ζωές των ανθρώπων που τις έζησαν διασώζουμε την αγροτοδιατροφική κληρονομιά. Σε μια απομονωμένη γωνιά του ορεινού Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, σκαρφαλωμένο στις πλαγιές, βρήκαμε το καταφύγιο μιας ολόκληρης ζωής, της 87χρονης γιαγιάς Σταθούλας. Εκεί στον τελευταίο της επίγειο παράδεισο που έζησε μια ολόκληρη ζωή, η γιαγιά Σταθούλα, αρνείται πεισματικά να εγκαταλείψει τον τόπο […]

Τελευταία Νέα

Μητσοτάκης: «Δεν θα φέρουμε προς κύρωση τα τρία μνημόνια για τη Συμφωνία των Πρεσπών»
Επικαιροτητα

Μητσοτάκης: «Δεν θα φέρουμε προς κύρωση τα τρία μνημόνια για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

O Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ, όπου αναφέρθηκε σε μία σειρά θεμάτων όπως στη Βόρεια Μακεδονία και το ζήτημα της ονοματοδοσίας, το ψηφιακό σχολείο, τις ευρωεκλογές, στην Τουρκία

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ο διάλογος δράστη και θύματος λίγο πριν τη δολοφονία – Η κίνηση που δείχνει προμελέτη του εγκλήματος
Ελλαδα

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ο διάλογος δράστη και θύματος λίγο πριν τη δολοφονία – Η κίνηση που δείχνει προμελέτη του εγκλήματος

Νέα στοιχεία που προκαλούν οργή και αποτροπιασμό έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη γυναικοκτονία στο Μενίδι, καθώς ο 50χρονος δολοφόνος ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει τη 40χρονη εν διαστάσει σύζυγό του

Παντελής Τουτουντζής: Μου έκαναν μπούλινγκ κάθε μέρα, έκλαιγα στα κάγκελα του σχολείου
ShowBiz

Παντελής Τουτουντζής: Μου έκαναν μπούλινγκ κάθε μέρα, έκλαιγα στα κάγκελα του σχολείου

Ο Παντελής Τουτουντζής έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Αστέρη Κασιμάτη. Ο γνωστός make up artist και καθηγητής του Tv Queen, μεταξύ άλλων, γύρισε πίσω στα παιδικά του χρόνια και μίλησε από καρδιάς για την κακοποίηση που υπέστη στο σχολικό του περιβάλλον. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Όπως ανέφερε αρχικά: «Γεννήθηκα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τα παιδικά […]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

“Θέλω μόνο να σας ευχαριστήσω”: Ο Γάλλος που συγκλόνισε όλη την Ευρώπη έχει κάτι να μας πει
ShowBiz

“Θέλω μόνο να σας ευχαριστήσω”: Ο Γάλλος που συγκλόνισε όλη την Ευρώπη έχει κάτι να μας πει

Η φωνή του Slimane ήταν η νικήτρια της φετινής Eurovision με το Mon Amour να κάνει διαδοχικά ρεκόρ στο Spotify και τον Γάλλο να ετοιμάζει ένα βίντεο για την περίσταση. Ο Slimane είναι ο ερμηνευτής και στιχουργός του τραγουδιού που εκπροσώπησε τη Γαλλία στον τελευταίο διαγωνισμό της Eurovision. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Ήταν ο δεύτερος στις προτιμήσεις των κριτικών επιτροπών, ενώ κατετάγη 4ος, […]

Η γιαγιά Θάλεια ξαναχτυπά: ταΐζει τον δισέγγονό της και είναι σκέτη απόλαυση!
Αστεια

Η γιαγιά Θάλεια ξαναχτυπά: ταΐζει τον δισέγγονό της και είναι σκέτη απόλαυση!

Εδώ και μερικούς μήνες μια Λαρισαία τρισχαριτωμένη γιαγιά, η κ. Θάλεια έχει γίνει viral χάρη στα βιντεάκια που αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εγγονή της. Όλα ξεκίνησαν από την αγαπημένη συνήθεια της γλυκύτατης ηλικιωμένης να «κλέβει» κουραμπιέδες μέσα στο ίδιο της το σπίτι προκειμένου να γευτεί το αγαπημένο της έδεσμα. Η οικογένεια της όμως δεν της […]

ΕΡΤ: Κόβει την Μαρίνα Σάττι από τις εκπομπές της μετά την κυβερνητική δυσαρέσκεια για τη Eurovision
ShowBiz

ΕΡΤ: Κόβει την Μαρίνα Σάττι από τις εκπομπές της μετά την κυβερνητική δυσαρέσκεια για τη Eurovision

Σε ακατανόητες κινήσεις προχωρά η ΕΡΤ, αντιμετωπίζοντας την Μαρίνα Σάττι περίπου ως «ανεπιθύμητο πρόσωπο», μετά τα όσα έγιναν στη Eurovision. Ευθυγραμμιζόμενη με την κυβερνητική δυσαρέσκεια για τη συμπεριφορά της τραγουδίστριας στο Μάλμε και ιδίως για το περίφημο «χασμουρητό», που  θεωρήθηκε ενέργεια αποδοκιμασίας στην ισραηλινή συμμετοχή, η διοίκηση της ΕΡΤ κόβει τις τελευταίες ημέρες την Σάττι από τα προγράμματά της. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Στα […]

close menu