Ένας αφοσιωμένος δάσκαλος έχει αγγίξει τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων αφού παρέδιδε μαθήματα σε ένα μικρό σχολείο στην αγροτική Κίνα, παρά το γεγονός ότι έχει μόνο έναν μαθητή στην τάξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ο Xu Zefeng είναι ο τελευταίος δάσκαλος στο δημοτικό σχολείο στο Youcheng της κεντρικής Κίνας, ο οποίος παρέδιδε μαθήματα στον μοναδικό μαθητή του, τον 11χρονο Xu Jiaqi.

Ο κ. Xu πιστεύει ότι είναι ευθύνη του δασκάλου «να συνεχίσει τη διδασκαλία ακόμα κι αν υπάρχει μόνο ένας μαθητής».

Ο κ. Xu άρχισε να διδάσκει στο δημοτικό σχολείο του Youcheng το 1982. Έζησε κάποια ένδοξα χρόνια τη δεκαετία του ’90 όπου στο σχολείο, το οποίο είναι κρυμμένο βαθιά στο βουνό Taihang, υπήρχαν πάνω από 100 μαθητές και 9 δάσκαλοι, σύμφωνα με την Henan Business Daily.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Με τα χρόνια χτίστηκαν νέα σχολεία στο κέντρο της πόλης κάτω από το βουνό και οι γονείς άρχισαν να στέλνουν τα παιδιά τους στην πόλη για να τους παρέχουν καλύτερη εκπαίδευση.

Τα περισσότερα παιδιά έφυγαν, αλλά ο 11χρονος Jiaqi επέλεξε να μείνει.

Ο Jiaqi είναι ένα από τα εννέα εκατομμύρια παιδιά στην Κίνα που εγκαταλείφθηκαν από τους γονείς τους. Η μητέρα του τον εγκατέλειψε όταν ήταν παιδί και ο πατέρας του πήγε να δουλέψει σε άλλη πόλη.

Ο Jiaqi μεγάλωσε με τον παππού του και οι δυο τους παλεύουν για να έχουν τα βασικά αγαθά.

Το παιδί είπε στη Henan Business Daily ότι δεν ήθελε να αφήσει μόνους στο χωριό τον παππού του και τον κ. Xu. Ανησυχούσε ότι δεν υπήρχε κανένας για να τους φροντίσει.

Ο 54χρονος έκανε στον Jiaqi οκτώ μαθήματα, συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας, των μαθηματικών, της μουσικής και της φυσικής αγωγής.

Παρόλο που φαίνεται να είναι ένα μοναχικό μέρος για τον κ. Xu, ο δάσκαλος περνούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του με τον Jiaqi στο άδειο σχολείο όπου έκαναν τα μαθήματα σε μια τάξη και ξεκουράζονταν στην παιδική χαρά.

Τον περασμένο Μάιο, ο κ. Xu πρότεινε στον 11χρονο Jiaqi να εγκαταλείψει το σχολείο στο Youcheng και να βρει ένα καλύτερο σχολείο στην πόλη.

Ο παππούς του Jiaqi συμφώνησε να αναζητήσει ένα νέο σχολείο για τον Jiaqi. Ωστόσο, ανησυχούσε ότι δεν θα μπορούσε να πληρώσει τα δίδακτρα του σχολείου.

Από τότε που αναφέρθηκε το περιστατικό, ο Jiaqi και ο παππούς του έλαβαν δωρεές από τον κόσμο και οι δυο τους είναι σε θέση να μετακινηθούν στο κέντρο της πόλης και να μπορέσει ο Jiaqi να συνεχίσει τα μαθήματά του σε ένα σύγχρονο σχολείο.

Ο κ. Xu, ωστόσο, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το δημοτικό σχολείο του Youcheng.

“Είμαι πολύ μεγάλος, δεν νομίζω ότι υπάρχουν σχολεία που να θέλουν να με προσλάβουν. Θα μείνω στο σπίτι μου και θα γίνω αγρότης,” είπε ο δάσκαλος.

διαφορετικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ