Η οικογένεια και οι φίλοι είναι ό,τι σημαντικότερο έχουμε στη ζωή. Ποιος δεν χρειάζεται καλούς φίλους που τον κάνουν να γελάει και να κλαίει;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Στην πραγματικότητα, οι φίλοι μας είναι μια όαση που μας προσφέρουν ένα τεράστιο εύρος συναισθημάτων και καλύπτουν μια ποικιλία αναγκών. Όπως καταλαβαίνετε, έχουμε όλοι ανάγκη από πολλούς φίλους και μάλιστα κάθε είδος φίλου προσφέρει κάτι ξεχωριστό στη ζωή μας.

Δείτε τους 7 τύπους φίλων που πρέπει να έχετε κοντά σας στη ζωή.

1. Ο τρελός φίλος

Είναι εκείνοςπ ου μας σπρώχνει συνεχώς έξω από τη ζώνη ασφαλείας που έχουμε θέσει στη ζωή μας. Μαζί τους κάνουμε πράγματα που μόνοι μας δεν θα βρίσκαμε το κουράγιο και μας ενθαρρύνουν να βιώσουμε νέες εμπειρίες. Μας κάνουν να νιώθουμε πιο γενναίοι, πιο τολμηροί και πιο νέοι, γιατί μαζί τους θα πούμε ναι στα πιο τρελά πράγματα και δεν θα το μετανιώσουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


2. Ο ειλικρινής φίλος

Μερικές φορές έχουμε ανάγκη να ακούσουμε την αλήθεια, ακόμα κι αν είναι σκληρή. Μπορεί να φταίει μια άσχημη ερωτική σχέση, μια κακή πορεία στη δουλειά. Αλλά ο ειλικρινής φίλος είναι το άτομο που θα νοιαστεί να μας δώσει να καταλάβουμε την αλήθεια που αρνιόμαστε να δούμε. Όσο σκληρό κι αν είναι κάτι τέτοιο, η σχέση μας μαζί του θα είναι άκρως εποικοδομητική για τη ζωή μας και θα νιώθουμε προστατευμένοι και ευτυχισμένοι.

3. Ένας φίλος από παλιά

Οι φίλοι από παλιά είναι εκείνοι που μας ξέρουν από πολλά χρόνια πριν, με αποτέλεσμα να μας ξέρουν πολλές φορές περισσότερο κι από τον ίδιο μας τον εαυτό. Ξέρουν τα λάθη μας, το παρελθόν μας, αλλά δεν μας κρίνουν και μας αγαπάνε άνευ όρων. Πρόκειται για άτομα που μπορούμε να βασιστούμε πάνω τους και θα μας αγαπάνε για μια ζωή.

4. Ένας φίλος για κουβέντα

Η μέρα μας είναι γεμάτη βάσανα, άγχη και προβλήματα, νιώθουμε κουρασμένοι και ενοχλημένοι, ψάχνουμε κάπου να βγάλουμε όλη αυτή τη συσσωρευμένη ένταση. Κάπου εδώ έρχεται ένας φίλος, που είναι πρόθυμος να ακούσει τα προβλήματά μας, να συζητήσουμε μαζί του και να αστειευτούμε ή να μας δώσει μια πολύτιμη συμβουλή. Μετά από κάθε κουβέντα μαζί τους, νιώθουμε ότι έχει φύγει ένα μεγάλο βάρος από τους ώμους μας!

5. Ο φίλος της δουλειάς

Αν αναλογιστούμε πόσες ώρες επενδύουμε στη δουλειά μας, θα καταλάβουμε και πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ένα φίλο εκεί που μας κάνει να χαμογελάμε στη διάρκεια της μέρας. Το στρες είναι δύσκολο, αλλά όταν υπάρχει ένας φίλος διαθέσιμος για να μας ακούσει, το φορτίο είναι λίγο ελαφρύτερο. Αν οι καριέρες μας σχετίζονται, τότε μπορεί να καταλάβει τους φόβους και τις ανησυχίες μας για τη δουλειά και να δείχνει κατανόηση.

6. Ο πιστός φίλος

Μπορούμε να του πούμε τα μυστικά μας, μένοντας σίγουροι πως δεν θα διαρρεύσουν. Δεν μας κρίνουν και είναι πάντα εκεί, έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση και εχεμύθειά τους και θα την έχουμε για μια ζωή.

7. Ένας φίλος για να θαυμάζεις

Αυτός ο φίλος μας εμπνέει, μας δίνει το κουράγιο να οραματιζόμαστε έναν καλύτερο εαυτό και να βελτιωνόμαστε, είναι ο μέντοράς μας κι όταν είμαστε μαζί του νιώθουμε καλύτεροι άνθρωποι. Τον θαυμάζουμε και θέλουμε να ακολουθήσουμε τα βήματά του γιατί βρίσκουμε τη ζωή του ευτυχισμένη και χαρούμενη. Είναι σημαντικό να έχετε έναν τέτοιο φίλο γιατί σας σπρώχνει μπροστά στη ζωή και σας βοηθάει να πετύχετε τους στόχους που έχετε θέσει.

διαφορετικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ