Ο έρωτας και η έλξη είναι δυο μυστήρια πράγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Υπάρχουν πολλά που δεν καταλαβαίνουμε. Γι’ αυτό και πολλές έρευνες για σχετικά με την διαδικασία του ζευγαρώματος χρησιμοποιούν πολιτιστικά πρότυπα, καθώς και παράδοξες μεθόδους που μπορούν να προκαλέσουν πολύ θόρυβο.

Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι υπάρχει πολύ επιστήμη πίσω από τους λόγους για τους οποίους ερωτεύονται οι άνθρωποι και όπως φαίνεται μερικοί από αυτούς είναι αρκετά περίεργοι.

Δείτε παρακάτω 9 περίεργους ψυχολογικούς λόγους για τους οποίους μπορεί να σας ερωτευθεί κάποιος.

1. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να ερωτεύονται ανθρώπους που τους μοιάζουν. Οι κοινές αξίες, οι κοινές εμπειρίες ζωής, η ηλικία και η ελκυστικότητα μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Rafi Letzter/Tech Insider

2. Αν θέλετε να κάνετε κάποιον να σας ερωτευθεί, τότε προσπαθήστε να μοιάσετε στον γονέα του αντίθετου φύλου. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τα μαλλιά, το χρώμα των ματιών, αλλά και την ηλικία. Οι άνθρωποι με νέους γονείς έχουν την τάση να αναζητούν νέους συντρόφους.

AP

3. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η μυρωδιά μπορεί να διαδραματίσει ένα ρόλο στην έλξη. Οι γυναίκες που έχουν ωορρηξία, για παράδειγμα, μπορεί να προτιμούν τις μυρωδιές των αντρών με περισσότερη τεστοστερόνη. Επίσης, οι άντρες μπορεί να προτιμούν την μυρωδιά των γυναικών σε έμμηνο ρήση ορισμένες στιγμές.

Tech Insider/Madison Malone Kircher

4. Αν έχετε μια ανοιχτή στάση, τότε μπορεί να φαίνεστε πιο φιλόξενοι και ελκυστικοί.

NBC/YouTube

5. Επίσης, το ύψος μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην έλξη, ειδικά για τους άντρες.

Reuters

6. Η κοινή εμπειρία τρομακτικών ή ευχάριστων καταστάσεων μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσει μια έλξη.

yoteslaya/YouTube

7. Αν σας αρέσει κάποιος και μένετε κοντά ο ένας με τον άλλον, είναι πιο πιθανό να γίνει κάτι, χάρη στις τυχαίες συναντήσεις που θα σας βοηθήσουν να μάθετε περισσότερα ο ένας για τον άλλον.

Airbnb

8. Το χαμόγελο είναι ένας εξαιρετικός τρόπο για να φαινόμαστε ελκυστικοί. Έρευνες υποστηρίζουν, ότι κάποιοι άνθρωποι προσελκύονται από πιο θετικούς συντρόφους.

Caroline McCredie / Getty

9. Ο καλύτερος τρόπος για να ερωτευθείτε κάποιον είναι να τον γνωρίσετε καλύτερα. Μια ευρέως γνωστή έρευνα ζήτησε από ζευγάρια αγνώστων να κάνουν ο ένας στον άλλον 36 ερωτήσεις σε 45 λεπτά. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι άνθρωποι μπορούν να αποκτήσουν οικειότητα με τον οποιονδήποτε, αν προσπαθούσαν.

bigbirdz / Flickr

Πηγή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ